Hesabım
    Asghar Farhadi, "A Hero" Filmiyle Oscar'a Göz Kırpıyor

    Cannes'da prömiyer yapan film övgüler topladı

    Asghar Farhadi'nin son filmi "A Hero", 74. Cannes Film Festivali'nde prömiyer yaptı. İranlı yönetmenin hikayelerini nasıl çerçevelemeyi seçtiği her zaman ilgi çekici olmuştur ve bu yönü, kariyeri boyunca Akademi tarafından göz ardı edilen bir durumdur. Belki de son filmi, onun gecikmiş bir yönetmen adaylığı bileti olabilir.

    Film, ödeyemediği bir borç nedeniyle hapiste olan Rahim'in (Amir Jadidi) hikayesini anlatıyor. İki günlük bir izin Rahim'e, yapacağı bir iyilik sayesinde alacaklısının şikayetini geri çekmeye ikna etme ve böylece serbest kalabilme fırsatı sağlar ancak, her şey planlandığı gibi gitmez. “A Hero”nun senaristi, yönetmeni ve yapımcısı olarak görev yapan Farhadi, sektörümüzde çalışan en iyi yönetmenlerden biri olmasının yanında, en iyi senaristlerden de biri. Ne tür filmler yapmak istediğini tam olarak biliyor ve Akademi, geçmişteki uluslararası film başvurularına iki Oscar'la karşılık verdi.

    A Separation” (2011) ve “The Salesman” (2016) filmleri orijinal senaryo için de aday gösterildi. İran, Akademi Ödülleri için Farhadi'nin adaylığını sunmayı seçerse, anavatanı için üçüncü heykeli kazanma şansı elde edebilir ve bu ödül ona, dört Oscar kazanan film yöneten Federico Fellini'nin sahip olduğu rekora bir adım daha yaklaştırır. Amazon Studios gibi bir dağıtımcının desteğiyle, filmin arkasında güçlü bir duruş sergileyerek, onur ve kefaret gibi temaları araştıran bir hikayeyi seven Akademi'nin gönlüne girmeyi başarabilir.

    Filmde, duygusal ve merak uyandıran Rahim'i oynayan Jadidi'nin bu yıl, şimdiye kadarki en iyi performanslardan birini sunduğu söyleniyor. Tamamen kendini adamış olan Jadidi, dinamik bir duygu yelpazesi uygulamış ve bir aktör olarak hassasiyetlerinin farkında. Jadidi için de hem Cannes, hem Akademi tarafından bir ödül gelmesi şaşırtıcı olmaz. Değişen yüzüyle Akademi, son yıllarda uluslararası filmlere, kategorisi dışında da değer vermeye başladı. Bu da umutları artırıyor.   

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top