Hesabım
    Alparslan: Büyük Selçuklu
    3. Sezon
    Alparslan: Büyük Selçuklu

    Sezon bilgisi:

    34 Bölüm
    orijinal kanal: Trt 1
    İlk yayın tarihi: 19 Eylül 2022
    272 Fotoğraf | 33 Video
    Alparslan Büyük Selçuklu 59.Bölüm Fragmanı 0:47
    Alparslan Büyük Selçuklu 59.Bölüm Fragmanı
    274 gösterim
    Alparslan Büyük Selçuklu 58.Bölüm Fragmanı 0:45
    Alparslan Büyük Selçuklu 58.Bölüm Fragmanı
    136 gösterim
    Alparslan Büyük Selçuklu 57.Bölüm Fragmanı 0:47
    Alparslan Büyük Selçuklu 57.Bölüm Fragmanı
    88 gösterim
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    • Fotoğraf Alparslan: Büyük Selçuklu
    3. sezon bölümleri
    Alparslan Büyük Selçuklu 28.Bölüm
    S03E01 - Alparslan Büyük Selçuklu 28.Bölüm
    Vaspurakan’ın fethinden sonra Alparslan Vaspurakan’ı bir Türk-İslâm şehri haline getirmek için kolları sıvamış ve ticarete ağırlık vererek şehrin zenginleşmesi için çalışmalara başlamıştır. Alparslan bu faaliyetlerini yürütürken Buhara hakimi Karahanlı Arslan Yusuf, Ani’nin yeni tekfuru Grigor tarafından kışkırtılmış ve Selçuklular’ın elinden Belh şehrini almak için saldırmıştır. Yaşanan savaş neticesinde Selçuklular kazanmış, Arslan Yusuf ise esir alınmıştır.
    Alparslan Büyük Selçuklu 29.Bölüm
    S03E02 - Alparslan Büyük Selçuklu 29.Bölüm
    Grigor’un çelik bulma çabaları son mu bulacak, yoksa ticaretini başka bir yolla mı halledecek? Alparslan’ın tüm çalımıyla Surmari’ye girip içinden çelikleri aldığı kumaşları getirmesine karşılık verebilecek mi? Alexander’ın, zararlarını tazmin etmeyi reddettiği tacirler Alparslan ve Nizamülmülk’ün teklifine nasıl yaklaşacak? Alparslan Vaspurakan’da ticareti genişletmek ve tacirleri kazanmak için başka neler yapacak?
    Alparslan Büyük Selçuklu 30.Bölüm
    S03E03 - Alparslan Büyük Selçuklu 30.Bölüm
    Düğün öncesi son bir hamle gelecek mi, yoksa Seferiye de artık bu duruma razı mı olacak? Grigor Alparslan’ın tacirleri öldürdüğünün dört bir yanda duyulmasını böylelikle Vaspurakan için planlanan ticaret hamlelerini boşa çıkartmayı ister. Alexander tacirlerin ölümünü büsbütün Alparslan’a yıkmak amacıyla yeni bir plan kurarak Alparslan’ı bu konuda daha da yaralamak isteyecek.
    Alparslan Büyük Selçuklu 31.Bölüm
    S03E04 - Alparslan Büyük Selçuklu 31.Bölüm
    Üzerine atılan iftiradan kurtulan Alparslan, Grigor’un daveti üzerine Ani’ye gitmiş, Alpagut’un idam sehpasındaki vaziyeti karşısında şaşkınlığa düşmüştü. Yanında Akınay da bulunan Alparslan, Alpagut’un idamı karşısında ne yapacak?
    Alparslan Büyük Selçuklu 32.Bölüm
    S03E05 - Alparslan Büyük Selçuklu 32.Bölüm
    Düğün suikastının kendisine yıkılması sebebiyle şaşkın, öfkeli ve hırsla dolu olan Yınal, bu iftira karşısına ne yapacak? Yalnızca suikastçının değil, silahı yapan Buharalı ustanın da onun adını zikretmesi Yınal’ı daha da zor duruma sokacak. Yınal kendini aklayabilecek mi? Öke, Yınal’ı bu çetin imtihandan kurtarmak için neler yapacak?
    Alparslan Büyük Selçuklu 33.Bölüm
    S03E06 - Alparslan Büyük Selçuklu 33.Bölüm
    Alparslan’ın binbir zorlukla hayata geçirdiği plan suya mı düşecek? Alparslan ile işbirliği yaparak Ani’ye sızan Yınal, Selçuklu lehine neler yapacak? Grigor’u ve Alexander’ı yönlendirmeleriyle yanlış tercihlere mi zorlayacak? Grigor, Yınal’ın oyununa gelecek mi?
