Hesabım
    Kıbrıs Zafere Doğru
    2. Sezon
    Puanım :
    Kıbrıs Zafere Doğru

    Sezon bilgisi:

    16 Bölüm
    orijinal kanal: Trt 1
    İlk yayın tarihi: 15 Ekim 2021
    100 Fotoğraf | 15 Video
    Kıbrıs Zafere Doğru 24.Bölüm Fragmanı 1:02
    Kıbrıs Zafere Doğru 24.Bölüm Fragmanı
    17 gösterim
    Kıbrıs Zafere Doğru 23.Bölüm Fragmanı 1:03
    Kıbrıs Zafere Doğru 23.Bölüm Fragmanı
    75 gösterim
    Kıbrıs Zafere Doğru 22.Bölüm Fragmanı 1:00
    Kıbrıs Zafere Doğru 22.Bölüm Fragmanı
    19 gösterim
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    • Fotoğraf Kıbrıs Zafere Doğru
    2. sezon bölümleri
    Kıbrıs Zafere Doğru 10.Bölüm
    S02E01 - Kıbrıs Zafere Doğru 10.Bölüm
    Ankara, İstanbul ve İngiltere’den vatanlarını savunmak için üniversite tahsillerini yarıda bırakıp vatan savunmasına koşan Kıbrıslı 500’ü aşkın öğrenci ve 200 civarı Kıbrıslı Mücahitin, 15.000 Yunan ve Rum askeri tarafından çevrilmişken sürdürdükleri destansı direnişe Ankaralı, Mücahit Kemal ve Mücahit Derviş Lefkoşa’dan destek vererek katılıyor
    Kıbrıs Zafere Doğru 11.Bölüm
    S02E02 - Kıbrıs Zafere Doğru 11.Bölüm
    Makaryos basın toplantısı ile Türkler’e teslim olmaları için bir gün mühlet verirken Barış Gücü askerleri tampon bölgelerden çekilir ve Türkler’le Rumlar göğüs göğüse bir savaş için karşılıklı kalır. Lefkoşa’da ise Ankaralı’nın nişanlısı doktor Ayşe işe Kemal’in eşi İnci daha tanışmaya fırsat bulamadan kendilerini bir kavganın iki tarafı olarak bulurlar. Bilmedikleri şey, birlikte hareket ederken Pembe’nin peşinde olduğu hain tarafından takip edildikleridir.
    Kıbrıs Zafere Doğru 12.Bölüm
    S02E03 - Kıbrıs Zafere Doğru 12.Bölüm
    Kıbrıs Zafere Doğru 13.Bölüm
    S02E04 - Kıbrıs Zafere Doğru 13.Bölüm
    Türkiye’nin, Kıbrıs’a ilk resmi hava müdahalesinin ardından Erenköy sevinç içindedir. Diğer tarafta ise Erenköy’ü top atışına tutan Rum hücum botlarını ölüm dalışı ile batıran Cengiz Topel’in uçağı düşmüştür. Paraşütü ile Rum tarafına inebilen Yüzbaşı Cengiz, esir düşmüştür. Şimdi Cengiz için ölüm kalım savaşı başlamıştır. Ya Rumların işkencesinde konuşacak ya da ölümü tercih edecektir.
    Kıbrıs Zafere Doğru 14.Bölüm
    S02E05 - Kıbrıs Zafere Doğru 14.Bölüm
    Yüzbaşı Cengiz Topel’in öldürülmesi üzerine Ankaralı, Türkiye’ye dönüp arkadaşının cenazesini annesine teslim etmeden önce intikam yemini eder. Bu yolda yalnız hareket edip başka kimsenin sorumluluğunu almak istemeyen Ankaralı’yı, mücahit kardeşleri yalnız bırakmaz.
    Kıbrıs Zafere Doğru 15.Bölüm
    S02E06 - Kıbrıs Zafere Doğru 15.Bölüm
    Kıbrıs’ta 1974 harekatından önceki son dönüm noktası olan 1967 yılı başlıyor. Atina’da yaşanan cunta darbesinden sonra Kıbrıs’ta olaylar yeniden alevlenir. Rumlar’ın tekrar soykırım yapma harekatına karşılık bu kez herkes daha hazırlıklıdır. Türkiye’nin en genç Başbakanı olan Süleyman Demirel, sürgündeki Rauf Denktaş ile kafa kafaya verirken Dereli ailesi ve mücahit takımı da olaylara karşı çok daha hazırlıklı ve aktif bir şekilde reaksiyon verir. Ankara’da ise gizli bir el gizli operasyonlar yürüterek Kıbrıs’ı rahatlatmaya çalışmaktadır.
    Kıbrıs Zafere Doğru 16.Bölüm
    S02E07 - Kıbrıs Zafere Doğru 16.Bölüm
    Kemal ve Mücahit kardeşleri, imkansızı başarıp Samson’u ele geçirirler. Şimdi sırada onu Türk tarafına geçirmek vardır. Operasyon sırasında yaralanan, ölmek üzere olan Zifir üyelerinden biri ise riskli bir kararla Rum Hastanesine götürülür, fark edilirse ölümü kaçınılmazdır.
    Kıbrıs Zafere Doğru 17.Bölüm
    S02E08 - Kıbrıs Zafere Doğru 17.Bölüm
