Beyazperdem
    Nuri Bilge Ceylan
    facebookTweet
    Görev Senarist, Yönetmen, Kurgu Daha fazlası
    Uyruk Türk
    Doğum tarihi 26 Ocak 1956 (Çanakkale)
    Yaş 63
    22
    yıllık kariyer
    9
    film ve dizi

    Biyografi

    1959 Çanakkale doğumlu olan Nuri Bilge Ceylan lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Buradaki eğitimi esnasında üniversitenin fotoğrafçılık ve dağcılık kulüplerine katılarak, hem doğa sporlarıyla hem de fotoğrafçılıkla ilgilendi. Mimar Sinan Üniversitesi’nde iki yıl sinema eğitimi aldıktan sonra ilk profesyonel deneyimini Koza adlı kısa filmiyle yakaladı; film Cannes Film Festivali'nin kısa filmler bölümünde yarıştı. ...
    Devamını oku

    Filmografi

    Ahlat Ağacı
    Ahlat Ağacı
    1 Haziran 2018
    Kış Uykusu
    Kış Uykusu
    13 Haziran 2014
    Bir Zamanlar Anadolu'da
    Bir Zamanlar Anadolu'da
    23 Eylül 2011
    Üç Maymun
    Üç Maymun
    24 Ekim 2008
    Iklimler
    Iklimler
    20 Ekim 2006
    Uzak
    Uzak
    20 Aralık 2002
    Mayıs Sıkıntısı
    Mayıs Sıkıntısı
    10 Aralık 1999
    Kasaba
    Kasaba
    Vizyon tarihi belirsiz
    Tüm filmografisi

    Fotoğraflar

    Haber

    Nuri Bilge Ceylan, Şangay Film Festivali'nde Jüri Başkanı!
    HABERLER - Sanatçılar
    15 Nisan 2019 Pazartesi
    Nuri Bilge Ceylan’ın MasterClass Başvuruları Açıldı!
    HABERLER - Festival ve Ödüller
    5 Kasım 2018 Pazartesi
    Nuri Bilge Ceylan, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek MasterClass’da deneyimlerini sinemacılarla...
    Editörün Seçimi: 21 Eylül
    HABERLER - Özel Dosyalar
    21 Eylül 2018 Cuma
    Geride bıraktığımız haftanın önemli, sinema ve televizyon olaylarına editörün seçimi ile göz atın..
    33 Sanatçı haberleri
    Yorumlar
    Yorumları göster
    Back to Top