    Alparslan Büyük Selçuklu 34.Bölüm
    S03E07 - Alparslan Büyük Selçuklu 34.Bölüm
    Alparslanlar Surmari’yi almak için hana girmiş, Grigor Alparslanları arkadan kuşatarak handa kuşatma altına almıştı. Alparslan, Grigor’un bu tuzağından nasıl kurtulacak? Grigor’a bu planı haber veren kişinin kim olduğunu bilmeyen Alparslan, bunu öğrenebilecek mi? Alparslan’ı esaret altına almayı amaçlayan Grigor’un Alparslan’a teklifi ne olacak? Süleyman’ı esir eden Grigor, onu ve Alparslan’ın alplarının canlarıyla Selçuklu’yu tehdit ederek Selçuklu’dan istediğini alabilecek mi?
    Alparslan Büyük Selçuklu 35.Bölüm
    S03E08 - Alparslan Büyük Selçuklu 35.Bölüm
    Alparslan alplarını idamdan kurtarmak için önceki gün asılanlardan birisinin yerine geçmiş ve en kritik anda meydana çıkmıştı. Avar’ın ipini kesmiş, onu ölümden kurtarmıştı. Ama o sırada hastalığı iyice arttı ve Alparslan yere yıkıldı. Alparslan, Grigor’un eline mi düştü? Yoksa yeni bir hamleyle kurtarılacak mı?
    Alparslan Büyük Selçuklu 36.Bölüm
    S03E09 - Alparslan Büyük Selçuklu 36.Bölüm
    Yaptığı tertiple Fatımi Halifesinin taşı teslim almak üzere Besasiri’ye gönderdiği elçi heyetinin yerine geçer. Besasiri Alparslan’ı tanımadığı için bunu farketmez. Alparslan, Besasiri kendisini fark etmeden taşı alabilecek mi? Besasiri bu durumu ne zaman fark edecek?
    Alparslan Büyük Selçuklu 37.Bölüm
    S03E10 - Alparslan Büyük Selçuklu 37.Bölüm
    Yınal’ın Vaspurakan’ı kuşatma altına almasını fırsat bilen Grigor, Selçuklular arasına nifak tohumu ekmeye çalışacak. Yınal’a vereceği mancınıklarla şehrin alevler içerisinde kalmasını sağlayan Grigor, Yınal’ın arasını diğer hanedan üyeleriyle açarak, istediğini alabilecek mi? Süleyman’ı görmek için kaleye sızan ve bu hengamenin ortasında kalan Flora neler yaşayacak?
    Alparslan Büyük Selçuklu 38.Bölüm
    S03E11 - Alparslan Büyük Selçuklu 38.Bölüm
    Sultan Tuğrul, Vaspurakan’a gelmiş ve Yınal’a Vaspurakan’ı alma hükmünü kendisinin verdiğini söylemiştir. Ancak Yınal’ın attığı neft işleri değiştirmiştir. Öke ile tahta yürüyüşünün ilk adımlarını atmaya başlayacak olan Yınal, emellerini hayata geçirmek için hangi şartları sağlamaya çalışacak? Yınal da Alparslan’ın esir düştüğünü öğrenecek. Yınal önündeki en büyük engelin yok olup gitmesini mi bekleyecek, yoksa Alparslan’ı kurtarmak için bir hamle mi yapacak?
    Alparslan Büyük Selçuklu 39.Bölüm
    S03E12 - Alparslan Büyük Selçuklu 39.Bölüm
    Alparslan kurduğu tertiple Surmari’ye sızmış ve Bizans askerlerini kılıçtan geçirerek Alexander’ı tutsak alıp hanı fethetmişti. Besasiri’yi ise alevlerin ortasında bırakarak dışarı çıkmıştı. Besasiri öldü mü, yoksa bir yolunu bularak hayatta kalmayı başardı mı? Alparslan yaptığı fetih ile Ani’ye olan yürüyüşünü bir adım daha ileriye götürdü. Alparslan’ın şimdiki hedefi ne olacak? Surmari’de olup bitenden haberi olmayan Grigor öğrendiğinde ne yapacak? Surmari’yi teslim edecek mi, yoksa kan mı dökecek?
    Alparslan Büyük Selçuklu 40.Bölüm
    S03E13 - Alparslan Büyük Selçuklu 40.Bölüm
    Alparslan kurduğu tertip ile Yınal ve Besasiri’nin iş birliğini ortaya çıkarmış ve her ikisini de Sultan Tuğrul’un önüne atmıştı. Yınal yine affedilecek mi, yoksa onun için yolun sonu mu? Yınal, Tuğrul’un hükmüne boyun eğip kaderine razı olacak mı, yoksa bir çıkış yolu mu arayacak? Yınal ile beraber yakalanan Besasiri’nin akıbeti ne olacak? Tuğrul’un yanına koyduğu Celal, Besasiri’ye yardım edebilecek mi?
