snkolas
29 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Bir insanın saf, temiz, dürüst, merhameti, yetenekli, zengin, fiziksel konularda başarılı, aşkına sahip çıkan birisi olması için illaki IQ seviyesinin yüksek olması gerekmediğinin anlatıldığı mutlaka izlenilmesi gereken bir film.Ayrıca Amerika’ nın ırkçı ve savaşçıl politikalarını da eleştiriyor.
Sinema sevsin ya da sevmesin herkesin seyretmesi gereklidir Forrest Gump’i. Forrest Gump kitabiyla birlikte bir sinema filminin ötesine geçmistir. Okullarda ögretmenler tarafindan ögrencilere tavsiye edilmesi iyi olur. Filmi övmeye, sisirmeye, abartmaya lüzum görmüyorum. Çünkü adi üstünde Forrest Gump.
Sinemaya anlam katan bir başyapıt.İnsana dair bütün hisleri süresi boyunca yaşatmayı başaran nadide bir klasik.Tom Hanks'in son derece yetersiz olan,buna karşın rolün dramatikliğinin etkisinde kalınıp abartılan oyunculuğuna rağmen senaryo ve yönetim harikasıyla ortaya çıkan iş unutulmaz.
milyonlarca dolarlık boş filmler yapacaklarına şu tip senaryolara biraz daha önem verseler çok iyi olacak... Tom Hanks müthiş bi adam... adamı koy kameranın önüne izle... her kişiliğe giriyor... muhteşem bir film...
benimde favori listemde gerçekten hoş ve güzel bi film ama kesnilkle ve kesinlikle oscarı esaretin bedelinden alacak kadar iyi değil ha 1995 veya 1993 de oscara ady olsaydı sonun akadar hak ederdi 1994 mü bence akdemi torpil geçti tüm zamanların ilk beş filminde olabilir ama tüm zaman ların en iyi filmi esaretin bedelinden iyi değil
fılm muhtesem otesı tom hanks ten bu kdr ıyı oyunculuk beklemezdım super bır fılm cok ama cok etkılendım ınsanın saf duygularının ne kadar gusel bı sey oldugunu anlatan super bır fılm tam ama tam bır bas yapıt fılm bıttıkten sonra hayatın gercekten yasanmaya deger oldugu her ınsanın bır kaderı oldugu zamanı gelınce bunun her ınsanın yasayacagını anladım hayatımda ısledıgım en ıyı fılm eger ızlemedıysenız hemen ısleyın hıc zaman kaybetmeyın
evt ben de ağladım hem de birkaç kez...forrestın katıksız saflığı dünyaya daha iyimser gözlerle bakmanızı sağlıyor...çok etkileyici ve güzel bir film,mutlaka izleyin
izlediğim en iyi filmler arasında bir top 10 yapmam gerekirse, kesinlikle ilk sıralari alacak, hem duygusal, hem komik, hem trajik, tom hanks’in olağanüstü performansıyla yemiş bitirmiş film.
harika bir klasik.ayrıca filmin sonlarında küçük forrest gump rolünde 6.his de dev bir oyunculuk ortaya koyan haley joel osment’in küçük halini görmek de mümkün :)