Hesabım
    Kanunsuz Topraklar
    1. Sezon
    Puanım :
    Kanunsuz Topraklar

    Özet

    Kanunsuz Topraklar, 1940'larda Zonguldak'taki maden ocaklarını konu alıyor. 1940’ların Zonguldak’ında kömür madeni işleterek zengin olan Malik Bey’in kızı Gülfem ile Malik Bey’in madeninde işçi olarak çalışan Davut’un arasındaki imkansız aşkı konu alıyor.

    Sezon bilgisi:

    16 Bölüm
    orijinal kanal: NOW
    İlk yayın tarihi: 29 Eylül 2021
    77 Fotoğraf | 16 Video
    Uğur Güneş
    Uğur Güneş
    Necip Memili
    Necip Memili
    Esra Bilgiç
    Esra Bilgiç
    Murat Daltaban
    Murat Daltaban
    Kanunsuz Topraklar 16.Bölüm Fragmanı 0:49
    Kanunsuz Topraklar 16.Bölüm Fragmanı
    18 gösterim
    Kanunsuz Topraklar 15.Bölüm Fragmanı 0:48
    Kanunsuz Topraklar 15.Bölüm Fragmanı
    10 gösterim
    Kanunsuz Topraklar 14.Bölüm Fragmanı 1:01
    Kanunsuz Topraklar 14.Bölüm Fragmanı
    8 gösterim
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    • Fotoğraf Kanunsuz Topraklar
    1. sezon bölümleri
    Kanunsuz Topraklar 1.Bölüm
    S01E01 - Kanunsuz Topraklar 1.Bölüm
    1939 senesi, Zonguldak. Şehrin kömür madenlerinden birinde babası ve kardeşleriyle maden işçiliği yapan Davut, anası ve 6 yaşındaki küçük kardeşiyle mütevazı bir hayat sürmektedir. Gündüz vardiyasını devraldıkları bir sabah çalıştıkları madende meydana gelen bir göçükle birlikte 9 kişi hayatını kaybeder. Aralarında Davut’un babası da vardır. Giden canların sorumlusu madenin sahibi olan Malik Bey’dir. Çünkü Davut’un bütün uyarılarına rağmen önlem almamıştır. Kızları Gülfem, Behice ve Fikriye’yle zengin bir hayat yaşayan Malik Bey suçlamalardan kolaylıkla sıyrılınca Davut adaleti kendi sağlamaya karar vererek harekete geçer.
    Kanunsuz Topraklar 2.Bölüm
    S01E02 - Kanunsuz Topraklar 2.Bölüm
    Malik Bey’i vuran Davut jandarmaya teslim olmak ister fakat kardeşleri Celal ve Eyüp buna karşı çıkarlar. Davut’u bayıltıp bir mağarada saklarlar lakin mağara, daha önce Davut’u öldürmesi için Malik Bey tarafından tutulan Çolak eşkıyasının gizlendiği yerlerden biridir. Gülfem, Davut’un teslim olması için Fatma Ana’ya baskı yapar ama ondan babası yüzünden küçük Elif’in de öldüğünü öğrenince perişan olur ve babası hakkındaki fikirleri iyice değişmeye başlar. Çolak’ın elinden kaçan Davut, jandarma komutanı Sezai’ye teslim olur.
    Kanunsuz Topraklar 3.Bölüm
    S01E03 - Kanunsuz Topraklar 3.Bölüm
    Gülfem, onu Çolak’ın elinden kurtarmak için jandarmaya haber vermeyen babasından hesap sorar. Malik Bey ise Çolak’ın ölümüyle rahatlamıştır çünkü Çolak, Malik Bey’in hayatını kökünden değiştirecek kirli bir sırrını bilmektedir. Babasının, Gülfem’i Ali Gelik’le evlendireceğini öğrenen Yavuz, Ali Gelik’i vazgeçirmek için Asude üzerinden bir plan yapar. Ali’yle evlenmek istemeyen Gülfem adamın karşısına çıkıp bunu açık açık yüzüne söyler. Ne var ki bugüne kadar hiçbir kadın tarafından ret edilmemiş olan Ali durumu bir gurur meselesi yapacaktır.
    Kanunsuz Topraklar 4.Bölüm
    S01E04 - Kanunsuz Topraklar 4.Bölüm
    Davut, devletin silahlarını çalan Kasapoğlu için çalıştığından asılarak idam edilmek üzere darağacına çıkarılır ama hiç ummadığı biri son anda yardımına yetişerek onu ipten alacaktır. Ölen madencilerin eşleri madende çalışmayı kabul eder. Gülfem şimdi babasına verdiği sözü tutmak ve Ali Gelik’le evlenmek zorundadır. Nişan gecesi Davut bu evliliği nasıl engelleyeceğini düşünürken, Kasapoğlu’nun Ali’ye pusu kurduğunu ve nişan merasiminden dönüşte arabasını silahlarla tarayarak onu öldüreceğini öğrenir. Kasapoğlu’nun bilmediği şey; arabada Gülfem’in de olduğudur.