    Alparslan Büyük Selçuklu 41.Bölüm
    S03E14 - Alparslan Büyük Selçuklu 41.Bölüm
    Zeren’in zehirlediği Seferiye yere düşmüş, büyük bir acıyla kıvranmaktaydı. Seferiye bu durumdan nasıl kurtulacak, diğerleri Seferiye’nin olmadığını fark edip odaya gelecek mi, yoksa Seferiye bebeğini kaybedecek mi? Zeren, Arslan Yusuf’un öcünü alabilecek mi?
    Alparslan Büyük Selçuklu 42.Bölüm
    S03E15 - Alparslan Büyük Selçuklu 42.Bölüm
    Yınal, Sultan Tuğrul tarafından boğularak öldürüldü ve Selçuklu mülkünde bir hikaye sona erdi. Alparslan asi melikin isyanını bastırarak vazifesinde muvaffak oldu ve Selçuklu’yu büyük bir iç kavgadan kurtardı. Sultan Tuğrul yeni hedefi gösterdi: Ani! Alparslan Ani’ye yapacağı seferlerde neleri planlayacak? Ani’nin fethinde hem dış hem iç mücadelelerde önüne çıkacak olanları bertaraf edebilecek mi? Çağrı’nın vefatından sonra Tuğrul ona kol kanat gerecek mi?
    Alparslan Büyük Selçuklu 43.Bölüm
    S03E16 - Alparslan Büyük Selçuklu 43.Bölüm
    Hem Seferiye’yi ölüm tehlikesinden hem de Gülce’yi Burkay’ın elinden kurtarabilecek mi? Süleyman ile Flora’yı baş başa yakalayan Grigor, onlara ne yapacak? Alexander fevri bir hareketle Süleyman’ı kılıçla yaralar, Süleyman hayatta kalabilecek mi? Grigor, Süleyman’ın veliaht olduğunu öğrendiğinde bunu kendisi için bir koz olarak kullanacak mı? Öke’yi de yanında tutan Grigor’un, Selçuklu’ya karşı eli güçlenmişti. Grigor’un siyaseti için böyle olumlu şeyler yaşanırken Ani’ye gelen misafir, onun tadını kaçıracak. Grigor bu ziyaretten hiç memnun kalmayacaktır.
    Alparslan Büyük Selçuklu 44.Bölüm
    S03E17 - Alparslan Büyük Selçuklu 44.Bölüm
    Süleyman ile Flora arasında yapılacak evlilikle Selçuklu ve Ani arasında bir sulh sağlanacak ve ortak hareket edilecekti. Kutalmış’ın Surmari’ye yaptığı baskın ve Alexander’ı öldürmesiyle bu işbirliği tehlikeye girdi. Şimdi ne olacak, Grigor oğlunun ölümünün hesabını soracak mı, yoksa işbirliğine devam mı edecek? Kutalmış’ın aldığı Surmari, Alparslan’ın kılıç hakkıydı. Alparslan bu ilhaka razı gelecek mi, yoksa Kutalmış ile Alparslan arasında yeni bir mücadele mi başlayacak? Ani’ye Bizans imparatoru tarafından gönderilen Leon, Grigor’un hakimiyetinin önüne geçebilecek, imparatorun isteklerini tekfura yaptırabilecek mi?
    Alparslan Büyük Selçuklu 45.Bölüm
    S03E18 - Alparslan Büyük Selçuklu 45.Bölüm
    Leon yanında getirdiği mancınıkla Surmari Han’a neft atmış ve ortalık savaş alanına dönmüştü. Gevher, Erbasgan ile hana girmişti. Kutalmış, Rasul Tegin ve birçok alp da hanın içerisindeydi. Alparslan ise hanın önünde, yapılan mancınık atışını görüp biçare kalmıştı. Hanın içinde neler oldu? Gevher, Erbasgan, Kutalmış veya Rasul Tegin’den birine bir zarar geldi mi? Alparslan mancınık atışı yapan Leon’a karşı saldırıya geçecek mi, yoksa ilk iş olarak hana yardıma mı gidecek?
