Hesabım
    Ada Masalı
    1. Sezon
    Puanım :
    Ada Masalı

    Özet

    Şehir hayatını seven ‘Şehirden başka bir yerde yaşayamam, kendimi kaybedecek kadar da âşık olamam’ diyen Haziran ile arazisini satmaya ikna etmeye geldiği doğma büyüme adalı olan Poyraz’ın hikayesine dair ipuçları veriliyor.

    Sezon bilgisi:

    25 Bölüm
    orijinal kanal: STAR
    İlk yayın tarihi: 15 Haziran 2021
    244 Fotoğraf | 24 Video
    Ayça Ayşin Turan
    Ayça Ayşin Turan
    Rolü : Haziran Sedefli
    Seyit Alp Navruz
    Seyit Alp Navruz
    Rolü : Poyraz
    Nihan Büyükağaç
    Nihan Büyükağaç
    Rolü : Selma
    İpek Tenolcay
    İpek Tenolcay
    Rolü : Zeynep
    Ada Masalı 25.Bölüm Fragmanı 0:59
    Ada Masalı 25.Bölüm Fragmanı
    28 gösterim
    Ada Masalı 24.Bölüm Fragmanı 0:58
    Ada Masalı 24.Bölüm Fragmanı
    13 gösterim
    Ada Masalı 23.Bölüm Fragmanı 0:59
    Ada Masalı 23.Bölüm Fragmanı
    9 gösterim
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    • Fotoğraf Ada Masalı
    1. sezon bölümleri
    Ada Masalı 1.Bölüm
    S01E01 - Ada Masalı 1.Bölüm
    Haziran, ne zamandır hayalini kurduğu Tokyo’daki pozisyon için patronu Doygun’la görüşmeye gider. Ancak hayalindeki terfiyi almak için patronuna bir konuda yardım etmesi gerekecektir: Kırlangıç Adası’na gidip arsasını satmamak için direnen, Ada’nın da gelişiminin önünü tıkayan huysuz adamın bir açığını bulmalıdır. Haziran, bahsedilen araziye gittiğinde Poyraz’la tanışır. Poyraz onu turist kafilesiyle beraber fabrikadan atmaya çalışır. Daha ilk andan birbirlerine gıcık olurlar.
    Ada Masalı 2.Bölüm
    S01E02 - Ada Masalı 2.Bölüm
    Haziran, Nehir’in kuşkularını ortadan kaldırmak için Poyraz’ı öpmek zorunda kalmıştır. Anın büyüsünden kurtulduğunda bir an ne yaptığının farkına varır ve kaçar gibi uzaklaşır oradan. Elbette Poyraz neler olduğunu soracaktır, Haziran bir açıklama bulmaya çalışır. Diğer yandan Biricik’in bir arkadaşının nişan partisi için değişik bir mekan aradığı ortaya çıkar. Haziran henüz açılmadıysa da otelin bahçesinde yapılabileceğini düşünür ve hemen harekete geçer.
    Ada Masalı 3.Bölüm
    S01E03 - Ada Masalı 3.Bölüm
    Haziran, Hakan’ı karşısında görünce çok şaşırır. Hakan’ın ne yapacağı kestirilemeyen tavırları Haziran’ı zor durumda bırakır. Bu sırada Eylül ve Adar’ın nişan partisi yaklaşmaktadır. Eylül, her yerin çiçeklerle donatılmasını ister. Haziran, Ada’nın tek çiçekçisine gittiğinde bütün çiçeklerin önceden alınmış olduğunu anlar.
    Ada Masalı 4.Bölüm
    S01E04 - Ada Masalı 4.Bölüm
    Haziran ve Poyraz ilk kez birbirlerine çok yakındır. Ancak İdil’in kuşkuları her şeyi dağıtmak üzeredir. Hakan müdahale eder. Ne yazık ki bu durum Haziran’ı daha fazla üzer. Poyraz, Haziran’ın Ada’da kalıcı olmadığı gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalır. Haziran ise içine sıkıştığı durum yüzünden hareket alanını giderek kaybeder. Üstelik olan biten her şey kalbine yük olmaktadır. Açılış yaklaşırken otele aşçı bulmaları gerekecektir. Haziran ve Poyraz elbette bu konuda anlaşamaz; Haziran gösterişli ve yenilikçi yemekler isterken, Poyraz sadelik ve lezzet peşindedir.
