Forrest Gump
4,7

Figen-Ay-e
Figen-Ay-e

18 Nisan 2010 tarihinde eklendi
'Hayat bir kutu çikolatadan ibarettir, kime ne çıkacağı belli olmaz' :))))
Berke Güneş
Berke Güneş

15 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Tom Hanks'ın baş yapıtlarından birisi.. Gerçekten zekası bu kadar düşük olan bir insanın neler başarabildiğini ve ne kadar temiz kalpli bir insan olabileceğini anlatabilecek en iyi yapımlardan biri zaten.. Bir yandanda ders çıkarılması gereken bir filmdi.. İki saat boyunca zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız.. Her ne kadar kurgu ve olaylar çok iyi düşünülmüşsede bu filmi film yapan Tom Hanks'tır.. Bir başkası oynasa bu kadar başarılı olabilirmiydi.. Belki diyerek açık bir kapı bırakırsın ama aynı tadı vermez diye bilirsin rahatlıkla.. Forrest Gump'ın başından geçen olaylar ve de filmi izledikten sonra okuduğum yorumlarda da belirtildiği gibi film kısaca Amerikan tarihini anlatıyor aslında.. Bu konuyu senaryoda iyi serpiştirmişlerdi.. Ayrıca G.Sinise gibi harika bir oyuncuda oynamış.. Helede oynadığı rol ''Dan Taylor''.. Gayet iyiydi.. Birde şunu belirtmek isterim.. Döneminde Oscar'da Esaretinle Bedeli'yle yarışmış ve ödülü de almış.. Buna gerçekten çok şaşırmıştım zamanında.. Çok iyi bir filmdi ancak bana göre (Kesinlikle imdb'ye göre değil) döneminin en iyi 2. filmi olabilirdi.!. Ama aldığı ödüllerde azımsanacak gibi değil.. Filmde çoğu kişinin aklında kaldığı gibi başta ''Run Forrest Run'' kaldı.. Bu filmi izledikten sonra dünyaya Forrest Gump gözüyle bakmak düşüncesi daha çok ilgimi çekti.. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
jamesbond-2
jamesbond-2

1 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Çok duygusal ve müthiş bir filmdi fakat bunda tom hanks’in oyunculuğununda payı büyük ondan başkası bu filme yakışmazdı.Tek söyleyeceğim izlemeyenler için bu başyapıtı izlemeleridir.10/10
Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

29 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Farkındaysan ben zaten niye sevmiyorsun demedim sadece tenis meselesine takıldım neyse seninde dediğin gibi uzatmaya gerek yok..Herkese bol sinemalı günler..
throughout
throughout

2 Mart 2011 tarihinde eklendi
Tom hanks muhteşem.. zaten ard arda 2 oscar alarak da bunu kanıtlamış bir oyuncu.. ayrıca film de çok etkili bir komedi-dram filmi.. birkaç sahnesi muhakkak akılda kalacak cinsten.. çok çarpıcı, sert filmlerden değil ama sade anlatımıyla bu güçlü etkiyi sağlayabiliyor.. 10/10
atakanozruh
atakanozruh

2 Haziran 2007 tarihinde eklendi
İnsanda gerçek anlamda etki bırakan ender filmlerden. Hiçbir şey için olmasa bile Hanks'in Oscarlık oyunu için bile izlenir.
delicewatt
delicewatt

24 Ocak 2006 tarihinde eklendi
tabi ki hep duyardım forrest gump diye ama nedense hep ertelemiştim. ta ki düne kadar ve bu büyük bir filmi bu kadar ertelemiş olmama gerçekten hayret ettim. çok sağlam bir film insanı tamamen yaşadığı zamandan ve mekandan alıyor ve konunun içine sokuyor. forrest anlattıkça siz de zamanda ilerliyorsunuz. bu denli çok şey anlatmak isteyen ve bu isteği bu kadar mütevazi ve bu kadar görkemli anlatabilmeyi başaran filmler azdır ve işte bu filmler o izlendikleri birkaç saat sonunda insanın içine işler ve bir daha da bu filmlerin lekesi hiç çıkmaz. işte lekesi hiç çıkmayacak filmlerden...
Spike
Spike

12 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Yoksa siz daha izlemediniz mi
burcu
burcu

22 Ekim 2010 tarihinde eklendi
hayatımda en etkilendiğim filmlerden biri..izlenmemesi büyük kayıp olur..
happyface
happyface

2 Mart 2009 tarihinde eklendi
şimdiye kadar çekilen filmler içinde ayrı bir yere sahip olan, etkileyici, yürek burkan, çok ama çok değerli bir film...izlemeyenler çok şey kaçırmış olacak, bu filmden mahrum kalmak hiç akıl karı değil.kolay kolay unutulmayacak bir başyapıt.
Majestic-
Majestic-

21 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Bazı sahneri geri sarıp sarıp izlediğimi hatırlıyorum. El sallayarak teknesinden atlayışı özellikle... Başyapıt...
Mustafa Arıboğa
Mustafa Arıboğa

4 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Fil güzel ama puanlar bol keseden öyle bol kesenden ki prestijin, bir rüya için ağıtın, ihtiras rüzgarlarının, şeytanın avukatının puan olarak önüne geçmiş. Onlardan daha güzel bir film olduğunu söyleyebiliyor musunuz ?
rudeonerudeone
rudeonerudeone

11 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
harika oyunculuklar ve konusuyla çok başarılı ve göz yaşartan bir dram.gerçi filmin büyük kısmında gülüp eğleniyorsunuz ama derin düşününce yaşanan olayların önemini ve anlattığı şeyleri daha iyi anlıyorsunuz.en iyi film oscarı almış bir film ayrıca,izlememek için bir neden yok,kesinlikle sıkılmıyorsunuz.
Demirtas
Demirtas

24 Mart 2008 tarihinde eklendi
Bir şaheseri 14 yıl gecikmeyle izlemenin üzüntüsü var açıkçası şimdi. Böyle bir filmi buüne kadar nasıl izleyememişsim ona yanıyorum. Tom Hanks pyunculuğunu tavana vurdurmuş. Robert Zemeckis en iyi filmini çekmiş haberimiz yok. Çok duymuştum bu filmi ama izlemek nasip olmamıştı. Film bittiğinde saate baktım. Böyle uzun bir filmi nasıl bitrdiğimi anlamadım. Göz açıp kapayıncaya kadar geçti zaman. Bu filmi izlemediyseniz daha fazla zaman kaybetmeyin.
ozzy-badd
ozzy-badd

18 Nisan 2010 tarihinde eklendi
tom hanks in elde parmak bıraktırmayacak perfomansı,zekice replikleri ve robbert zemmickin mükemmel yönetimiyle sinema tarihine geçmiş müthiş bir yapım... Run forrest run :D...10/10...