    Alparslan Büyük Selçuklu 46.Bölüm
    S03E19 - Alparslan Büyük Selçuklu 46.Bölüm
    Alparslan her şeyini kaybetmiş yanındaki az sayıdaki maiyetiyle ıssız bir bölgeye çekilmiştir. Kendisini ve yanındakileri hem Süleyman hem Leon’a karşı koruyabilmek için gizli bir bölgeye saklanan Alparslan kaybettiği yerleri alabilmek için neler yapacak? Düşmanlarını ummadıkları anda mı vuracak, yoksa bir çığ gibi büyüdüğünü dosta düşmana gösterecek mi? Tuğrul’un kendisini veliaht ilan ettiğini öğrenebilecek mi, yoksa bu karar Tuğrul’un ölümüyle beraber saklı mı kalacak?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 47.Bölüm
    S03E20 - Alparslan: Büyük Selçuklu 47.Bölüm
    Tuğrul’un Alparslan’ın tahta çıkmasına dair fermanı Alparslan’ın eline ulaşmış, Alparslan bu ferman ile Süleyman’ın karşısına dikilmişti. Süleyman ferman gereğince tahtı terkedecek mi, yoksa fermana karşı gelip saltanatını korumaya mı çalışacak? Alparslan, Süleyman’dan tahtı alabilecek mi, yoksa Süleyman’ın ayak oyunlarına karşı yeni çareler mi bulacak?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 48.Bölüm
    S03E21 - Alparslan: Büyük Selçuklu 48.Bölüm
    Leon, Alparslan’a bir şey yapabilecek mi? Orada olan Süleyman ve Grigor’un bu durum karşısında tepkisi ne olacak?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 49.Bölüm
    S03E22 - Alparslan: Büyük Selçuklu 49.Bölüm
    Grigor’un ölümüyle Ani’de tek başına kalan Leon’un yeni hedefi Gence. Süleyman’ın Gence’yi kendisine vermesi için Erbasgan’ı maşa olarak kullanacak Leon hedefine ulaşabilecek mi? Alparslan ve Kutalmış bu durum karşısında birlik olacak mı, yoksa ayrılık güderek Gence’nin elden gitmesini izleyecekler mi? Erbasgan yine Selçuklu’ya ihanet mi edecek?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 50.Bölüm
    S03E23 - Alparslan: Büyük Selçuklu 50.Bölüm
    Leon hedefinde başarıyı yakalayabilecek mi, yoksa çıkacak başka bir mesele onun hedef değiştirmesine sebep mi olacak? Seferiye’ye gelen alp, Alparslan’a bir tuzak hazırlandığını söylemişti. Seferiye tuzak gerçekleşmeden Alparslan’a bu bilgiyi yetiştirebilecek, onu bu tuzaktan kurtarabilecek mi? Süleyman ise meydan savaşından galip çıkan beye karşı elini güçlendirmek için hazırlıklarını yapmaktaydı. Süleymanşah ve Mansur’u Kutalmış’a karşı koz olarak kullanacak olan Süleyman, Alparslan’a karşı elinde kimi koz olarak tutacak?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 51.Bölüm
    S03E24 - Alparslan: Büyük Selçuklu 51.Bölüm
    Alparslan, Ani’nin fethi için neler yapacak? Hangi toprakları fethedecek, hangi tertipleri hazırlayacak? Süleyman döneminde bozulan toplumsal huzuru da sağlamak isteyen Alparslan; Seferiye ve Nizamülmülk eliyle hem eğitimde hem de diğer alanlarda yeni atılımlara girecek ve Selçuklu mülkünde düzeni sağlamaya çalışacak. Bu faaliyetlerde Seferiye ve Nizamülmülk’ün roller ne olacak?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 52.Bölüm
    S03E25 - Alparslan: Büyük Selçuklu 52.Bölüm
    Alparslan, Ani’nin fethinden önce civardaki kale, şehir ve toprakları birer birer fethediyor, Ani’yi çember içine alıyordu. Bizans vassallarından aldığı kalelerin anahtarlarını Bagrat’a göstererek bir güç gösterisi yapmıştı. Ayrıca vassalların Leon’un tertibiyle öldürüldüğünü Bagrat’a belgeleriyle gösterdi. Bizans cephesinde bir gedik açan Alparslan, bu kavganın büyümesiyle Ani fethi yürüyüşünü hızlandıracak.
