Hesabım
    Eric Roth, Dune Filminin Kitabın Yarısından Oluştuğunu Söylüyor

    Çöl Gezegeni filmi, Dune kitabının ne kadarını kapsıyor?

    Frank Herbert'in yazarı olduğu Dune, Denis Villeneuve'un imzasıyla filme uyarlandı. Ancak filmin, kitabın hangi kısmına kadar geldiği bilinmiyor. Villeneuve'un aklında bir seri oluşturmanın bulunduğu söyleniyor. Şimdi ise Dune'un senaristi Eric Roth, filmin kitabın ne kadarını aldığı konusunda konuştu ve ipuçları verdi.

    Dune daha önce David Fincher tarafından sinemaya, BBC tarafından ise mini diziye uyarlanmıştı. Ancak en büyük umutlar bağlanan uyarlama Denis Villeneuve'un versiyonu oldu. Dune filmini henüz izleyemedik. Söylenenlere göre Yüzüklerin Efendisi serisiyle yarışabilecek derecede önemli bir yapım haline gelecek. Bu durumun filmin doğru zamanda, doğru şekilde, doğru tanıtımlarla gösterime girmesiyle gerçekleşebileceği biliniyor. Ancak Dune, HBO Max üzerinden izleyici karşısına çıkacağı için, Villeneuve'un büyük umutları bulunmuyor. HBO Max'te gösterime gireceğinin duyurulduğu zaman yönetmen, Warner Bros'un Dune serisini öldürdüğünü söylemişti.

    Şimdi ise Dune'dan yeni ayrıntılar paylaşıldı. Forrest GumpBenjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi gibi yapımlarda imzası bulunan Eric Roth, Dune hakkında şu sözleri sarf etti: "Kesinlikle kitabın ilk yarısını kapsıyor. Ne zaman başladığımızı hatırlamıyorum. Sanırım ilk yarıdan biraz daha fazlasını uyarladım. Sonra da ikinci yarıya başladım. Ama filmi izledim. Aşağı yukarı ilk yarısını kapsıyor."

    Timothee Chalamet'nin yıldızı olacağı Dune filminin konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Dune, ülkemizdeki izleyicileriyle sinemalarda 17 Eylül 2021 tarihinde buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top