Hesabım
    Florence Welch, "The Great Gatsby" Oyun Uyarlamasının Müziklerini Yazacak

    The Great Gatsby'nin müzikal tiyatro versiyonu yapılacak.

    Bazz Luhrmann'ın 2013 yılında hayata geçirdiği The Great Gatsby filmi, müzikal oyun oluyor. F. Scott Fitzgerald'ın kitabından uyarlanan filmin tiyatro uyarlamasının müziklerini Florence and The Machine ile tanıdığımız yetenekli müzisyen Florence Welch'in yazacağı resmi olarak açıklandı. Welch, böylelikle ilk kez sahne için bir şey kaleme almış olacak.

    Florence Welch, Fitzgerald'ın kitabını okumasıyla ilgili şu sözleri sarf etti: "Bu kitap hayatımın büyük kısmında peşimi bırakmadı. Birçok favorim olan edebi cümle içeriyor. Müzikaller ise ilk aşkımdı. Ve Fitzgerald'ın kalbi kırık romantizmi ile derin bir bağ hissediyorum. Bu kitabı şarkılara dönüştürmemin teklif edilmesi benim için büyük bir onur."

    The Great Gatsby'nin konusu ise şöyleydi: Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır...

    The Great Gatsby filminin başrollerini Leonardo DiCaprio ile Carey Mulligan paylaşmıştı. Müzikal oyunun yönetmenliğini Olivier adayı Rebecca Frecknall üstlenecek. Müzikal, yakında Broadway'de sahnelenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top