Beyazperdem
Bülent Kayabaş
facebookTweet
Görev Oyuncu
Uyruk Türk
Doğum tarihi 25 Ağustos 1945 (Eskişehir)
Ölümü 19 Nisan 2017 71 yaşında (İstanbul)
44
yıllık kariyer
32
film ve dizi

Biyografi

25 Ağustos 1945'te Eskişehir'de doğdu. Henüz 16 yaşındayken 1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel olarak tiyatroya başladı. 1970 yılında ise Semih Evin’in yazıp yönettiği ”Kara Leke” filmiyle profesyonel oyunculuğa başladı. Kısa zamanda birçok filmi kariyerine sığdırmayı başararak 70’li yıllarda kariyerinin zirvesine çıkmayı başardı. ”Winnie The Pooh” isimli çizgi filmde Tiger karakterine dublaj yapan Kayabaş, seslendirme alanında da uzun süre görev yaptı. 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi. Kısa süre sonra boşandı. 2007 yılında 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile evlendi.Onlarca tiyatro oyununda ve sinema filminde yer alan efsane oyuncu yeşilçama adını altın harflerle yazdırdı. 1974 yılında gösterime giren ”Karateci Kız” filmindeki ölüm sahnesi ile dünya çapında fenomen haline ...
Devamını oku

Filmografi

Fırıldak Ailesi
Fırıldak Ailesi
2 Şubat 2017
Bir Baba Hindu
Bir Baba Hindu
30 Eylül 2016
İnşaat 2
İnşaat 2
7 Kasım 2014
Kasaba
Kasaba
2009
Vesaire Vesaire
Vesaire Vesaire
11 Nisan 2008
Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

Fotoğraflar

Haber

Bülent Kayabaş Hayatını Kaybetti...
HABERLER - Sanatçılar
19 Nisan 2017 Çarşamba
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top