Beyazperdem
Engin Günaydın
facebookTweet
Görev Oyuncu, Senarist
Uyruk Undefined
Doğum tarihi 29 Ocak 1972 (Tokat,Erbaa)
Yaş 46
16
yıllık kariyer
11
film ve dizi

Biyografi

Engin Günaydın, 29 Ocak 1972 yılında Tokat’ta doğdu. Öğrencilik yıllarında tiyaroyla ilgilenen Günaydın, Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvar bölümünden mezun oldu. Engin Günaydın, “Bir Demet Tiyatro” dizisinde canlandırdığı ‘Zabıta İrfan’ karakteri ile adını duyurdu. “Yazgı”, “Hadi Uç Bakalım”, “Alacakaranlık” , Yazı Tura gibi yapımlarda yer alan oyuncu senaryosunu Gülse Birsel’in kaleme aldığı “Avrupa Yakası” filminde canlandırdığı ‘Burhan Altıntop’ karakteri ile dikkatleri çekti. Sergilediği başarılı performanslarla birçok ödüle layık görülen oyuncu ayrıca; “Vavien”, “Yeraltı”, “Galip Derviş”, “İçimdeki Ses”, “Aile Arasında” gibi birçok dizi ve filmde yer aldı.

Filmografi

Aile Arasında
Aile Arasında
30 Kasım 2017
İçimdeki Ses
İçimdeki Ses
30 Ocak 2015
Yeraltı
Yeraltı
13 Nisan 2012
Vavien
Vavien
18 Aralık 2009
Takva
Takva
1 Aralık 2006
G.O.R.A.
G.O.R.A.
12 Kasım 2004
Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

Fotoğraflar

21 Fotoğraf

Haber

Engin Günaydın Oyunculuğu mu Bıraktı?
HABERLER - Sanatçılar
3 Eylül 2015 Perşembe
İçimdeki Ses Filminden Sürpriz Klip!
HABERLER - Fotoğraf & Videolar
9 Şubat 2015 Pazartesi
Ateş Böceğim şarkısını bir de Engin Günaydın ve Leyla Tuğutlu'nun sesinden dinleyin!
Yapışık Kardeşler Zirveyi Ele Geçirdi.
HABERLER - Sektörden
5 Şubat 2015 Perşembe
Yönetmenliğini İlker Ayrık'ın üstlendiği Yapışık Kardeşler, vizyondaki ilk haftasında zirveye yerleşti!
13 Sanatçı haberleri
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top