ORHAN SANDIKCI
22 Eylül 2026 tarihinde eklendi
Alaska’nın hem büyüleyici hem de ölümcül doğasını yansıtan nefes kesici sinematografisiyle, temposu yüksek ve sürükleyici bir hayatta kalma mücadelesi. Issız ormanları, görsel ihtişamı ve gökyüzünün renk değiştirdiği o muhteşem Kuzey Işıkları eşliğinde tam bir seyir zevki sunuyor. Diyalogların son derece az olduğu yapımda Brad Pitt, neredeyse tek başına sırtladığı bu rolde hayranlık uyandırıcı, fiziksel ve adanmış bir oyunculuk sergiliyor. Ancak filmin asıl büyük artısı; Pitt ile sadık dostu köpek Odin arasındaki sarsılmaz bağ ve yakaladıkları ekran uyumu. Odin'in gözlerindeki o derin duyguyu seyirciye aktarma yeteneği gerçekten muazzam. Medeniyetten tamamen uzakta; dondurucu soğuklar, sınırlı kaynaklar ve yırtıcı hayvanlarla karşı karşıya kalan bu ikilinin doğaya karşı verdiği yoğun ve dramatik mücadele başarılı bir şekilde yansıtılmış. Özünde dostluğu ve sadakati barındıran yapım; hayvanseverleri derinden sarsacak, görsel olarak büyüleyici ve kalbe dokunan çok başarılı bir film.
Vasatın da vasatı bu olsa gerek. Sakın kazara bile olsa izlemeyin. Filmin %90’ında Brad Pitt’in taşlardan yuvarlanışını izledik. Film boyunca, köpek dahil, toplam 4 oyuncu var. Bir de gidip sinemada izledim… Zamanıma yazık.
Sinemada izledim, köpek,, kamp, macera severler için güzel bir film. Brad Pitt filmografisine bir doğa filmi eklemek istemiş bence. Di Caprio'nun, The Revenant'ının yanına yaklaşamaz ama boş vaktiniz varsa yine de izlenir.