Hesabım
    Ucuz Roman
     Ucuz Roman
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 29dk | Dedektif, Dram
    Yönetmen Quentin Tarantino
    |
    Senarist Quentin Tarantino, Roger Avary
    Oyuncular: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman
    Orijinal adı Pulp Fiction
    Üyeler
    4,5 2323 Puanlama, 310 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ucuz Roman'da Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncudur. Öteyandan, iki kaşarlanmış gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahetekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir şekilde bir araya getirecek, yollarını kesiştirecektir.

    Ucuz Roman, o yıl tam 7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscarı'nı almıştır. Ayrıca 1994 Cannes Film Festivali'nde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü'nün de sahibidir.

    Fragmanlar

    Ucuz Roman Orijinal Fragman 2:15
    Ucuz Roman Orijinal Fragman
    25.986 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Quentin Tarantino Filmleri Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Enteresan Detay!
    Haberler - Sanatçılar
    Quentin Tarantino 60 yaşında!
    27 Mart 2023 Pazartesi
    En İyi Filmleriyle Bruce Willis
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bruce Willis 67 yaşında!
    19 Mart 2022 Cumartesi
    Miramax, Tarantino'ya NFT Davası Açıyor!
    Haberler - Sektörden
    Yapım şirketi Miramax, Quentin Tarantino’ya Pulp Fiction NFT satışı nedeniyle dava açacak.
    17 Kasım 2021 Çarşamba
    "Pulp Fiction" Hakkında Bilinmeyenler
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Quentin Tarantino imzalı Pulp Fiction'ın az bilinen gerçeklerini listeledik.
    29 Eylül 2020 Salı

    Oyuncular

    John Travolta
    Rolü : Vincent Vega
    Samuel L. Jackson
    Rolü : Jules Winnfield
    Uma Thurman
    Rolü : Mia Wallace
    Bruce Willis
    Rolü : Butch Coolidge

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    26 Aralık 2013 tarihinde eklendi
    bu film kaçmaz arkadaşlar türünün en iyilerinden zaten oyuncu kalitesi sizi bir hayli etkileyecek izleyin ve arşivinize ekleyin şiddetle tavsiye ediyorum bu filmde aradığınız herşey mevcut iyi seyirler...
    Furkan E.
    Furkan E.

    Takipçi 73 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    14 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
    Paralel kurgu ve mizansen senaryo parçalarının bu denli bir araya geldiği başka film tanımıyorum,komedisi,efsane sekanslarıyla Pulp Fiction, Tarantino'nun başyapıtıdır bence.
    okaliptus80
    okaliptus80

    Takipçi 62 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    31 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
    Şu an bunları yazarken bile fonda ucuz roman’ın müziği ve ben yine kendimden geçmiş bir vaziyette,bildiğiniz trans hallerinde:)He neyse,üzerinde fazla yorum yapılacak bir film değil,herşey ayan beyen ortada zira.sadece naçizane ’izleyin’ demekle yetineceğim...
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    26 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    Tarantino’nun sinema tarihine geçen kilometre taşı filmi 10 üzerinden 10 ( Pulp Fiction ) Bu film En İyi Film dâhil 7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscar’ını almıştır. Aynı zamanda 1994 Cannes Film Festivali'nde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü'nün de sahibi Quentin Tarantino başyapıtıdır.Birbirinden başarılı oyuncuları kadrosunda barındıran filmin bir diğer başarılı ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1991-2000)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1994
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe 8 000 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Yorumlar