    Ada Masalı 5.Bölüm
    S01E05 - Ada Masalı 5.Bölüm
    Poyraz’ın iskeleye gelip ‘gitme!’ demesi Haziran’ı çok etkiler. Genç kadın bunun altındaki nedeni anlamaya çalışırken Poyraz da Haziran’ın neden hemen kalmaya ikna olduğunu sorgular. İki inatçı keçi, aralarındaki büyülü çekimin itirafını karşısındakinden duymak için birbirlerinin üzerine giderler. Bütün Ada, Poyraz’ın iskelede Haziran’a gitme demesini konuşur.
    Ada Masalı 6.Bölüm
    S01E06 - Ada Masalı 6.Bölüm
    Aliye’nin uyanması bütün Ada halkında sevinç yaratır. Poyraz’ı daha önce hiç bu kadar mutlu görmeyen Haziran ise Aliye’nin o uyurken ona anlattıklarını hatırladığından korkmaktadır. Otel, ilk müşterilerini ağırlarken elbette aksaklıklar olacaktır. Ancak öyle bir müşteri gelir ki, bütün ekibi canından bezdirir. En nihayetinde kovulur.
    Ada Masalı 7.Bölüm
    S01E07 - Ada Masalı 7.Bölüm
    Öpüşmelerinin ardından Poyraz Haziran’ın duygularından emin olur ancak Haziran bunu konuşmayı reddeder. Bunun üzerine genç adam “Bundan sonra başka bir Poyraz görmeye hazır ol” der. Haziran eski aksi, az konuşan Poyraz’ı görmeyi beklerken tam tersi bir manzara çıkar karşısına. Üstüne otele gelen genç bir kadın müşteri Poyraz’a ilgi gösterir.
    Ada Masalı 8.Bölüm
    S01E08 - Ada Masalı 8.Bölüm
    Poyraz, kendisine bunca zamandır yalan söylemiş olan Haziran’a karşı öfkeyle doludur. Haziran ise yaptığı kötülüğü telafi etmekten başka bir şey düşünmez. Haziran, otelden gitmeyecektir ve Poyraz istese de istemese de onunla çalışmaya mecburdur. Ancak, Poyraz Haziran’ı yıldırmaya kararlıdır. Haziran’ı istemeyen sadece Poyraz değildir. Poyraz’ın öfkesinin altında bir de aşk acısı yattığını fark eden Aliye de panikler ve Haziran’a karşı harekete geçer.
    Ada Masalı 9.Bölüm
    S01E09 - Ada Masalı 9.Bölüm
    Haziran, Hakan’la karşı karşıya kalmıştır. Poyraz, Haziran’ın çığlıklarını duyduğunda ikiliyi bulmakta gecikmez. Haziran da Poyraz da arbedede yaralanırlar. Poyraz, Haziran için o kadar endişelenir ki hisleriyle ve son aylarda yaşananlarla ilgili kendiyle yüzleşmek zorunda kalır.
    Ada Masalı 10.Bölüm
    S01E10 - Ada Masalı 10.Bölüm
    Batu’nun gelişi Haziran ve Poyraz arasında bomba etkisi yaratır. Batu, Zeynep tarafından ikiliyi ayırmak içi görevlendirilmiştir. Batu sinsi planlarını hızlıca hayata geçirmeye başlar. İdil, Poyraz’a olan aşkından vazgeçmek üzereyken aklına gelen fikir ile yeniden harekete geçer. Bu sefer Poyraz’ı kendine aşık edeceğine emindir.
    Ada Masalı 11.Bölüm
    S01E11 - Ada Masalı 11.Bölüm
    Melisa ve Alper’in kısa yakınlaşması başlarını hiç beklemedikleri belalara sokacaktır. Biricik’i korumak adına söylenen yalanlar zamanla içinden çıkılmaz bir oyuna dönüşecektir. Adada yalanlar üzerine bir oyun kuran bir başka kişi de İdil’dir. Poyraz’ın ilgisini kazanmak için söylediği yalanın nerelere varabileceğini görmeye başlayacaktır.
