En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Yusuf Öner
Takipçi
302 değerlendirmeler
Takip Et!
Dizi eleştirileri
0,5
2 Aralık 2020 tarihinde eklendi
Diriliş, Kuruluş şimdi de Uyanış çıktı. Bari ismini değiştirselerdi diyeceğim ama değiştirmezler. Nasıl olsa o diziler tuttu ismini benzer yapalım bu da tutar mantığıyla yapar bizimkiler. Melikşah'ı oynayan adam hiç yakışmamış ayrıca oğlu Ahmed Sencer ile abi kardeş gibi duruyor. O tarihte Ahmed Sencer o yaşta değildi o da ayrı bir mesele tabii. Böyle mantık hataları, tarih hataları birleşince de izleme hevesim kaçıyor.
Bir şeyin bokunu çıkarmayın artık diriliş tuttu diye kuruluş ,uyanış ne len bu bir şey tuttu diye senaryoya iki üç değişiklik yapınca isminide benzer şekilde kopyaladığın da karşımıza bu ibretlik eser çıkıyor ayrıca tarih ile gram alakası yok fantastik dizi yapmış herifler ve ayrıca savaşılan yerler hep orman amk insan sıkılıyor ve çok saçma yerler var spoilersız örnek düşmanlar zehirli ok atıyor sultanın askerleri düşmanın üzerine gidiyor kılıçla yapmayın gerçekten yapmayın
Güzel bir dizi tarihle bazı uyuşmazlıklar var ama kabul edilebilir seviyede çünkü bir belgesel değil.Danışmanı iyi bir profesör. Oyuncular oldukça kaliteli gelecekte yapılacak işlere yol gösterebilecek güzel bir dizi . İnsanların Tarihe ilgisinide arttırmaktadır. Tek sorun süresi çok uzun oda Türkiye şartları ...
Artık şu koskoca Alparslan’ı kaba kuvvetten başka elinden bir şey gelmeyen karakterden kurtarın. Burada Alparslan’ı kafası basmayan , zekasını kullanmayan , stratejisi olmayan, aptal , bileğine güvenen biri haline getirmişsiniz koskoca imparatoru. Ayıptır. Ne oldu bu Anadolu’yu alan imparatorun zekası, stratejisi, ön sezisi ,bütün tuzak ve oyunları bileğiyle değil zekası ve önsezisi ile bozduğunuda işleyin biraz Allah aşkına . Yada yayından kaldırın. Dilimizde tüy bitti şu senarist halen hükümdar büyük Alparslan’ıseyircinin karşısında küçük düşürmekten vaz geçmiyor. Her bölüm alparslan sözde plan yapıyor ama her seferinde kendisi tuzaksa düşüyor hemde tarihte rezil edercesine yendiği diyojenin karşısında. Yine yüzsüz düştü. Bence nu senarist ve yönetmen bir alparslan düşmanı.
dün akşam final yaptınız böyle izlenilen ve sevilen diziyi bitirdiniz melikşah döneminden beri izliyorum onuda 1 senede bitirdiniz alparslan dönemide 4 sene olacaktı sözde ama olsun yine güzel yapımdı bence her bölümünü severek izliyordum coğu zaman saçmalasanızda barış arduç gayet başarılıydı final bölümündeki malazgirt savaşı güzeldi beğendim her oyuncu layıkıyla oynadı bence her oyuncunun hakkını vermek gerekiyor her biri başarılıydı yalnız malazgirt savaşında melikşah ve nizamülmülkünde olması gerekiyordu tarihimizde var onlar cünkü
Uyanış Büyük Selçuklu filmini yapımcısı arkadaş. yeter artık aynı müziği çevirmekten vazgeç. ıktırdın bizi. Araya bari farklı müzik koy be kardeşim. En azından Diriliş Osman ı seyret de biraz feyz al .
Dirilis Ertugrul dizisini ilk bolumden son bolume kadar soluksuz izledim hatta ikinci kez ayni heyecanla birdaha izledim oyle bir izlemisimki replikleri sahneleri taklit edebilir duruma gelmisim 3 te tikandim . Ayni coskuyu uyanis ta da bekliyordum dun 13 ncu bolum yayinlandi ama dirilis gunu çarsamba gibi uyanis gunu pazartesi diyemedim . Baska yapacak birsey olmadigi izleyecek yayin bulamadigim icin istemsiz izledim . Bukadar komik sacma sapan sahneler amator bir tiyatro gurubu gibi ayrica saray entrikalari ihtiraslar asklar zannediyorum koca bir imparatorlugun tarihi degil de covanni ile mercedes in aşk hikayelerini anlatan brezilya dizisi . Hem trt ye hem tarihimize hic mi hic yakisir bir proje degil . İşin kotu yani Osman gazi sultan Alparslan bu milletin Fatih Sultan mehmet han dan önceki donum noktalari. Onlar boyle piyes havasinda tanitilirsa baska merak edilecek kim kaliyor ? Seksenler dizisi Turk aile dizisi diye geciyor hala firil firil izleniyor eger gercek anlamda Turk aile dizisi yapilsin degil 5 en az 50 sene bikmadan doner . Ne namaz sahnesi var ne aşksız gecen bir bölüm . Ha bi ramazan da oruc tutuyorlar o da gun icin de herkes birbiriyle dalaşa didişe . Ne anladik?
