40 Bölüm
orijinal kanal: NOW
İlk yayın tarihi: 20 Eylül 2015
243 Fotoğraf
| 36 Video
3. sezonun tüm kadrosu
0:48
0:39
0:45
3. sezonun videoları
3. Sezonun tüm fotoğrafları
Ateş'in Bahar'dan sakladığı geçmişi, ortaya çıkacak mı? Bahar ve Efsun arasında neler yaşanacak?
Sırrın ortaya çıkışı Bahar için olduğu kadar Efsun içinde yeni bir hayatın başlangıcıdır. Yıllarca kandırıldığını öğrenen Bahar'ın kendisini toparlaması ve öz ailesini kabullenmesi hiç de kolay olmayacaktır.
Bahar yaşadığı onca acıyla yüzleşirken üstüne bir de İlyas’ın intiharı ile sarsılır. Fakat bu durum Bahar’ın Efsun’dan şikayetçi olmasına engel değildir. Bahar için gerçek hayat yeni başlıyordur ve onun gerçekleri hesap sorması için yeter de artar bile. Herkes hak ettiği cezayı çekmelidir!
Efsun, Bahar’ın kendisini affettiğini düşünüp ona sığındığı sırada yakalanır. Efsun artık yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Ancak ödeyeceği bedel çok ama çok ağır olacaktır.
Efsun yaptıklarının bedelini çok ağır ödemeye devam ediyordur. Hapishanede yaşadığı her şey sonradan Efsun'u dönülmez bir yola sokacaktır. Her zaman hayatında önemli bir yer tutan Bahar artık Efsun için bir düşman haline gelecektir.
Bahar ve Efsun arasında ipler kopmak üzere... Zor günler yaşayan birbirlerinden nefret etme noktasına gelen Bahar ve Efsun sonunda büyük yüzleşmelerini yaşarlar.
Efsun’un akıl almaz planı hesaplamadığı bir şekilde devreye girmiştir. Ancak bu detay Efsun’u konağa girme yolundan geri döndüremeyecektir. Efsun elinden kayıp giden hayatı geri almaya kararlıdır. Onu bu yolda Salih ve Sultan da yalnız bırakmayacaktır.
Arda’yı fena halde köşeye sıkıştırmıştır Efsun. Efsun ile evlenmekten başka çaresi kalmayan Arda teklifi kabul eder. Arda’nın hayatında birisi olduğunu öğrenen Hülya ise bu kişiyle tanışmak için Arda’ya baskı yapıyordur.
Ateş ile ilişkisinde ki duygusal çıkmazlarla boğuşan Bahar, kaçarak sığınacağı tek yerin öz ailesi olduğunu anlar sonunda. Efsun da istediğini elde etmek üzeredir. Arda her şeyin başına geçecek ve Efsun konağa hiç olmadığı kadar güçlü dönecektir.
Efsun, kameralar karşısında Arda’yla evlendiğini, yani Atahanların gelini olduğunu açıklamış, herkesi şoke etmiştir. Bu beklenmedik durum karşısında Hülya’nın çıldırmasına ramak kalmış, Mehmet Emir sinirden deliye dönmüştür.
Bahar da hayatının bir kez daha Efsun tarafından çalınmasına seyirci kalmayacaktır! Ama Sultan ve Efsun’un Atahan'ları avuçlarının içine almak için şeytanca bir planı vardır. Kısmet Mahallesi ise gün geçtikçe daha da karışmaktadır.
Yalanların bedelini ödeme vakti artık! Bahar’ın darbesi sonucunda konakta bir yaşam imkansız hale gelir. İsmail’in haberini almak Efsun için bir başka ağır tokat olacaktır. O güne dek üzdükleri insanlar şimdi hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışmaktadır.