    Kanunsuz Topraklar 5.Bölüm
    S01E05 - Kanunsuz Topraklar 5.Bölüm
    Davut’u, kızı Gülfem ile gören Malik Bey onu madendeki işinden atar. Kasapoğlu’yla da kavga etmiş olan Davut iyice çıkmaza girmiştir. Artık Malik Bey’in kömürünü satıp parasını işçilere dağıtamayacaktır. Celal abisini sorumsuz davranmak ve onlara verdiği sözü tutmamakla suçlar. Kasapoğlu’na gidip kömür işini devam ettirmek ister ama Kasapoğlu ona net bir cevap vermez. Bunun üzerine Celal son çare olarak Ali’nin kapısını çalar.
    Kanunsuz Topraklar 6.Bölüm
    S01E06 - Kanunsuz Topraklar 6.Bölüm
    Kalp krizi geçiren babasının durumunu merak eden Gülfem konağa geri döner. Fakat Malik Bey kızlarına bir veda mektubu yazıp gitmiştir. Gülfem onu annesinin mezarı başında intihar etmek üzere bulur ve kurtarır. Babası kendine gelene kadar konakta kalması ve Ali Gelik’i oyalaması gerekmektedir. Bu durum Davut’un hoşuna gitmese de Gülfem için kabul etmek zorunda kalır. Oysa o da Gülfem’den hükümet için çalıştığını saklamaktadır.
    Kanunsuz Topraklar 7.Bölüm
    S01E07 - Kanunsuz Topraklar 7.Bölüm
    Gülfem, Ali Gelik’in tehditleri yüzünden çaresizdir. Yüreği parçalansa da Davut’tan ayrılır ve büyük bir buhranın içine düşer. Bu ayrılığın acısını kalbine gömen Davut ise artık kararlıdır. Önce kayıp tüfekleri Türk Ordusu’na teslim edecek sonra da madenci arkadaşlarının haklarını canı pahasına savunacaktır. Tüm bunlar yaşanırken Malik, Gülfem’i Ali Gelik’ten kurtarmak için planladığı oyunu devreye sokar.
    Kanunsuz Topraklar 8.Bölüm
    S01E08 - Kanunsuz Topraklar 8.Bölüm
    Malik Paşazade, jandarmalara teslim olmuştur. Olanları anlatmak için Davut’a koşar Gülfem, ama gördüğü manzara karşısında yıkılır. Ali Gelik’se Maden Mahallesi’nde yaşadığı hezimetin kuyruk acısını Celal ve Fatma Ana’ya eziyet ederek çıkartmaya çalışmaktadır. Ama önce Gülfem dikilir Ali Gelik’in karşısına ve içindeki bütün nefreti kusar.
    Kanunsuz Topraklar 9.Bölüm
    S01E09 - Kanunsuz Topraklar 9.Bölüm
    Malik Bey sırra kadem basar o gece… Gülfem’in babası sanki yer yarılmış ve içine girmiştir. Davut ve Gülfem el ele verip onu tüm Zonguldak’ta bulmaya çalışırlar. Bu sırada Ali Gelik, Fransızlarla birlikte madeni ele geçirmek için şeytanca oyunlar oynamaya devam eder. Davut ve Gülfem tüm bu zorluklarla karşı el ele verip çarpışırken öyle bir şey yaşanır ki bir anda her şey altüst olur yine.
    Kanunsuz Topraklar 10.Bölüm
    S01E10 - Kanunsuz Topraklar 10.Bölüm
    Murtaza, Malik Bey’in cinayeti hakkında anlattıklarıyla Paşazadelerin Konağı’nı karıştırmaya çalışır. Ama Gülfem bunlara inanacak kadar saf değildir elbette. Babasının ölümünden dolayı Davut’tan şüphe etmiş olsa da yüreği buna asla inanmıyordur. Rafet Bey’in ölümünün hemen ardından Kasapoğlu’nun çiftliğine yapılan saldırı Davut’un içindeki intikam ateşini öylesine büyütür ki bir gece kulüpte Ali Gelik’in karşısına dikilir. Kararlıdır, onu öldürecektir.
    Kanunsuz Topraklar 11.Bölüm
    S01E11 - Kanunsuz Topraklar 11.Bölüm
