Hesabım
    Jane Campion’ın ‘The Power of the Dog’u New York Film Festivali'nde!

    Film, özel bir seçki kapsamında gösterilecek

    Jane Campion'ın The Power of the Dog filmi, bu sonbaharda 59. New York Film Festivali'nin en önemli seçkisi olarak gösterilecek. Festival, Covid-19 nedeniyle çevrimiçi ve arabalı gösterimleri harmanlayan 2020 baskısının ardından yüz yüze etkinliklere dönüş yaparken, Campion'ın filmi 1 Ekim'de Lincoln Center'daki Alice Tully Hall'da gösterime girecek.

    Thomas Savage'ın 1967 tarihli kült romanından uyarlanan The Power of the Dog, Benedict Cumberbatch, Kirsten DunstKodi Smit-McPhee ve Jesse Plemons'lı bir kadroya sahip. 1920'lerde bir Montana sığır çiftliğinde geçen Netflix yayınında Jonny Greenwood'un da müzikleri yer alıyor. Yönetmen Jane Campion, "The Power of the Dog'un bu yılki New York Film Festivali'nin Merkezi Galası olarak seçilmesinden büyük onur duyuyorum. Uzun zamandır kabul ettiğimiz halka açık gösterimler şimdi olağanüstü hissettiriyor, bu yüzden orada olmak ve filmi sunmak benim ve ekibim için çok duygusal ve keyifli bir deneyim olacak." dedi.

    Campion'ın önceki filmlerinden dördü (Sweetie, An Angel at My Table, The Piano ve Holy Smoke) NYFF'nin resmi seçimleriydi. 2017'de, festival Lincoln Center'da, Jane Campion'ın film ve televizyon çalışmalarının bir retrospektifini yayınladı. Festivalin programlama direktörü Dennis Lim, “Jane Campion'ı en iyi filmlerinden biriyle yeniden festivale davet etmekten daha mutlu olamazdık. Filmde, her şey sürprizli ve etkileyici: Anlatı dönüşleri, zengin karakterizasyonları, erkeklik ve baskı hakkındaki karmaşık fikirleri... Pek çoğuna değeri bilinmemiş romancı Thomas Savage'ın kaleminde gizli ama aynı zamanda sinemanın içsel yaşama erişmek ve ifade etmek için bir araç olarak neler yapabileceğini de hatırlatıyor.” dedi.

    Joel Coen'in The Tragedy of Macbeth'i ile 24 Eylül'de başlayacak olan New York Film Festivali, 10 Ekim'e kadar sürecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top