Beyazperdem
Tolga Örnek
facebookTweet
Görev Senarist, Yönetmen, İdari yapımcı
Uyruk Türk
Doğum tarihi 25 Ağustos 1972 (İstanbul, Türkiye)
Yaş 45
13
yıllık kariyer
7
film ve dizi

Biyografi

25 Ağustos 1972 tarihinde İstanbul’da doğdu. Robert Koleji'nde eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği'nde devam etti. Amerika'da University of Florida'da malzeme bilimi üzerine yüksek lisans yaptı. American University Sinema Bölümü'nde yüksek lisans yaptıktan sonra da yönetmenliğe adım attı. Bundan 2 yıl sonra Türkiye’ye dönerek “Ekip Film” bünyesinde çalışmaya başlayan Örnek, “Atatürk Belgeseli”, “Fenerbahçe Spor Kulübü Belgeseli”, “Tanrıların Tahtı Nemrut” ve “Hititler” adlı 4 adet belgesele imza attı. T.C. Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Özden Örnek'in oğlu olan Tolga Örnek, “Gelibolu” adlı belgesele de imza attıktan sonra Devrim Arabaları, Kaybedenler Kulübü, Labirent, Senin Hikayen ve Sen Benim Herşeyimsin adlı sinema filmlerini yönetti. Daha fazlası

Filmografi

Sen Benim Herşeyimsin
Sen Benim Herşeyimsin
9 Aralık 2016
Senin Hikayen
Senin Hikayen
27 Aralık 2013
Labirent
Labirent
23 Aralık 2011
Kaybedenler Kulübü
Kaybedenler Kulübü
25 Mart 2011
Devrim Arabaları
Devrim Arabaları
24 Ekim 2008
Gelibolu
Gelibolu
18 Mart 2005
Hititler
Hititler
9 Mayıs 2003
Tüm filmografisi film için filmografisini oyla!

Fotoğraflar

7 Fotoğraf

Haber

Melis Birkan Kaçak Anne Oldu!
HABERLER - Gündemdeki Filmler
23 Kasım 2016 Çarşamba
Tolga Çevik Bizans’a Karşı!
HABERLER - Fotoğraf & Videolar
22 Kasım 2016 Salı
Tolga Çevik Sen Benim HerŞeyimsin’de Bizans’a karşı kılıç kuşandı!
Sen Benim Herşeyimsin! Filminin Fragmanı Basın Toplantısı ile Tanıtıldı!
HABERLER - Fotoğraf & Videolar
11 Ekim 2016 Salı
Dün akşam Soho House İstanbul'da düzenlenen özel etkinliğe filmin başrol oyuncusu Tolga Çevik'in yanı sıra Melis Birkan,...
17 Sanatçı haberleri
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top