Hesabım
    Alicia Vikander ve Justin Chon Başrollü 'Blue Bayou'dan Fragman

    Cannes'da prömiyer yapan filmden ilk fragman yayında!

    Cannes Film Festivali tüm hızıyla devam ederken, Justin Chon ve Alicia Vikander'ın başrollerini paylaştığı Amerikan bağımsız draması Blue Bayou'nun fragmanı görücüye çıktı. Chon ayrıca, gelecek vadeden bir film yapımcısı olarak dördüncü uzun metrajı olacak filmin yazar ve yönetmeni olarak görev yapıyor. İzleyiciler tarafından en çok Twilight serisindeki rolüyle tanınsa da Blue Bayou bu kalıptan çıkmasına yardımcı olacak film olabilir.

    Blue Bayou, gerçek olaylardan ilham alıyor ve Amerika Birleşik Devletleri'nde büyüyen ve karısı Kathy ile mutlu bir evliliği olan Koreli bir evlatlık olan Antonio LeBlanc'ın hikayesini izliyor. Louisiana'da büyüdü, üvey kızına bakıyor ve Kathy'le çok mutlu. Bir yanlış anlaşılma nedeniyle tutuklanan LeBlanc, sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalacağı ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafazasına (ICE) transfer edilir. Ailesi ve evi olarak adlandırdığı tek yer için mücadele etmeye başlar. Blue Bayou, son zamanlar yaşanan olaylardan dolayı  gideceği yerden emin olan, zamanında ve hassas bir hikaye.

    Chon'a göre, bu onun için çok önemli bir proje: "Şu anda Asyalı-Amerikan topluluğuna nasıl değer kattığımı anlıyorum. Justin Lin'imiz var, James Wan'ımız var ve bu alanı inanılmaz bir şekilde kullanıyorlar. Stüdyo sistemini benimseyip, çok daha ticari ve geleneksel filmler yapıyorlar. Sanırım ben, topluluğumuza empati getiren ve bizi özgün bir şekilde tasvir eden, çok daha mahrem hikayeleri anlatmakta daha başarılı oldum  ve bunun kültüre farklı bir şekilde nüfuz ettiğini düşünüyorum." dedi

    Lee Isaac Chung'un Kore göçmenlik draması Minari, bu yılın başlarında, 2021 ödül sezonu adına birçok ödül ve adaylık aldığı için Blue Bayou'nun başarılı olma şansı var. Kaldı ki Parasite filminin Oscar tarihine geçmesi de artık uluslararası filmlere bakışı daha olumlu hale getirdi. Fragman, Blue Bayou'nun kesinlikle aynı şey için çabaladığını, hatta hissiyat için biraz daha melodramatik anlara yaslandığını açıkça ortaya koyuyor. Chon'un yukarıdaki alıntıda bahsettiği gibi, Amerika Birleşik Devletleri'nin boğuşmaya devam ettiği sıcak meselelere odaklanan samimi drama, birçoğunun hala karşı karşıya olduğu adaletsizliğin ve sıkıntının altını çiziyor. Focus Features, Blue Bayou'yu 17 Eylül'de piyasaya sürecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top