Hesabım
    24. Uçan Süpürge FIPRESCI Ödülü Açıklandı!

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sona yaklaştı.

    24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde geçtiğimiz gün FIPRESCI Ödülü sahibine teslim edildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nin katkılarıyla düzenlenen festivalde FIPRESCI Ödülü'nün sahibi, Her Biri Ayrı Renk kategorisinde gösterime giren Benim Bedenim/As I Want oldu.

    FIPRESCI Ödülü'nü vermek üzere Boyd Van Hoeij, Rüdiger Suchsland ve Esin Küçüktepepınar'dan oluşan jüri üyeleri, 12 filmi değerlendirerek bir karara vardı. Samaher Alqadi’nin yönettiği Benim Bedenim/As I Want filmi, ödüle layık görüldü. Jüri üyelerinin ödülü teslim ederken yaptığı konuşma ise şöyleydi: “Farklı sinema tekniklerini bir araya getirerek, Mısır’daki Arap Baharı kadınlarının ve bu kadınların süren eşitlik ve insan hakları mücadelesinin portresini çizmek için kameranın imkânlarını araştırma yolundaki özgün yaklaşımından ötürü biz FIPRESCI Jürisi, ödülü Samaher Alqadi’nin Benim Bedenim filmine veriyoruz.”

    Film, 2011'de gerçekleşen Mısır Devrimi sırasında yapılan gösterilerde sokaklarda kadınlara tecavüz edilmesini anlatıyor. Benim Bedenim, aldığı ödülün sonrasında bugün 12.00'de tekrar izleyici karşısına çıktı. 

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde geçtiğimiz gün Asistan/The Assistant, Yardımcı Pilot/Copilot, Zordur Gitmek/Faya Dayi, belgesel film Ölümüne Boşanmak/Dying to Divorce izleyicilerle buluştu. Belgesele konu olan Arzu Baştaş, festivalin misafiri oldu ve izleyicilerin sorularını cevapladı.

    24. Uçan Süpürge Film Festivali'nin son günü 12 Haziran olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top