Kerim Görmüş
3 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Filmde gereksiz sesler,üşn kullanılmaması ve gereksiz müziklerle bizim zamanımızın çalınmaması mükemmel bir detay. Sıkılmadan izledim hatta biraz daha uzun olabilirdi oyunculuklarlar başarılıydı. Eğer maddi imkanınız varsa kesinlikle gidin çünkü seri devamı olacak belli.
İnsanlar bu filme nasıl 4, 5 yıldız vermiş anlam veremedim baştan sona fiyasko bir film. Zaten büyük umutlarla gitmemiştim tipik cin filmi gideriz biraz korkarız diye gitmiştim, adamlar cin filmindeki biraz korkutmayı bile başaramamış, ya bir filmde yarım saat aile sofrasında geçer mi ya adamlar filmi uzatmak için yarım saniye telefon zil sesi falan dinletiyor ya akıl alır gibi değil bir de adamlar 4 yıldız 5 yıldız falan vermiş , diyaloglar kötü senaryoya hiç bir anlam katmayan diyaloglar yazılmış hadi oyunculuklara laf söylemicem cin filmi sonuçta ama bir korku filmi yapmak istiyosan filmin her dakikasında bir gerilim bir korku yaşatman lazım biz filmin ilk 40 dakikasında aile saadeti izliyoruz (film 86 dk), yani aklınızda gitmeye dair bir şeyler varsa gitmeyin harbi diyom boşa para verirsiniz.
Filmi izledim buraya yazdığım yorum geldi. Özellikle girişteki gazete küpür detayları filmi çok güzel bir havada başlattı net. Korku sahnesi yoktur nasıl yazabilmişler gerçekten şok oldum anlık korku sahneleri tadında ve tam zamanında resmen kural vari 5 er dakika arayla yapılmış ilmek ilmek işlenmiş. Yemin ederim zerre sıkılmadım hocayı oynayan karakter dahil olduğunda film resmen uçtu bunu net söyleyebilirim. Bir filmde iki ters köşe olduğumu hele ki korku filminde nadir hatırlıyorum. 2. filme ve bazı göz doldurmuş korku yapımlarına selam da gönderilmiş.
Sonunda bizi boğmayan, zamanımızı çalmayan bir film izledik. Olay örgüsü çok iyi Faruk akar geldikten sonra daha keyifle izledik. Ters köşe olmasını beklemiyorduk. İlk film olmasına rağmen başarılı bulduk
Özellikle cin sahnelerinde kullanılan kamera açıları çok etkileyiciydi. Cin karakterinin aşağıdan, faruk hocanın ise yukarıdan çekilmesi, sahnelere farklı bir derinlik katmış. Bu perspektif değişiklikleri, izleyici olarak beni olayların içine çekti ve gerilimi artırdı. Umarım filmi gelir ki geliyor galiba en son(spoiler) var gibi..
Filmde makyaj, geçişler, müzik ve hikaye cidden başarılıydı. filmde ters köşe olması, hocanın giriş anından itibaren bizi içine alması tebrik ederim. Uzun zamandır korku filmlerine karşı önyargılıydım . Bu film beni yeniden acaba Türk korku filmine yeni soluk mu geliyor diye düşündürtüyor. Eğer gitmek isteyen ama emin olamayanlar varsa kesinlikle gitmelisiniz.
#Cahîm ✍ Filmin adı Cahîm değil de "Vahim" olsa güzel olurdu! İlk yarım saat;Kanal 7'deki yerli diziler gibiydi! Oyunculuklar için "amatörce" demek bile çoğu amatör oyuncuya hakaret olur! "Filme, hocanın geldiği kısımdan başlayalım mı?" diye sorulsa kimse "hayır" demezdi! Ufak tefek mantık hataları da vardı tabi! Kızla oğlanın yattığı yatak tek kişilik, hoca kızın annesinin adını bilmeden ismiyle hitap ediyor!. Korku sahne sayısı da tatmin edici değildi maalesef! Kendi naçizane fikrim, reklamı yapıldığı kadar doyurucu bir film olmamış!
Faruk hoca için gittim ama hayal kırıklığına uğradım ilk bölümünde hiç bişey yok ikinci bölümde faruk hoca girince bi tık bişeyler oldu beğenemedim dabbe 4 her zaman en iyi filim kalacak gözümde
Faruk hocayı diğer filmden zaten tanıyoruz şahsen filme faruk hoca karakterinden dolayı gittik. İşin aslı film çok mükemmel bir film değil ama beni etkileyen filmin kurgusu oldu film sonunda beklemediğimiz bir ters köşe geldi. Umarım filmin ikincisinde faruk hoca yine olur. Son olarak ana karakter olan kız daha profesyonel bir oyuncu olabilirdi oyınculuk biraz yapmacık. Artık 6 hazinda siccin 8 bekliyoruz. Filme gidilirmi diye soracak olursanız başlarda biraz sıkılırsınız ama sonu güzel bitti.
Başrol kızın oyunculuğunu bilmem ama filme kötü diyen kördür. Çünkü birinin oyunculuğunu beğenip beğenmemek göreceli bir konu. Oldukça gerilim dolu bir filmdi. Sahne geçişleri, sinematografi keyif seyri verdi. Ben beğendim, umarım serinin 2. Filminde açıl bırakılan kapılar kapanır
Genel olarak korku ve gerilim türünde başarılı bir yapım olmuş. Çekimler ve oyunculuklar, filmi öne çıkaran unsurlar arasında yer alıyor. Korku filmi sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Dabbe tadında bir film.