Dizi güzel bazı yönleri ile geçmiş tarihimizi hatırlatıyo o kişileri araştırmamızı ilgi duymamızı ,merak etmemizi sağlıyo. Kısaca ilgi duymamızı sağlıyo. Anlıyorum entrika,ihanet,fırıldak insanlar günümüzde olduğu gibi oünümüzdede mevcut.. sncak Türk tarihinde bukadar şerefsiz insan topluluğu bir arada olmadı padihşah anaşarı ...pu gödterildi, hala sizde uyguluyosunuz. Entrikadan biz kafamızı kaldıramıyoz. Devlet canını feda dahi edebilen mensuplarını kolayca harcayabiliyo sorgusuz soğalsiz. Ya bıraz mutlu edin insanları değerli senaristler. Çokmu moraliniz bozuk karamsarlığınızdan biraz uzaklaşın ya. Bizi sizi seyretmeye zorlayan bir iki husus var yoksa bukadar kara bır diziyi neden hizleyelim. Pisikolojimiz bozuldu ya
DİZİNİN ADI UYANIŞ SELÇUKLU DEĞİLDE UYANIŞ BATINİ OLSAYMIŞ DAHA İYİ OLURMUS ADAMLAR KOSKOCA SELÇUKLUYU PARMAĞINDA OYNATIYOR KAÇ BÖLÜMDÜR. DİZİ OYUCULARI DA TAM BİR FİYASKO KOSTÜMLERLE HEYBETLENDİRMEYE ÇALIŞSANIZ DA OLMUYOR BENCE İVEDİ YAYINDAN KALKSIN YADA SENCERİ MELİKŞAHI TURNAYI BİRDE TERKEN HATUNU DEĞİŞTİRİN SON BÖLÜMDE AHA DEDİM DİZİYE HEYCAN GELİYO BERKYARUK GELDİ ODA BATINİ MEMATİNİN OĞLU ÇIKTI ŞAKA GİBİ :)
Yeter artık yaa, rahatça bir tarih dizisi izlemeyecekmiyiz. Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 39. bölüm sinirlerimi alt üst etti. Yinal ve o Besasiri denen adi koskoca saray zindanından tereyağından kıl çeker gibi kaçıyor. Yetmiyor Eke denen pislik sözde yetismiş 5 tane Selçuklu askerini kılıçtan geçiriyor. Bu kadar da olmaz yani. Ve daha ne kadar sinir bozucu saçmalıklar. Bu ne yaaaa. Adam gibi bir Türk tarih dizisi seyretmek istiyorum yani.
TARİHİ FİLMLERİ SEVER VE İZLERİM. ANCAK BU DİZİDE EN ÇOK DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEY O TARİHTE BİLE ESTETİSYENLERİN PLASTİK CERRAHLARIN OLMASI. DİZİ OYUNCULARININ HER YERİ YAPMA. OYUNCULAR TARİHİ FİLM İÇİN HİÇ OLMAMIŞ. ESTETİK AMELİYATINDAN ÇIKAN KADRODA YER ALMIŞ. BUNU GÖRÜNCE İZLEMEYİ BIRAKTIM.
uyanış selçuklu izleyiciyi daha çok mutsuz esden cezalandıran stres yapan bir film oldu yeter artık diye bağıracağım. yetttttteeer vallahi pikolojim bozuluyor ey senarist
Ya arkadaş bir sürü elestirili tarafınız var bir müzik çok iki sercen de sercen üç öle kadınlar rol aliyoki bugünkü İst aksamiyla konuruyo ve sanki 800 .900 sene öncesi değilde 2021 deki giyim kuşam Zübeyde hatunun geliş müziği sanki Toroslarda düğün var.daha çok çok var üç kişi savasiyo kimse yok kocaman Selçuklu'da daha gerçek işini istiyoz üç atlı değil 20 atlı olsun enazindan .
Diziyi izlerken arka fondan çalan müzikler okadar fazlaki konuşulanları anlamıyoruz müzik biraz kisilsa olmuyormu ne gerek va rica ediyorum selam ve sevgiler
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.