Beyazperdem
    Tuncel Kurtiz
    facebookTweet
    Görev Oyuncu, Senarist
    Uyruk Türk
    Doğum tarihi 1 Şubat 1936 (Bilecik)
    Ölümü 27 Eylül 2013 77 yaşında (İstanbul)
    48
    yıllık kariyer
    23
    film ve dizi

    Biyografi

    İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirmiştir. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, 1960'larla birlikte sinema filmlerinde rol almıştır. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, Türk sinemasının 1960 ve 70'lere damgasını vuran onlarca filmde rol almıştır. Sinemadan asla kopmayan oyuncu rol aldığı Hacı ve Asi adlı dizilerin yanısıra Ezel ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinde televizyon seyircisinin karşına çıkmıştır. Tuncel Kurtiz, 27 Eylül 2013'te İstanbul'da vefat etti. 

    Filmografi

    Mutlu Aile Defteri
    Mutlu Aile Defteri
    8 Şubat 2013
    Ezel
    Ezel
    2010
    Siyah Beyaz
    Siyah Beyaz
    23 Nisan 2010
    İnadına Film Çekmek
    İnadına Film Çekmek
    22 Şubat 2013
    Yaşamın Kıyısında
    Yaşamın Kıyısında
    26 Ekim 2007
    Şellale
    Şellale
    16 Kasım 2001
    Hoşçakal Yarın
    Hoşçakal Yarın
    6 Kasım 1998
    Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

    Fotoğraflar

    Haber

    Sevenleri Tuncel Kurtiz'i Unutmadı!
    HABERLER - Sektörden
    28 Eylül 2015 Pazartesi
    5. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali Başlıyor!
    HABERLER - Festival ve Ödüller
    9 Aralık 2013 Pazartesi
    Gezi Parkı Olayları sonrasında temasını Direniş olarak seçen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali'ne sayılı günler kaldı.
    İçinden Tuncel Kurtiz Geçen Filmler Festivali Başladı
    HABERLER - Fotoğraf & Videolar
    6 Aralık 2013 Cuma
    Kısa süre önce kaybettiğimiz değerli sanatçı Tuncel Kurtiz için gerçekleşen anma niteliğindeki özel festival başladı.
    13 Sanatçı haberleri
    Yorumlar
    Yorumları göster
    Back to Top