Beyazperdem
    Alper Kul
    facebookTweet
    Görev Oyuncu, Senarist
    Uyruk Türk
    Doğum tarihi 5 Aralık 1975 (Süleymaniye)
    Yaş 43
    21
    yıllık kariyer
    14
    film ve dizi

    Biyografi

    Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde aldığı eğitimin ardından Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Alper Kul, Şehir Tiyatroları ve BKM gibi oluşumlarda yer aldı.Çeşitli sinema ve dizi filmlerde yer alan Kul'un beyazperdedeki ilk deneyimi; Ferzan Özpetek'in 97 yapımı Hamam filmi oldu. Televizyondaki ilk deneyimi ise, Yılan Hikayesi'ydi.2009'da Broadway tarihinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman'i Türkiye'de sergiledi.2011'de başlayan "5'er Beşer" adlı komedi tiyatro programından sonra "İnsanlar Alemi" ve "Güldür Güldür" adlı programların proje tasarımlarını yaptı ve bunlarda oynadı.  İnsanlar Alemi programındaki rol arkadaşı Aylin Kontente ile evlendi.

    Filmografi

    Fırıncının Karısı
    Fırıncının Karısı
    27 Eylül 2019
    Mahalleden Arkadaşlar
    Mahalleden Arkadaşlar
    26 Mart 2020
    Cici Babam
    Cici Babam
    20 Nisan 2018
    Ölümlü Dünya
    Ölümlü Dünya
    25 Ocak 2018
    Dedemin Fişi
    Dedemin Fişi
    22 Ocak 2016
    Olur Olur!
    Olur Olur!
    7 Kasım 2014
    Barcelona'nın Şifresi Temel
    Barcelona'nın Şifresi Temel
    Vizyon tarihi belirsiz
    Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

    Fotoğraflar

    Haber

    Nurgül Yeşilçay ve Alper Kul, "Mahalleden Arkadaşlar"da Buluşuyor!
    HABERLER - Yapım Aşamasında
    5 Temmuz 2019 Cuma
    Cinemania'nın Bu Haftaki Konuğu Alper Kul
    HABERLER - İnternetten Seçtiklerimiz
    23 Kasım 2012 Cuma
    Cinemania her cumartesi saat 9:15'te Kanal D ekranlarında...
    Cinemania'da Bu Hafta!
    HABERLER - İnternetten Seçtiklerimiz
    16 Aralık 2011 Cuma
    Ömür Gedik'in bu haftaki konuğu Alper Kul...
    Yorumlar
    Yorumları göster
    Back to Top