Beyazperdem
Denis Villeneuve
facebookTweet
Görev Yönetmen, Senarist, Yapımcı
Gerçek adı:

Denis Villeneuve

Uyruk Kanadalı
Doğum tarihi 3 Ekim 1967
Yaş 51
8
yıllık kariyer
8
film ve dizi

Biyografi

3 Ekim 1967'de Quebec, Kanada'da doğdu.Film yapımcısı Martin Villeneuve'un büyük kardeşidir. Montreal Quebec Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Tanya Lapointe ile evli olan yönetmenin öceki ilişkisinden 3 çocuğu vardır. Villeneuve, kariyerine kısa filmler yapmaya başladı ve 1990-91'de Radio-Canada'nın La Course Europe-Asie genç film yarışmasını kazandı.Tutsak(2013), İçimdeki Yangın(2010), Sicario (2015), Enemy(2013) ve Geliş(2016) filmleri ile tanınan Fransız yönetmen ve senarist Villeneuve'un Cannes, Akademi, BAFTA, Venedik gibi pek çok prestijli ödülü ve adaylığı bulunmaktadır.

Filmografi

Dune
Dune
19 Kasım 2020
Geliş
Geliş
10 Kasım 2016
Sicario
Sicario
18 Eylül 2015
Düşman
Düşman
16 Mayıs 2014
Tutsak
Tutsak
25 Ekim 2013
Gaza 1956
Gaza 1956
Vizyon tarihi belirsiz
İçimdeki Yangın
İçimdeki Yangın
29 Nisan 2011
Tüm filmografisi

Sanatçının film ve dizilerinden videolar

Enemy Orijinal Fragman 2:10
11 261 gösterim

Fotoğraflar

17 Fotoğraf

Haber

Denis Villeneuve’ün “Dune” Uyarlaması En Az İki Film Olacak!
HABERLER - Yapım Aşamasında
11 Mart 2018 Pazar
Bir Yılda İki Film Birden Yöneten Çalışkan Yönetmenler!
HABERLER - Sanatçılar
3 Şubat 2018 Cumartesi
Bir yılda birden fazla film yöneten verimli yönetmenlerden birkaçını listeledik.
Yılın En İyi Filmlerini Bu Sefer Yönetmenler Seçti!
HABERLER - Sektörden
29 Aralık 2017 Cuma
Guillermo del Toro, Denis Villeneuve ve Pedro Almodóvar’ın da aralarında bulunduğu yönetmenler, yıl içinde en beğendikleri...
15 Sanatçı haberleri
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top