Hesabım
    Patricia Clarkson, Weinstein Davası'nı Anlatan ‘She Said’in Kadrosunda

    Yakın tarihli dava, beyaz perdeye geliyor!

    Daniele Venturelli

    Patricia Clarkson, Universal Pictures'ın New York Times muhabirleri Megan Twohey ve Jodi Kantor'un çok satan kitabı She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement'a dayanan She Said filminde rol almak için anlaşmayı imzaladı. Kitap, 2017'de ortaya çıkan, Harvey Weinstein'ın cinsel saldırı hikayeleriyle ilgili ödüllü soruşturmaları derledi. Clarkson, New York Times'ın gazetecilerini denetleyen soruşturma departmanı editörü Rebecca Corbett'i oynayacak.

    Twohey ve Kantor, sırasıyla Oscar adaylıkları bulunan Carey Mulligan ve Zoe Kazan tarafından oynanacak. Corbett, The New York Times'a 2004'te katıldı ve çok sayıda Pulitzer Ödüllü öykünün editörlüğünü yaptı. Maria Schrader'ın yöneteceği filmin senaryosunu Oscar ödüllü Rebecca Lenkiewicz (Ida) uyarladı. Schrader, kısa süre önce Netflix'in eleştirmenlerce beğenilen mini dizisi Unorthodox'la Bir Mini Dizide En İyi Yönetmen dalında Emmy Ödülü kazandı. 

    Clarkson'ın bağımsız filmlerdeki çalışması, Sally Potter'ın The Party filmindeki performansıyla kazandığı İngiliz Bağımsız Film - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'yle taçlandı. 2019'da Clarkson, HBO/Blumhouse'un Sharp Objects dizisindeki rolüyle Altın Küre Ödülü ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü'nü kazandı. Oyuncu, 2003 yapımı Pieces of April filmiyle Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterildi.

    Annapurna Pictures ve Plan B Entertainment, ortak yapım anlaşmaları kapsamında She Said'in haklarını satın aldı. Oscar adayı Megan Ellison (Zero Dark Thirty, American Hustle), Annapurna için Sue Naegle'la birlikte yürütücü yapımcılık yapacak. Brad Pitt, Dede Gardner ve Jeremy Kleiner, Plan B adına ortak yapımcılığı üstlenecek. Universal'in Prodüksiyon Başkan Yardımcısı Lexi Barta, stüdyo için projeyi yönetiyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top