    • Muhammed Mustafa Kayapinar
      Hakettiğinden fazla değer görmüş bir film. İMDB'de bırakın ilk 10'a girmeyi top 250'ye bile girmemesi gereken bir film. Filmde hoşuma giden tek şey müziğiydi.
    • UGUR-TAZEG?L
      Pulp Fiction ) Bu film En İyi Film dâhil 7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscar’ını almıştır. Aynı zamanda 1994 Cannes Film Festivali'nde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü'nün de sahibi Quentin Tarantino başyapıtıdır.Birbirinden başarılı oyuncuları kadrosunda barındıran filmin bir diğer başarılı yönü ise müzikleri elbette. Dick Dale'in film için seslendirdiği tema müziği ” Misirlou” eminim şu an bile kulaklarınızda çınlamaya başlamıştır.Tarantino’nun filmleri, diyalogları, parçalanmış kronolojik akışı, ve pop kültür takıntılarıyla ünlüdür.Filmleri sıklıkla şiddet sahneleri içerir.Mesela; Rezervuar Köpekleri,Kill Bill vs gibi.Etrafa sıçrayan ve oluk oluk akan kan insanı rahatsız etmekten ziyade filmin içine daha da çeker. Çünkü Tarantino, bu öğelerin günlük hayatta yer almasını eleştirirken bunların üzerinden kara mizah yapmaktadır.Film o kadar şiddetin, kargaşanın içinde bile sizi gülümsetmeyi başaran, ince esprili bir kara komedidir. Senaryosu ve o uzun diyalogları ile başından beri sizi etkiliyor. Beyine kazınan muhteşem oyunculukların sergilendiği o sahnelerde cabasıdır. Mesela özellikle kapıdan bir adamın dalıp bütün kurşunları ateşledikten sonra tek birini bile denk getirememesinde ki o komik, utanç verici durumun yanında Vincent’in yanlışlıkla Marvin'i vurması ve başlarına bir sürü iş almaları gibi.Tarantino tüm filmlerinde yaptığı gibi bu filminde de bildiğimiz klasik anlatım kalıplarını yıkıyor. Filmlerinde baştaki hikâyeyi ortada, ortadakini sonda sondakini de başta anlatıyor. Bunu yaparken seyircinin kafasını öyle bir karıştırıyor ki anlayabilmek mümkün olmuyor.168 dakikada suç dünyasına içerden bakarken onların bambaşka yaşayışlarına aralarındaki geyik muhabbetlerine tanık oluyoruz.Kısacası kurgusu, karakterleri, oyunculukları, kamera kullanımı, eğlenceli geyik diyalogları ve inanılmaz derecede başarılı zeki anlatımıyla çok başarılı bir film.Filme eleştiriler yapılırken öncelikle çekildiği dönem göz önünde bulundurulmalıdır.1994 yapımı olmasına rağmen radikal değişiklikler de yapan bir filmdir.Sinemayla flörtleşmek değil aşk yaşamak istiyorsanız bu filmi mutlaka görmelisiniz.Dahi yönetmenden eşşiz bir başyapıt roman ucuz ama film çok fiyakalı..!! '' Özel biriyle birlikte olduğunu çenesini kapatıp,karşılıklı susabildiği zaman anlıyor insan ''...! 10 / 10 Not : İlk defa bir filme tam puan veriyorum kalitesini siz düşünün artık.
    • Ri9eL T.
      sinema tarihinin en iyi on filmini seçmek gibi imkansıza yakın bir liste yapılsa, bu listenin yapılmasına olanak sağlayabilecek sorgusuz sualsiz seçilen tek film olacaktır pulp fiction.
    • MojoRising
      Zaten film hakkında internette birçok sitede sayfalarca açıklama, övgü ve hayranlık yazıları mevcut. Filmin aldığı puanlarda filmin sinemaseverler tarafından ne kadar çok önemsendiğini ve beğenildiğini gösteriyor. Ben bu filmin kendim için özel olan yanını paylaşayım madem yeni birşey söylemek çok mümkün değil film hakkında. Ucuz Roman benim popüler Hollywood sinemasından çıkıp önce -zamanla tabi- bağımsız Amerikan sinemasına, sonra da Avrupa ve post-modern sinemaya geçişimi sağlayan büyülü bir filmdir. Kısacası bu film beni elimden tutup büyütmüştür adeta. Sinemayla artık flörtleşmek değil de aşk yaşamaya başlamak isteyen herkes bu filmi izlemeli (beni, sizi yeni birisiyle tanıştıran arkadaşınız olarak görün :D ) İyi seyirler herkese.
    • zafer-calayoglu
      kurgusunu ve senaryosunu beğenmediğim bir film ve çok çok abartlmış olan bir imdb puanı ile bu film gereğinden fazla seyirciyi sıkan bir yapım olmuşçok seçeneksiz kaldığınızda izleyebileceğiniz bir film oalrak görüyorum.alternatifiniz varsa kaçırmadan onu tercih edebilirsiniz5/1,5
    Back to Top