Mert H
1.596 değerlendirmeler
6 Şubat 2026 tarihinde eklendi
Filmin en güçlü yanı, karakterine yukarıdan bakmaması. Ahmet ne idealize edilmiş bir asi ne de dramatik bir kurban. Kendi hataları, kararsızlıkları ve çelişkileri olan genç bir adam. Bu da karakteri oldukça gerçek kılıyor. Oyunculuk, özellikle doğal ve abartısız bir çizgide ilerliyor; diyaloglar “yazılmış” gibi değil, sanki gerçekten o kasabada konuşulan cümleler gibi akıyor. Bu doğallık, filmin belgesel tadına yaklaşan bir gerçeklik hissi yaratmasını sağlıyor.
Yönetmenlik tercihleri bilinçli biçimde sade. Kamera çoğu zaman Ahmet’in etrafında dolaşmak yerine, onunla birlikte durmayı seçiyor. Uzun planlar, sessiz anlar ve gündelik detaylar, karakterin iç dünyasını açıklamadan anlatıyor. Müzik elbette filmin merkezinde, ancak sürekli bir soundtrack bombardımanı yok. DJ performansları, sahnelerin dramatik ihtiyacına göre kullanılıyor ve bu da müziğin anlamını artırıyor.
Film çok durağan ve yavaş ilerliyor. Ortalama bir film.
Bu kadar durağan ve üç beṣ kelimelik bir dil kullanimìyla konusu olmayan ne anlattìgìnì ne oynandıĝını bile bilmeyen yönetmen ve oyuncular. Bu kadar ilkel bir dil medeniyetten bu kadar uzak bir hayat ve bir o kadar da durağan,ilerlemeyen bir film. Hızlì hareket eden sadece koyunlar.
DJ Ahmet filmi, sadece bir yapım değil; adeta izleyicinin ruhuna dokunan bir başyapıt. Eğer sinemada samimiyet ve tutku arıyorsanız, bu film tam bir duygu şöleni sunuyor. İşte bu etkileyici film hakkında söylenebilecek övgü dolu detaylar: 1. Duygusal Derinlik ve Karakter Analizi Film, karakterin iç dünyasını o kadar ustalıkla ve naif bir şekilde işliyor ki, kendinizi bir anda hikayenin tam kalbinde buluyorsunuz. Başrol oyuncusunun sergilediği performans, sadece bir oyunculuk değil; adeta karakterle bütünleşen bir yaşam dersi niteliğinde. 2. Görsel ve İşitsel Bir Şölen Adından da anlaşılacağı üzere, müziklerin sahnelerle olan kusursuz uyumu izleyiciyi hipnotize ediyor. Ritmik geçişler ve sinematografik estetik, her kareyi bir tabloya dönüştürüyor. Ses tasarımı o kadar güçlü ki, her tınıyı damarlarınızda hissediyorsunuz. 3. Samimiyet ve Gerçekçilik DJ Ahmet’in en büyük başarısı, abartıdan uzak ama bir o kadar da büyüleyici bir anlatım diline sahip olması. Hayallerin peşinden koşmanın zorluğunu ve güzelliğini bu kadar içten anlatan çok az film var. İzleyiciyi koltuğuna çivileyen o saf enerji, jenerik aktıktan sonra bile zihninizde yankılanmaya devam ediyor. "DJ Ahmet, modern Türk sinemasının en içten, en ritmik ve en unutulmaz hikayelerinden biri olarak hafızalara kazınıyor." Bu etkileyici yapım, her saniyesiyle alkışı hak eden, ilham dolu bir sinema deneyimi. Filmin en çok hangi sahnesinden veya hangi duygusundan etkilendin? İstersen o sahne üzerine biraz daha derinlemesine konuşabiliriz.