Hesabım
    Whitney Houston Biyografisi ‘I Wanna Dance With Somebody’den Yeni Detaylar

    Filmin başrol oyuncuları belli oldu!

    Moses Ingram, Sony Pictures ve TriStar Pictures'ın çekeceği, ikonik şarkıcı Whitney Houston'ın destansı hayatına ve müziğine odaklanan biyografi filmi I Wanna Dance With Somebody'de yer alacak ve Houston'ın uzun süreli asistanı Robyn Crawford'u canlandıracak. Daha önce, BAFTA ödüllü aktris Naomi Ackie'nin Whitney Houston olarak projede yer alacağı da açıklanmıştı.

    Oscar adayı Anthony McCarten senaryoyu yazıyor ve Stella Meghie filmi yönetiyor. Crawford, daha sonra Houston'ın yaratıcı yönetmeni olurken aynı zamanda en yakın arkadaşlarından biriydi. McCarten'in Muse of Fire Productions şirketinin yanı sıra, filmin yapımcılığını Houston Estate adına Pat Houston yapıyor. Film, 2022 yılında tüm dünyada aynı anda vizyona girecek. 

    Houston, tüm zamanların en çok ödül alan kadın müzik sanatçısı ve tüm zamanların en çok satan albüm satan müzisyenlerinden biri. Dünya çapında 200 milyondan fazla plak satışı gerçekleştirdi. Altı Grammy, 16 Billboard Müzik Ödülü, 22 Amerikan Müzik Ödülü ve iki Emmy Ödülü kazandı. Houston, ilk oyunculuk deneyimini romantik gerilim filmi The Bodyguard'la yaptı ve filmin müzikleri için ortaya çıkardığı “I Will Always Love You” şarkısıyla Grammy kazandı. I Will Always Love You, müzik tarihinde bir kadın tarafından yapılan, en çok satan single oldu. Film müziği albümü ayrıca Yılın Albümü dalında Grammy kazandı ve tarihin en çok satan film müziği albümü olmaya devam ediyor.

    2020'de Whitney, ölümünden sonra Rock & Roll Onur Listesi'ne alındı ​​ve üç RIAA Diamond Ödülüne sahip olan ilk siyahi sanatçı oldu. Ingram kısa süre önce Netflix'in The Queen's Gambit dizisiyle televizyon kariyerine atıldı. Altın Küre, Eleştirmenlerin Seçimi ve AFI ödüllerini alan dizi 62 ​​milyon hane tarafından izlendi. Şu anda Ewan McGregor ve Hayden Christensen'le birlikte oynadığı Star Wars dizisi Obi-Wan Kenobi yapım aşamasında ve daha sonra A24 için The Tragedy of Macbeth'de Denzel Washington ve Frances McDormand'la birlikte oynayacak ve Lady Macduff rolünde görülecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top