Hesabım
    Sundance'ten Ödülle Dönen ‘Luzzu’dan İlk Fragman!

    Büyük bir uluslararası festivalde yarışan ilk Malta filmi!

    Büyük bir uluslararası festivalde yarışan ilk Malta filmi olan, Sundance Film Festivali draması Luzzu'nun ilk fragmanı yayında. Tanınmış film yapımcısı Ramin Bahrani (The White Tiger) tarafından yapımcılığı üstlenen ve bu sezon Malta'nın Oscar adayı olacağı yaygın olarak tahmin edilen film, Malta adasında karaborsa balıkçılık dünyasına girerek her şeyi riske atmak zorunda kalan mücadeleci bir balıkçı olan Jesmark'ın hikayesini anlatıyor.

    Jesmark, eşine ve yeni doğan bebeğine bakabilmek için hiç istemediği bir yola başvurur. Ailesinin hayatını iyileştirme yolculuğundaki Jesmark, geleneği terk eder ve karaborsa balıkçılığı, kaçakçılık ve sabotajın gölge ekonomisini keşfeder. Filmin yıldızı Jesmark Scicluna, Sundance'in Dünya Sineması Dramatik Jüri Özel Ödülü'nü aldı.

    Paris merkezli satıcı Memento Films International, dünya satışlarını yönetiyor. Kino Lorber, ABD haklarını aldı ve filmi New York'ta 15 Ekim'de piyasaya sürmeyi ve ardından ulusal bir sunum yapmayı planlıyor. Yazar-yönetmen Alex Camilleri ilk filmini çekerken, yapımcılığı aynı zamanda Bahrani, Rebecca Anastasi ve Oliver Mallia ile birlikte üstleniyor.

    Maltalı-Amerikalı film yapımcısı Camilleri, hem Sundance, hem de Film Independent laboratuvarlarının bir mezunu. Camilleri, özellikle 99 Homes adlı filminde yardımcı editör olarak yer almasıyla biliniyor ve on yıldan fazla bir süredir Bahrani ile yakın bir şekilde çalıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top