Hesabım
    Oscar Isaac, Jason Momoa ve Javier Bardem, Dune'daki Kostümlerinden Bahsetti

    Kısa bir Dune röportajı yayınlandı.

    Yılın en büyük merakla beklenen filmlerinden Dune, yeniden gündem oldu. Çünkü Jason MomoaOscar Isaac ve Javier Bardem, kısa bir röportaj verdi. Röportajda, çölde çekim yapmalarından ve kostümlerinin onlara yardımcı olup olmamasından bahsettiler.

    Javier Bardem, çölde giydiği Fremen kostümüyle ilgili "Bir kez kostümü giydiğinizde hareket özgürlüğünüz oluyor ve içerisi bir bakıma soğuk, temiz hava ve esinti var." sözlerini sarf etti. Jason Momoa ise "Benimki beni bir kase çorba gibi tutuyordu." sözleriyle aynı hisleri paylaşmadığını söyledi. Oscar Isaac'in kostümü onlardan tamamen farklı olacak ki, oyuncuya bir çöl kıyafeti verilmediğini ifade etti.

    Filmde Oscar Isaac, Arrakis'i kontrolü altına almasının ardından çöküşe geçen Leto Atreides'i canlandırıyor. Jason Momoa, onun en sadık adamlarından Duncan Idaho'ya, Javier Bardem ise çölde susuz hayatta kalmayı gelenek haline getiren Fremen halkının lideri Stilgar'a hayat veriyor.

    Filmin konusu ise şöyle olacak: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Film, ülkemizdeki izleyicileriyle sinemalarda 17 Eylül'de buluşacak. Yurt dışında ise 1 Ekim tarihinde HBO Max'te gösterilecek. Warner Bros hala filmi tamamen sinemalarda gösterime sunma konusunda düşünceler içerisinde bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top