    Ada Masalı 12.Bölüm
    S01E12 - Ada Masalı 12.Bölüm
    Her yıl düzenlenen hayır kermesi bu sene ada halkı için daha da heyecanlı bir hâl alacaktır. Zira kermesin yapılacağı günden bir gün önce büyük bir haberle çalkalanır ortalık; Haziran ve Poyraz sevgili olmuştur. Bu haber kimilerini sevince boğarken, kimileri için felaket demektir. İdil’in yalanını öğrenen Aliye bir taraf seçmek konusunda zorlanmaktadır. Haziran’ı asla torununun yanında kabul edememekte ama İdil’in söylediği büyük yalanı da içine sindirememektedir.
    Ada Masalı 13.Bölüm
    S01E13 - Ada Masalı 13.Bölüm
    Haziran ve Poyraz aşklarının karşısındaki tüm engelleri kaldırmaya kararlıdır. Bunun için de bu aşkın en büyük düşmanları olan İdil ve Batu’nun oyunlarını bozmaları ve onların gerçek yüzlerini ortaya çıkarmaları gerekmektedir. İdil ve Batu’yu ayrıldıklarına inandırmak için adadaki herkesi, en yakınlarını bile bu ayrılığa ikna etmelidirler.
    Ada Masalı 14.Bölüm
    S01E14 - Ada Masalı 14.Bölüm
    Haziran ve Poyraz’ın aşkları bu kez büyük bir sınavın eşiğindedir. Zeynep ve Aliye’nin bu aşkın karşısında daha da şiddetle durmaları işleri zorlaştırmaktadır. Haziran, bu aşk yüzünden Poyraz’ın babaannesiyle arasının bozulmasını istemez, Poyraz da Haziran’ın annesiyle bağlarını koparmasını istemez.
    Ada Masalı 15.Bölüm
    S01E15 - Ada Masalı 15.Bölüm
    Kırlangıç adası, ayrılıklara, kavuşmalara, yeni dostluklara ve herkesin hayatında bolca karmaşaya gebedir. Haziran ayrılık acısıyla yanıp kavrulmaktadır. Ancak bu ayrılık Haziran kadar Poyraz’ı etkilemiş gibi görünmemektedir. Haziran kendisi kadar acı çekmediğini düşündüğü Poyraz’ın fabrikayı da satışa çıkardığını öğrenince iyice sinir olur. Poyraz, Haziran ile bütün bağlarından kurtulmaya çalışıyor gibidir.
    Ada Masalı 16.Bölüm
    S01E16 - Ada Masalı 16.Bölüm
    Adanın tek beklenmedik ziyaretçisi Doygun değildir. Gizemli bir kadın, ada sokaklarında dolaşmaya başladığında, onu tanıyanlar Poyraz için bir fırtınanın yaklaşmakta olduğunu anlarlar. Poyraz ve Haziran, bu gizemli kadın yüzünden büyük bir sınavın eşiğine adım adım yaklaşıyordur.
    Ada Masalı 17.Bölüm
    S01E17 - Ada Masalı 17.Bölüm
    Poyraz üst üste yaşadıklarından sonra biraz geri çekilip düşünmek istemektedir. Ancak hayat onun planladığı gibi akmayacaktır. Haziran her zamanki gibi Poyraz’ın yaralarını sarmaya, karanlıklarını aydınlatmaya yetişecektir.
    Ada Masalı 18.Bölüm
    S01E18 - Ada Masalı 18.Bölüm
    Haziran hayatında yepyeni bir sayfa açmaya karar vermiştir. Poyrazsız bir hayata dayanmaya çalışacaktır. Poyraz da onun gidişini olgunlukla karşılıyor gibidir. Haziran için en iyisi olmuştur, Poyraz da bunu kabullenecektir. Ancak kendine ve diğerlerine söylediği bu yalanı devam ettirmek hiç de o kadar kolay olmayacaktır.
    Ada Masalı 19.Bölüm
    S01E19 - Ada Masalı 19.Bölüm
    Alper ve Melisa, kız isteme törenini bir gün erkene alırlar. Bunu yapmalarındaki amaç Poyraz ve Haziran’ın barışmasını sağlamaktır. Daha önceki denemeleri başarısızlıkla sonuçlanan Alper ve Melisa bu sefer iki aşığı kavuşturabilecek midir?
