Beyazperdem
İsrafil Köse
facebookTweet
Görev Oyuncu
Uyruk Türk
Doğum tarihi 20 Şubat 1970 (Artvin)
Ölümü 23 Ağustos 2016 46 yaşında (İstanbul)
20
yıllık kariyer
10
film ve dizi

Biyografi

20 Şubat 1970 tarihinde Artvin'in Borçka ilçesinde dünyaya gelMİŞTİR. İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. İlk oyunculuk deneyimini 1987 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Belene dizisinde oynadığı Emin rolüyle gerçekleştirmiştir. O deneyiminin ardından birçok yapımda oyunculuğunu sergileyen Köse, Karadeniz insanını yansıtan şivesiyle kısa sürede tanınan ve sevilen bir oyuncu haline gelmiştir. Emret Komutanım dizisinde Laz Çavuş Cemal, Sümela'nın Şifresi: Temel ve Moskova'nın Şifresi: Temel filmlerinde Cemil karakterini canlandırmıştır. Emret Komutanım, Doktorlar, Oflu Hoca'nın Şifresi 1 ve 2 gibi birçok yapımda yer almıştır. İstanbul'da geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan başarılı oyuncu İsrafil Köse, 23 Ağustos 2016'da Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Filmografi

Yol Kenarı
Yol Kenarı
25 Mayıs 2018
Oflu Hoca'nın Şifresi 2
Oflu Hoca'nın Şifresi 2
13 Mayıs 2016
Bizum Hoca
Bizum Hoca
7 Mart 2014
Delisin! Delisin!
Delisin! Delisin!
24 Ekim 2014
Koğuş Akademisi
Koğuş Akademisi
17 Mayıs 2013
Sümela'nın Şifresi Temel
Sümela'nın Şifresi Temel
16 Aralık 2011
Tüm filmografisi

Bonus videolar

Haber

İsrafil Köse'ye Son Veda!
HABERLER - Sanatçılar
24 Ağustos 2016 Çarşamba
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top