Kesinlikle tam bir klasik, beni bu derece etkileyen nadir filmlerden ve sanırım tam puana layık gördüğüm 3 filmden biri, açıkçası ilk dakikalarında sıradan ve sıkıcı bir dram filmi olduğunu düşünmüştüm, dram filmlerine karşı antipatim vardır, çünkü zaten hayatın kendisi bir dram ve insanlar gerçek hayattan bir an olsun uzaklaşabilmek için sinema izlerler, o halde neden aynı şeyleri görmek zorunda bırakılsınlar? neyse ki ilerleyen dakikalarda ve sonrasında film öyle eğlenceli bir hal alıyor ki izleyenin kendini kaptırmaması ve beğenmemesi mümkün değil, hem güldüren (bazen kahkaha attıran) hem dramatik hem romantik hem de felsefik türlerin uyumlu şekilde harmanı, keşke sinema sektörü hep birşeyler yapmayı başaran filmleri örnek alsa ve sırf gişede para kazanabilmek için binbir çeşit çöplüğün içerisinde izleyicinin sinema hevesini katletmese, forrest gump mutlaka izlenmesi gereken filmlerden, izlemezseniz çok şey kaçırırsınız ve izlediğinizde asla pişman olmayacağınız kesin :)
tom hanks bu filmdeki olağanüstü performansıyla üst üste 2. kez en iyi erkek oyuncu oscar'ını aldı ve bence gelmiş geçmiş en iyi performanslardan birini sergiledi. Hayatta mutlu olmak için zeki olmanın şart olmadığını gösteren hayata bakış açınızı değiştirebilecek mükemmel bir film. Filmi her izleyişinizde farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak harika bir senaryoya sahip. izlemediyseniz bir an önce izlemelisiniz
Fazla söze gerek bırakmayan, artık neredeyse klasik sayılabilecek bir film. Türünün en iyi örneklerinden ayrıca Tom Hanks'i bugünkü konumuna getiren filmlerden biridir. Çok sıcak, keyifli, güzel vakit geçirmenizi sağlayacak ve akılda kalacak bir film.Bugüne kadar izlememiş olmak bence kayıptır.
Ölümde hayatın bir parçası. run Forrest run. Sadece izleyin üzerine yorum dahi yapmaya hakkımızın olmadıgı bir Tom Hanks oyunculuğuyla birlikte mütiş bir film
Film Tom Hanks'in en iyi filmlerinden biridir.Benim için Tom Hanks'in nirvanası oyunculuğu açısından "Cast Away" filmi olsa da konusu ve kurgusu itibariyle Forrest Gump mükemmel bir film.Herkesin film sonunda ulan keşke bende böyle olabilsem diyip iç geçireceği bir karakter...
Usta yönetmen Robert Zemeckisin Amerikan yakın tarihine normal insanlardan çok daha farklı bir bakış açısı olan Forrest Gumpın gözünden bakıp anlattığı çok kısa sürede modern bir klasik olarak anılan çekildiği yıl oscarlara boğulan çok sıcak çok eğlenceli ve çok duygusal harika bir başyapıt.