Arda’yla birlikte yurtdışına kaçmakta olan Müge büyük bir buhranın içindedir. Ailesini terk etmek yüreğini parçalamaktadır. Bahar’ın ve Mehmet Emir Atahan’ın telefonlarına beklenmedik bir çağrı gelir. Herkes konağa doğru koşarken, ölümle yüzleşmek bir kez daha tüm dengeleri altüst edecektir.
Bahar, Ateş’in gidişiyle hayatının ışığını yitirmiştir sanki... Kör kuyulardayken Mehmet Emir kızına kol kanat gerer. Ancak Hülya, Bahar’ın geçmişte Yusuf Erkıran’la ilgili sırrı saklamış olmasını kabul etmeye hazır değildir. Bahar sonunda onların günahlarını, ikiyüzlülüklerini de bir tokat gibi suratlarına çarpar.
Ateş, Arzu’yla evlenmeye karar vermiştir. Bahar ise bu kez hayatının parmaklarının ucundan kayıp gitmesine seyirci kalmak istemez.
Fulyanın dedikleri Mehmet Emir'de kafa karışıklığına sebep olmuştur hastalık bedenini ve zihnini çoktan ele geçirmişitr artık. Geriye tek bir çare kalır hayati tehlikeye rağmen ameliyat.
Ateş’in başına öyle bir şey gelir ki. Tüm hayatlar bir anda durur sanki. Doruk kaybolmuştur. Ateş ve Bahar umutların gitgide tükendiği bir arayışın ortasında bulurlar kendilerini. Ateş acıların en büyüğüyle karşı karşıyadır.
Bir çocuğun, bir evladın hayatından daha önemli ne olabilir? Ateş, Doruk’u ilelebet kaybettiği korkusuyla darmadağındır artık. İsmail onu acı gerçekle yüzleştirmek zorunda kalır.
Kenan’ın baskı ve tehditleri, Sultan ile Efsun’u boşanma konusunda bir adım atmak zorunda bırakır. Sultan, Efsun’un bu boşanmadan olabildiğince kârlı çıkabilmesi için her şeyi yapmaya kararlıdır.
Ateş tehlikeli bir oyunun ortasındadır. Oğlunun ölümünün gerçek sorumlusunu bulma gayreti, onu karanlık noktalara itmektedir. Arzu ise Ateş’i kendine bağlamak için başka bir çocuk yapma fikrini ortaya atar. Bu durum ise Bahar ve Ateş'in aralarına örülen yeni bir duvar olur.
Ateş’in kendini affettirme çabasıysa, Arzu’nun iyice gözünü karartıp Bahar’ın canına kast etmesiyle sonuçlanır. Ölüm ve doğum yine aynı anda kapıyı çalar.
Bahar donmuş gölün zayıf buz tabakası üzerinde ölümle cebelleşmektedir. Arzu’nun Bahar’ın canına kast etmesi, Ateş için bardağı taşıran son damla olur. Fakat boşanma kararını açıkladığında, Arzu tamamen kontrolden çıkar.
Ateş, Arzu’nun tehditlerine boyun eğmez. Hasret’i hapisten kurtarmak için Bahar’ın harekete geçmesi gerekir. Arzu’nun ruh hali bu denli karanlıkken, Bahar’ın da beklenmedik hamleler yapmaktan başka çaresi yoktur.
Efsun, Arda’yla birlikte kendisini de yakmaya hazır görünürken, Sultan tek bir yol görür önünde. Efsun’a “Sen benim kızımsın!” demek zorundadır.
Mehmet Emir ve Hasret’in mutluluk hayalleri, Kenan’ın yerleştirdiği bombayla paramparça olur. Bahar, Atahan Holding’in başında, anne ve babasını gururlandıracak bir yönetici olmaya çalışırken, Ateş ona hayatının en acı haberini getirir.
Bahar ve Efsun için, Hasret’in mirasına el koymak için kendilerini kaçıran Erkıranların akıbeti, kimseye sığınamayacakları, kimseden yardım isteyemeyecekleri bir kaçış sürecinin başlangıcı olur.