    Madendeki patlama tüm Zonguldak’ı derinden sarsar. Maden Mahallesi karalar bağlar. Askerler, madenciler ve yüreğinde bir parça vicdan kalan herkes göçük altında kalan Davut ve Gülfem’i kurtarmaya uğraşmaktadır. Behice ile gizli gizli evlenerek karanlık emellerine ulaşmaya çalışan Yavuz ise Gülfem ve Davut’un madenden canlı çıkmaması için elinden geleni ardına koymamaktadır.
    Kanunsuz Topraklar 12.Bölüm
    S01E12 - Kanunsuz Topraklar 12.Bölüm
    Gülfem, Bahar’ın ortaklık teklifini kabul etmek zorunda kalmıştır. Ancak bu ortaklık işinin arkasında Ali Gelik olduğunu öğrenince dünyası başına yıkılır. Hastanede yaşam mücadelesi veren Kasapoğlu hala Yavuz ve Asude için büyük bir tehlike teşkil etmektedir. Ondan kurtulmak için haince planlar yapmaya devam ederler. Göksel Bey ve Davut, Kasapoğlu’nun canına kıymaya çalışan, Malik Bey’i kaçıran ve ölümüne sebep olan gizemli adamı bulur ve mekanını basarlar. Yavuz’un gizlice Asude ile görüştüğünü öğrenen Behice çıldırır, bir baskın da o yapar.
    Kanunsuz Topraklar 13.Bölüm
    S01E13 - Kanunsuz Topraklar 13.Bölüm
    Yavuz ölümle burun burunadır. Davut’un tetiği çekmesi an meselesidir. Teğmen Sezai, Davut’u vazgeçirmeye çalışsa da Davut kararlıdır. Gülfem, Behice ve Fikriye tarifsiz bir korku içinde Davut ve Yavuz’un akıbetini öğrenmeye çalışmaktadır. Gelen haberle üç kız kardeş soluğu karakolda alır. Ama burada Gülfem’i daha büyük bir şok beklemektedir. Ortalığı yakıp yıkan bir Davut’la karşılaşır. Uzun zamandır içinde büyümekte olan şüpheler mühürlenmeye başlar. Gülfem, Davut’a hesap sorar. Daha bu kavganın ateşi sönmeden Ali Gelik girer devreye, Bahar ve Davut’un birlikte olduğunu ima eder.
    Kanunsuz Topraklar 14.Bölüm
    S01E14 - Kanunsuz Topraklar 14.Bölüm
    Teğmen Sezai’nin canına kıymışlardır. Zonguldak ayağa kalkmıştır. Şehitlerini son yolculuğuna uğurlamak için seferber olurlar. Teğmen Sezai’ye kahraman bir vatan evladına yakışacak biçimde, büyük bir cenaze töreni düzenlenir. Davut her ne pahasına olursa olsun katilleri bulacak ve kardeşi yerine koyduğu Sezai’nin intikamını alacaktır. Bu sırada düşman da boş durmayacaktır elbette. Bunun farkında olan Davut, Gülfem’e de bir zarar gelmesinden çok korkmaktadır. Önce onu kendinden uzaklaştırmaya çalışsa da sonra onu korumak için kollarının altına alacaktır.
    Kanunsuz Topraklar 15.Bölüm
    S01E15 - Kanunsuz Topraklar 15.Bölüm
    Davut, Teğmen Sezai’nin intikamını almış, Mösyö Flaubert ve iş birlikçilerini demir parmaklıkların ardına göndermiştir. Bir gece ansızın çıkagelen teyzeleri Mehveş; Gülfem, Fikriye ve Behice’yi çok mutlu eder. Ancak Mehveş’in heybesinde; sırlar ve bambaşka hesaplar vardır. Celal ve Fikriye evlenmeye karar vermiştir ama tüm bu hengamenin içinde bu hiç de kolay görünmemektedir. Yine de Karamanlar, Paşazadelerden kız istemeye gider ve ortalık birbirine girer.
    Kanunsuz Topraklar 16.Bölüm Final
    S01E16 - Kanunsuz Topraklar 16.Bölüm Final
    Bazen en uzun yolculuk iki insan arasındaki mesafedir. Minik İpek’in hastalığı yüzünden çıktıkları Ankara yolculuğu Davut ve Gülfem’in yaralı aşkını iyileştirir… Çünkü aşkla çıkılmamış her yol yarım kalır. Ali Gelik’in çirkin oyunlarına, felaketlere, kavgalara, depremlere, fırtınalara rağmen nihayet evlenmeye karar verirler. Ve acılarla renklenmiş o kırmızı kurdele iki altın yüzüğün arasına bağlanır. Bu habere sevinenler de olur, karalar bağlayanlar da. Ali Gelik, Mehveş ve Yavuz bu iki aşığı ayırmak için korkunç planlar yapar. Ama bu savaşı da kazanan Davut ve Gülfem olacaktır.

    Hayran tepkileri

    Back to Top