Kızıl Kanatlar
Ortalama puan
4,0
49 Puanlama

6 Kullanıcı yorumları

5
1 Eleştiri
4
4 Eleştiri
3
0 Eleştiri
2
1 Eleştiri
1
0 Eleştiri
0
0 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
MojoRising
MojoRising

Takipçi 380 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
26 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Miyazaki'nin yetişkinlere özgü, en sevdiğim animelerinden birisi bu film.
Porco'nun Humphrey Bogartvari ''cool''luğu, izleyen her erkeğin ''keşke beni bekleyen, bana aşık böyle bir kadın olsa'' dediği Gina ve şaşırtıcı finaliyle, çok yüksek beklentilerle filme başlamayan beni ters köşeye yatırmış bir filmdir ''Porco Rosso''.
Cool ve fetiş karakterleri, uçakları, gökyüzünü, Casablanca'yı ve özellikle melankoliyi sevenlere.
İyi seyirler.
rosetta
rosetta

Takipçi 70 değerlendirmeler Takip Et!

5,0
29 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
dünyanın en karizmatik domuzu porco rosso.faşist italyaya karşı tek başına kafa tutuyor kızıl uçağıyla.miyazakinin en politik filmi,aynı zamanda dünya görüşünü de korkmadan orataya koyduğu film.anime sevenler kaçırmasın..
Calcifer-2
Calcifer-2

Takipçi 4 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
28 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Bu film izlediğim en güzel anime-animasyon kategorisinde 1. sırada gelir.Hayao Miyazakinin filmlerini anlatmak için kelimler yetersiz kalıyor.Her animesini olduğu gibi bunuda heyecanla ve bi o kadar da büyük beklenti içinde izledim.Ve beklentilerimin karşılığını da fazlasıyla aldım..Çok saol Haayao Amca.Sen bize hayata farklı bir pencereden bakma şansı verdin..İyi ki varsın. Yeni animelerini bekliyor olacağım
Rinnegan
Rinnegan

77 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
6 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Hayao Miyazakinin diğer filmleri gibi oldukça güzel ve izleyiciyi sıkmıyor. Fakat filmin sonunda Porcoya ne olduğunu anlatmamışlar.
yildizparcalariyiz
yildizparcalariyiz

5 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
21 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Normalde Anime sevmeyen ben Hayao Miyazaki amca ile sevmeye başladım. Sırasıyla "hayao"nun Gökteki Kale, Rüzgarlı Vadi ve Yürüyen Şato gibi eserlerini izleyip, başka başka diyarlarda kendime yer edindim.
İzlemeye de devam ediyorum. Porco Rossoyu geçenlerde satın alıp izledim. Pişman oldum mu? Elbette hayır... Üstadın klasiklerinin arasında çoktan yerini almış olan bu güzelim hikaye, tıpkı diğerleri gibi kanıma işledi. Üstad o kadar başarılı olmuş ki; deniz çizimleri, bulutlar, adacıklar şahane! Bir "uçak" animesi ancak bu kadar güzel çizimlerle beynimize işlenebilirdi.
Teşekkürler Hayao!

Bu arada yorum yapan bir arkadaşımız Porcoya ne olduğunun belirtilmediğini söylemiş.
Sözlü olarak ve ismi kullanılarak direk kendisinin akıbeti hakkında açıkça birşey denilmiyor. Fakat son sahnelerde Porco uçağına binerken kamera uzak çekimde ve diğer kavga gettiği pilot "yüzüne bakmak istiyorum göster bana" diyor. Demek ki bizim şirin domuz Porco insan oldu :)

İyi seyirler...
arkeomuhsin
arkeomuhsin

3 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
2 Nisan 2010 tarihinde eklendi
film aksiyon, duygusallık ve komedi dolu sahneleriyle sizi ekrana bağlıyor ve bitince de yüzünüzde bir gülümseme ;))
domuzcuk hakkında küçük bir bilgi;
hayao miyazaki üslubu; genelde karakterler hep küçük kız çocuklarıdır erkeklere fazla yer yoktur. erkeklerin zor durumlarda hayvansal içgüdeye yönelmesi domuz pilot, kuş sihirbaz (howlun yürüyen şatosu), vurgulanır ama küçük kızlar iyimserliği mutluluğu ve saf güzelliği ifade eder.
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler