Beyazperdem
Nuri Bilge Ceylan
facebookTweet
Görev Senarist, Yönetmen, Kurgu Daha fazlası
Uyruk Türk
Doğum tarihi 26 Ocak 1956 (Çanakkale)
Yaş 63
22
yıllık kariyer
9
film ve dizi

Biyografi

1959 Çanakkale doğumlu olan Nuri Bilge Ceylan lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Buradaki eğitimi esnasında üniversitenin fotoğrafçılık ve dağcılık kulüplerine katılarak, hem doğa sporlarıyla hem de fotoğrafçılıkla ilgilendi. Mimar Sinan Üniversitesi’nde iki yıl sinema eğitimi aldıktan sonra ilk profesyonel deneyimini Koza adlı kısa filmiyle yakaladı; film Cannes Film Festivali'nin kısa filmler bölümünde yarıştı. ...
Devamını oku

Filmografi

Ahlat Ağacı
Ahlat Ağacı
1 Haziran 2018
Kış Uykusu
Kış Uykusu
13 Haziran 2014
Bir Zamanlar Anadolu'da
Bir Zamanlar Anadolu'da
23 Eylül 2011
Üç Maymun
Üç Maymun
24 Ekim 2008
Iklimler
Iklimler
20 Ekim 2006
Uzak
Uzak
20 Aralık 2002
Mayıs Sıkıntısı
Mayıs Sıkıntısı
10 Aralık 1999
Kasaba
Kasaba
Vizyon tarihi belirsiz
Tüm filmografisi

Fotoğraflar

Haber

Nuri Bilge Ceylan’ın MasterClass Başvuruları Açıldı!
HABERLER - Festival ve Ödüller
5 Kasım 2018 Pazartesi
Editörün Seçimi: 21 Eylül
HABERLER - Özel Dosyalar
21 Eylül 2018 Cuma
Geride bıraktığımız haftanın önemli, sinema ve televizyon olaylarına editörün seçimi ile göz atın..
8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma Bölümü Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan!
HABERLER - Yapım Aşamasında
17 Eylül 2018 Pazartesi
Nuri Bilge Ceylan, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma Bölümü'nde jüri başkanlığını...
32 Sanatçı haberleri
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top