    Alparslan: Büyük Selçuklu 53.Bölüm
    S03E26 - Alparslan: Büyük Selçuklu 53.Bölüm
    Alparslan kaçırılan çocukların izini sürerek Akarag kampında esir tutulduklarını öğrenmiş ve Akarag’ı ilhak etmek için hamle yapacakken esir kadınlarla karşı karşıya kalmıştı ve çaresiz beklemeye geçmişti. Leon esir kadın ve çocukları kullanarak Alparslan’ı geri püskürtmeyi amaçlarken Alparslan mazlumlara dokunmadan Akarag’ı ele geçirme ve çocuklar ile köleleri kurtarma gayretinde. Alparslan sorunsuz bir şekilde fethini gerçekleştirebilecek mi, yoksa Leon kurduğu oyunla Alparslan’ı alt mı edecek?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 54.Bölüm
    S03E27 - Alparslan: Büyük Selçuklu 54.Bölüm
    Alparslan Akarag kampını fethedip çocukları da kurtardıktan sonra Fazluye ile savaşan Kavurd ve Merdan’ı durdurmak için hareketlenmiş ama geç kalmıştı. Kale burçlarında Fazluye’nin cesedi asılıydı. Alparslan’a karşı gelip Fazluye’yi öldüren Kavurd ve Merdan’ın bu işten bir planla kurtulması, Alparslan’ı ikna etmesi gerek. Alparslan, Fazluye’ye yapılanı anlayacak mı, yoksa Kavurd’un söylediklerine inanacak mı?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 55.Bölüm
    S03E28 - Alparslan: Büyük Selçuklu 55.Bölüm
    Leon ise planının son adımını gerçekleştirecek ve Avar’ı mankurtlaştırmaya başlayacak. Böylece Avar’ı vakti geldiğinde Alparslan’ın üzerine salacak. Alparslan’ın yakınına böyle bir tehlikeyi sunan Leon, daha sonra büyük duvar projesini de bitirecek ve Selçuklu’ya karşı alabileceği bütün önlemleri almış olacak.
    Alparslan: Büyük Selçuklu 56.Bölüm
    S03E29 - Alparslan: Büyük Selçuklu 56.Bölüm
    Leon’un kendilerini engellemek için diktiği büyük duvarı patlatarak Ani yolundaki en büyük engeli aşan Alparslan’ı durduracak bir güç kalmamıştır. Bütün gücüyle Ani seferine hazırlanan Alparslan’ın Merdan’ın ihanetinden haberdar olması işleri zorlaştırır ve Alparslan, Merdan’ın hükmünü verir. Alparslan, Merdan’ı öldürecek mi, yoksa onu sürgün edip artık ayağına dolanmasına izin vermeyecek mi?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 56.Bölüm
    S03E30 - Alparslan: Büyük Selçuklu 56.Bölüm
    Leon’un kendilerini engellemek için diktiği büyük duvarı patlatarak Ani yolundaki en büyük engeli aşan Alparslan’ı durduracak bir güç kalmamıştır. Bütün gücüyle Ani seferine hazırlanan Alparslan’ın Merdan’ın ihanetinden haberdar olması işleri zorlaştırır ve Alparslan, Merdan’ın hükmünü verir. Alparslan, Merdan’ı öldürecek mi, yoksa onu sürgün edip artık ayağına dolanmasına izin vermeyecek mi?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 57.Bölüm
    S03E31 - Alparslan: Büyük Selçuklu 57.Bölüm
    Avar, Alparslan’ın kalbine hançeri saplamış, Alparslan olduğu yere kan revan halde yığılmıştı. Artuk ve Atsız, Avar’ın boynuna kılıçlarını dayamış ve onu derdest etmişti. Alparslan’ın durumu ne olacak, Avar hakkında nasıl bir karar verecek? Alparslan bunu ihanet olarak mı görecek, yoksa Avar’ın zihninin Leon tarafından yıkandığını anlayacak mı?
    Alparslan: Büyük Selçuklu 58.Bölüm
    S03E32 - Alparslan: Büyük Selçuklu 58.Bölüm
    Alparslan, Kavurd’un ihanetini anlamış ve derdest etmişti. Kavurd’u zindan arabasıyla saray zindanına kapatılması için göndermiş fakat Kavurd yolda kaçmış ve Alparslan’ın beylerinin kellesini keserek Alparslan’a baş kaldırdığını bildirmişti. Alparslan, Kavurd’un üzerine yürüyecek ve onu bertaraf etmeye çalışacak. Kavurd ise Alparslan’dan tahtı alma derdindedir.
    Alparslan: Büyük Selçuklu 59.Bölüm
    S03E33 - Alparslan: Büyük Selçuklu 59.Bölüm
    Diyojen, Alparslan’ı durdurmak için hamlelerini harekete geçirecek. Leon ise bu mücadeleden mahrum kalmamak ve tekrar Kayzerin gözüne girebilmek için hapisten kaçmanın yollarını arayacak. Leon, Alparslan’ı durdurmak isteyecek fakat ne Diyojen ne de Leon Alparslan’ı durdurabilecektir.

    Hayran tepkileri

    Back to Top