    Kemal’in ele geçirdiği gizli belgeler sonrası Rauf, adaya gizlice dönüş yolculuğuna hazırlanırken Ankaralı; Apollon’un, Kemal ise kardeşi Stella’nın hamleleri ile tehlike altına girer.
    Kıbrıs Zafere Doğru 18.Bölüm
    S02E09 - Kıbrıs Zafere Doğru 18.Bölüm
    Baba olacağını öğrenen Ankaralı, büyük kararı vermek zorundadır. Ya alakadar olduğu tüm meseleleri bir kenara bırakıp ameliyat masasına yatacak ya da çocuğunu göremeden her an ölüm tehlikesiyle yüz yüze yaşamayı sürdürecektir. Bu konu için kanlı küvet katliamında yaşamını yitiren çocukların babası Binbaşı Nihat İlhan’la konuşmaya ondan akıl almaya karar verir. Zor ve duygusal bir görüşme onu beklemektedir.
    Kıbrıs Zafere Doğru 19.Bölüm
    S02E10 - Kıbrıs Zafere Doğru 19.Bölüm
    Salahi ve Meliha’nın ölümü Kemal ve Ankaralı’yı derinden sarsar. Ankaralı, Rauf’ın Kıbrıs’a yapacağı kaçak ve tehlikeli seyahati organize eder. Ameliyat olmak üzere Ankara’ya dönecekken yeni bir görevle karşılaşır. Ankaralı için Kıbrıs yolları tekrar görünmüştür. Ancak bu seyahat beklendiğinden zorlu geçer. Rauf ise her şeyin sonunda Yüzbaşı Cengiz’i hatırlatan bir sonla Rumlar tarafından ele geçirilip aynı kaderi mi yaşayacaktır?
    Kıbrıs Zafere Doğru 20.Bölüm
    S02E11 - Kıbrıs Zafere Doğru 20.Bölüm
    Rauf’un yakalanışı, herkesin aklına Cengiz Topel’i getirir. Şimdi hem Ankara’nın hem de Lefkoşa’daki herkesin ilk hedefi Rauf’u sağ salim alabilmektir. Ankaralı ise canını hiçe sayarak Samson ve ordusuna rağmen denizden Kıbrıs’a çıkmaya çalışmaktadır. Zifir ile Ankaralı tekrar buluşmaya çalışırken Rauf, kendisini öldürmeye çalışanlara kafa tutmaktadır.
    Kıbrıs Zafere Doğru 21.Bölüm
    S02E12 - Kıbrıs Zafere Doğru 21.Bölüm
    Ankaralı ameliyata girmek yerine Samson ve Apollon’a teslim olup Sandy’i kurtarma kararı verir. Takasın gerçekleşeceği yerde Kemal ve Zifir’in meseleyi çözecek bir planı vardır. Rauf ise hızlıca kurulan bir mahkeme sonrası 15 yıl hapis cezası ile karşı karşıya gelir. Tüm bunlar yaşanırken Ada, ikinci Erenköy olarak anılan Boğaziçi kuşatması ile mücadele etmektedir. Savaş tekrar başlamıştır.
    Kıbrıs Zafere Doğru 22.Bölüm
    S02E13 - Kıbrıs Zafere Doğru 22.Bölüm
    Boğaziçi Kuşatması, Mücahit’in direnişiyle bir şehir savaşına dönüşürken Ankara, tüm uyarılara rağmen gerçekleşen bu saldırı sonrası çıkartma kararı alır. Asker hazırlığını yapar ve yola çıkar. Fakat yabancı ülkelerin ve Amerika’nın Türkiye’ye bir teklifi vardır.
    Kıbrıs Zafere Doğru 23.Bölüm
    S02E14 - Kıbrıs Zafere Doğru 23.Bölüm
    Başbakan Ecevit ve yardımcısı hükümet ortağı Erbakan, acil bir şekilde müdahale kararı alır. Ecevit, diğer garantör ülke İngiltere’yle birlikte müdahalede bulunmak üzere Londra yolunu tutarken genelkurmay askeri müdahale için hazırlıklara başlar. Makaryos ise İngilizler tarafından Malta’ya kaçırılır. Rum kesiminde Makaryos ve Sampson yanlıları arasında iç savaş çıkmıştır. Yedi yıldır farklı yerlerde görev yapmakta olan Zifir Petek, Ankaralı ve Kemal’e iletilen askeri müdahale ihtimali ile tekrar bir araya gelmek üzere Lefkoşa’ya çağrılır.
    Kıbrıs Zafere Doğru 24.Bölüm Final
    S02E15 - Kıbrıs Zafere Doğru 24.Bölüm Final
    Mehmetçik denizden ve havadan adaya çıkmış fakat fırtına sebebiyle destek birliklerin gelmesi gecikmiştir. İç savaş halindeki Rumlar, Türkiye’nin gelişi ile silahlarını çevirmiş karşılık vermeye başlamıştır. Çıkartma plajı ve indirme bölgelerinde sıcak temas ve çatışmalar şiddetlenerek artmıştır. Zifir Petek karşıladığı ve birleştiği paraşütçülerle çatışarak yolunu sürdürürken, deniz piyadeleri ise kuzeyde çarpışarak diğer birliklerle birleşmeye çabalar.

    Hayran tepkileri

    Back to Top