Bahar her şeyden vazgeçip Atahan yaşamına veda eder. Mehmet Emir bundan dolayı Cemre’yi suçlar. Fakat Kenan, Cemre’yi kullanmak için yeni adımlar atmaktadır.
Arzu’nun elindeki silahın patlaması, o an karşısında duran herkesin hayatlarını derinden etkileyecektir. Arzu’nun tek bir şansı vardır. Eline silahı veren Kenan’ın foyasını meydana çıkarmak.
Cemre Mehmet Emir’in yakınına, konağa kadar girmenin anahtarını bulmuştur. Herkesi karşı karşıya getiren ise Ateş’le Bahar’ın ani bir kararla, bu kez kimsenin engellemesine fırsat tanımadan evlenmeye karar vermeleri olur.
Kenan farkında olmadan Hülya’nın ve hatta Müge’nin bile canını tehlikeye attığı bir olaylar zincirini tetiklemiştir. Ve birileri feda edilmeden bu sayfa kapanmayacaktır.
Kenan türlü numarayla kendini her şeyden sıyırmaya çalışsa da Ateş’i durdurmak artık mümkün değildir. Ve Ateş Kenan tarafından ölüme doğru itilir.
Efsun’la Arda’nın hangi şartlarda evlendiğini ve Arda’nın işlediği cinayeti öğrenen Cevriye artık patlamaya hazır bir bombadır. Kısmetsizler Mahallesi’nde Sultan’a karşı bir cephe oluşur.
Efsun ve Arda yolun sonuna gelmiştir artık. Aşkları en büyük sınavını vermek üzeredir. Apar topar hastaneye kaldırılan Efsun’un durumu ortaya çıktığında, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır!
Kenan konağa dönmenin yollarını aramaktadır. Mehmet Emir bunun önünü kesmek için Ateş’ten yardım ister. Ancak Ateş’in geçmişte Kenan’ı öldürmeye teşebbüs etmiş olması, onun peşini bırakmayacaktır.
Hülya yüksek dozda tansiyon hapıyla zehirlenince kalbi durma noktasına gelmiştir. Efsun ve Arda bebeklerinin ultrason görüntülerine bakıp kalp atışlarını ilk kez dinlerken, aldıkları trajik haberle sarsılırlar.
Ateş cezaevinde karşısına çıkıp babası olduğunu iddia eden adama inanmaz. Ama gerçekler önüne bir duvar gibi dikilmektedir. Ateş tam yirmi dört sene sonra babasını bir kez daha kaybetmek üzeredir. Bahar’ın getirdiği acı haber de Ateş’i yıkan son darbe olur.
Geçmiş kapıyı çalar. Kapıdaki ziyaretçi, sadece Sultan ve Efsun’un değil, mahalledeki herkesin hayatını etkileyecek olaylara gebedir.
Bahar, Ateş, Efsun. Üçü de hayatlarının dönüm noktasında. Üçü de sevdiklerini kaybetmemek için kendilerinden vazgeçmek zorunda kalacakları bir dönemeçtedir.
Bahar’ın kaçışı ve Efsun’la Arda’nın onu yalnız bırakmayışı, iki kız kardeşi hiç olmadığı kadar yakınlaştırmaktadır. Herkes adına büyük fedakârlıklar gerektirir bu yolculuk. Ömer, Bahar’ı yirmi dört saat içinde yakalamak konusunda son derece kararlıdır. Ateş de peşindeki Ömer’i atlatıp Bahar’a kavuşabilmek için gözünü karartacaktır
Bahar ve Efsun bir yol ayrımındadır! Efsun’un acısı kaldıramayacağı kadar büyüktür ve bebeğini kaybettiği için Bahar’ı suçluyordur. Bahar ise mahkemenin hakkında vereceği hükmü beklerken, asıl büyük vicdan azabını Efsun’un başına gelenlerden dolayı çekmektedir.