Grave of the Fireflies
4,4

rudeonerudeone
rudeonerudeone

24 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, film bende çok büyük bir hayalkırıklığı bıraktı. Böyle bir konu, böyle karakterler, savaş karşıtı çok daha etkili ve inandırıcı biçimde işlenebilirdi diye düşünüyorum. Özellikle filmin içine girdiğinizden itibaren finale doğru duygularınız kabarıyor, savaşa ve hayattaki "bazı şeylere" lanet eder halde buluyorsunuz kendinizi. Ne var ki kendime hakime olamadan, belki de beni bekleyen acıklı finalin yaşanmamış olmasını sağlayacağından, çok ama çok büyük bir mantık hatasını görmezden gelemiyorum (ki zaten filmin başından itibaren tanık olduğum kendi adıma başka büyük mantıksızlıklar da vardı). Sıradaki cümleler spoiler içerir. spoiler:
spoiler: [spoiler]Neden, neden ve yine neden? Neden madem o kadar paranız vardı da, buradan bir defa misler gibi paranızı çektiniz, kendinize ocak bile aldınız da, Setsuko göz göre göre ölürken gidip iki dilim ekmek, bir kilo domates almadınız? İşte bu kısım olmasaydı, yani anneden kalan (ki onun ölümünün özellikle Seita tarafından çok "fütursuzca" atlatıldığını ve burasının da inandırıcılıktan uzak olduğu düşünüyorum) bankadaki bu para olmasaydı, itirazım yoktu. Ancak hem bizleri böyle bir varlıktan haberdar etmek, hem de göz göre göre küçük kızın ölmesi film adına aklımda yer edecek çok büyük eksidir. Sonuna kadar "gerçek" yaşanmışlıklardan, vurucu bir hayat hikayesinden bahsediyorsak, bu gibi feci mantıksızlıklar olmamalı bana göre. Böyle durumlar bende bir "özensizlik" hissi yaratıyor zira.
spoiler:
Bu durumların dışında duygu akışını başarılı bir şekilde sağlayan ve insanlığa gerekli mesajları vermeyi başarmış bir film.
martinscorsese
martinscorsese

3 Eylül 2025 tarihinde eklendi
Savaşın insanları ne kadar değiştirdiğini anlatan hüzünlü bir film. Her ne kadar çizgi film olsa da gerçekçi bir ton tutturulmuş. Zaten çoğu savaşta bu tarz hikayelerin yaşandığını hepimiz biliyoruz. Ancak filmin gerçekçi tonu, japon animelerinde yaratıcı tonu törpülemiş. Bu nedenle Miyazaki filmlerinden farklı bir tadı var. Birde bazı yerlerin çok hızlı geçtiğini düşünüyorum. Hatta izlediğim versiyon kısaltılmış olabilir mi diye düşündüm. Filmin süresini kontrol ettim. spoiler: Mesela bankada ki para mevzusu çok hızlı geçiyor. Hep yemek buldukları anları izliyoruz. Tam tersi olmalıydı. Başarısız oldukları anları izlemeliyiz ki aç kaldıklarını görebilelim.
pokeimam1001
pokeimam1001

29 Ocak 2005 tarihinde eklendi
ghibli stüdyosunun mu bu?