bu film başka birşey başka hiçbir yerde yok böyle bir film seneryo harika bu filme 5 10 ödül değil 500 ödül gerekir... mel gibson ın ellerine sağlık...
Film arşivimde var bu film tekrar tekrar izlerim. Ne denilebilirki bu filme tek kelimeyle kusursuz bir film. Sinema tarihinin titanikle beraber en iyi filmi diyebilirim.
bir şaheser bir başyapıt ne yazılabilirki. 5000 karakter ile dahi anlatılamayacak bir film. olağanüstü sahneler ile bezenmiş mel gibsonun dramın kralını yapmış olduğu insanı gerçekten derinden sarsan bir film. ilk izlenildiğinde insanı acayip bir psikolojiye sokuyor kendimden biliyorum. Filmden sonra insanın eline kılıç alıp freedom diye haykırası geliyor. :) Muhteşem Muhteşem defalarca izlenipte bıkılmayacak bir film. Mubalağa yapmayı pek sevmeyen bir insanım ama izlediğim ve sinema tarihinde çekilmiş olan en iyi film diyebilirim kendimce. Mel Gibsonun hem ekonomik hemde oyunculuk olarak herşeyini varını yoğunu ortaya koyup meydana getirdiği başyapıt.
gerçekten harika bir yapım birçok kez izledim gene izlerim özgürlük aşkını ve ingilizlerin ne kadar vahşet olduklarını gözler önüne seren bir film ve tabi ki aşk...
Bence çekilmiş savaş filmlerinden pek bir farkı yoktur ama mel gibsonun oyunculuğu ile bu filmin iş yapabildiğini düşünüyorum yaptığı konuşma ile herkes gaza gelip savaş meydanına çıkar :) ama sonunda özgürlük diye bağırması tüm filmin özetidir
Filme puanım 4.5 bu filmi 2. İzleyişim oldu ve yorum yazmamak filme haksızlık yapmak olacaktı. İzlediğim filmler arasında ilk 10 listesi yap dense benim listemde bu film ilk 10’da yer alır. Heyecan hep çok yüksek bi an bile sıkılmanız mümkün değil mutlaka izleyin.
Bu film var ya bu film , insanın İskoçyalısı olası getirten bir film . Bu filmin böylr olmasının en büyük nedeni tabi ki yaşayan efsane Mel Gibsonun hem oyunculuğu hem de yönetmenliği üstlenerek böyle bir sanatı ortaya çıkarması.
BU FİLMİ İZLEMEYENLERE SÖYLÜYORUM YAPMANİZ GEREKEN TEK ŞEY , OYNAT TUŞUNA BASIP 3 SAAT SES ÇIKARMADAN FİLMİ IZLEYIN VE MEEST OLUN
Filme asla kötü diyemeyiz iyi bir film dünyanın en iyi filmi değil bazı sahneler çok uzundu insanı sıkıyor birde aynı filmi Türkler yapsa insanlar ne tepki verirdi acaba işte bu gerçek tarih değil insanları kandırmayın falan eleştirdiğimizi zannediyoruz lakin linçliyoruz daha bilinçli şekilde eleştirdiğimiz günlerde görüşmek üzere hoşçakalın
Mel Gibson'ın yönettiği ve başrolünü oynadığı, Türk sinemalarında 189 hafta vizyonda kalarak rekor kıran oscar ödüllü bir filmdir. Sevgi, aşk, dostluk, ihanet, mücadele ve özgürlük kavramlarının iç içe anlatıldığı, bir insanın inanırsa neleri başarabileceğini, özgürlük adına her şeyini feda etmenin ne denli kutsal olduğunu gösteren , senaryo, dekor, kostüm, yan flüt müzikleri, muhteşem oyunculukları, savaş sahneleri ile defalarca izlense de aynı duyguları yaşatan sinema tarihinin en iyi filmlerindendir.