    Ada Masalı 20.Bölüm
    S01E20 - Ada Masalı 20.Bölüm
    Sinan, Ayten’in parası karşılığında Haziran’ı kaçırır. Haziran’ın kaçırılmasıyla Kırlangıç Adası’nda seferberlik ilan edilirken Poyraz, Haziran’ı bulmak için gözünü karartır. Kızını kaybetme korkusuyla karşı karşıya kalan Zeynep ise perişan olur.
    Ada Masalı 21.Bölüm
    S01E21 - Ada Masalı 21.Bölüm
    Aliye’nin rızasını aldıktan sonra Haziran’a evlenme teklifi etmeyi kafasına koyan Poyraz’ın aklında unutulmaz bir evlilik teklifi planı vardır. İdil, Batu’nun adayı terk etmesiyle beraber perişan olurken Latif ise İdil’in Batu’nun peşinden gitmesinden ve hayatını mahvetmesinden korkar. Alper ve Melisa’nın düğün hazırlıkları sürerken ikilinin hayatlarına dair aldıkları bu büyük karar, ailelerinin onlar için yaptıkları planlarla sınanacaktır.
    Ada Masalı 22.Bölüm
    S01E22 - Ada Masalı 22.Bölüm
    Selma ve Fatih, Nehir’in İngiltere’deki okulunu karşılamanın yollarını ararken Latif ise İdil’in gidişiyle kendisini Zeynep’e ve onun hastalığına adayacaktır. Alper ve Melisa evliliklerinin ilk gününden sorunlar yaşamaya başlarken Biricik, Beyazıt’ın daha önce hiç görmediği yüzüyle karşı karşıya kalır. Sadık’ın ablası Suzan ve oğlu Okan’ın adaya gelişi, Sadık’ı zorlu günlerin beklediğinin habercisi olacaktır.
    Ada Masalı 23.Bölüm
    S01E23 - Ada Masalı 23.Bölüm
    Nehir Okan’la yakınlaşmaya başlarken Suzan, Sadık için bir tehdit olmaya devam eder. Biricik, Beyazıt’ın kıskançlığından rahatsız olurken Beyazıt ise Biricik’in istediği gibi biri olmak için Görkem’den dersler alacaktır. Alper ve Melisa çiftini evliliğin ilk günlerinden bazı zorluklar beklerken onlara yardım eli Selma ve Fatih çiftinden gelecektir. Zeynep ise hastalığının bilinmesini istemezken hiçbir şey beklediği gibi gitmez.
    Ada Masalı 24.Bölüm
    S01E24 - Ada Masalı 24.Bölüm
    Maraton için adaya gelen gizemli gazeteci Hasan, Selma için büyük bir tehdit unsuru olurken bu gazeteci, Nehir’in hayatında radikal kararlar almasına sebep olacaktır. Haziran ile Poyraz çifti ile Melisa ile Alper çifti birbirlerini ne kadar iyi tanıdığına dair bir yarışa tutuşur. Biricik ile Beyazıt, ilişkilerinde yeni bir sorunla karşı karşıya kalırken Haziran ile Poyraz’ın aldığı karar herkesi şaşırtacaktır.
    Ada Masalı 25.Bölüm Final
    S01E25 - Ada Masalı 25.Bölüm Final
    Ada Masalı’nın final bölümünde Haziran ile Poyraz’ın evlenme kararı artık hayata geçmek üzeredir. Karşılarına çıkan tüm engellere rağmen birbirlerinden vazgeçmeyen ikilinin evlenmeden önce aşmaları gereken son bir sorun kalmıştır. Haziran ile Poyraz’ın İstanbul’a taşınacakları haberi Kırlangıç Adası’nda hızla yayılırken Sadık ablası Suzan’la başa çıkmanın yolunu bulur. Hasan’ın babası olduğunu öğrenen Nehir herkesten kendini uzaklaştırırken yıllar sonra babasıyla karşılaşması genç kızın hayatını tamamen değiştirecektir.

    Hayran tepkileri

    Back to Top