Parçalı Yıllar

Mert H
Mert H

17 Ağustos 2026 tarihinde eklendi
Film yer yer fazla uzasa ve temposu düşse de farklı bir dönemi ve çok konuşulmayan bir konuyu ele alması açısından izlemeye değer.
Galip Uçar
Galip Uçar

16 Ağustos 2026 tarihinde eklendi
Aydemir Akbaş'ın büyük ölçüde hayatı. Aytekin ismi ve soyadın da Aktaş benzerliği ortada. Sonuçta Yılmaz Güney filmlerinde oynamış, sol tavırlı, Galatasaray Liseli bir aktörün seks filmi furyasına geçişiyle de uyuşuyor. Sanırım bir günah çıkarma filmi. Sondan önceki telefon sahnesi de Yılmaz Güney rolünü kapmak isteyen İbrahim Tatlıses'in, Yılmaz Güney çevresinden ve düşmüş birini Yılmaz Güney'i anlatıp, o olma yolunda ikna için bulacağı en iyi kişi durumuyla araması ve teklifiydi muhtemelen. Tabi ki kurgu bir film olmasından belki yüzde 80 gerçek yüzde 20 kurgu. sonuçta Aydemir Akbaş evliydi ve karısı ölmemişti. 2 kez boşanıp 3 kez evlendiler belki de ölüm ilk ya da ikinci boşanmalarının metaforuydu. Peki neden 4 yıldız verdim. Aslında telefon sahneleri çünkü o dönem malum bağlanmalı hatlar direk aramalılar çok mevcut değildi. Bazı sahnelerde de dönemden ileri bazı eylemler ve telefon gibi tutarsızlıklar vardı. En açığı ise VİZE olayıydı. 1980 sonrası vize kondu.