happyface
4 Kasım 2006 tarihinde eklendi
sanki türkiye yapmamış da başka bir ülke yapmış gibi...ingilizce olması hiç hoş değildi bence.ama yine de askerlerin ne yaşadığı nasıl zorluk çektiği güzel anlatılmış insanı üzüyor...türkler filmde daha çok yer alsaydı daha iyi olurdu. bir de türkçe olsaydı...
genç ve de çok tecrübesiz bi yönetmene bu kadar sert eleştrilerde bulnmanın pek hoş olmadığı açık. çanakkalede okuduğum ve de bu yüzden rahatca gördüğüm hissedilen türklük ve kahramanlık duygusunu güzel bir şekilde yansıtması ama bunu tarafsızmış gibi yansıtması bence her yiğidin harcı değil o yüzden fazla yorum yapmaya ihtiyaç olduğgunu düşünmüyorum
belgesel olarak cok ıyıdı ama bır turk olarak daha fazlasını beklıordu ınsanlar o doneme donerek anlatması guzel bı ozellıgıydı hane yabancı bır fılm olsa gercı ortak yapım ama turk agırlıklı daha fazla ınsan beklıor tarafsızlık acısından degıl turklerın ne cektıgı daha fazla olabılırdı savasta olsa onlar bıze saldırdılar...yabancı yapımı olsa ıyı denır hakıkaten ama ısın ıcınde sende warsın sen ıstıla edılıosun amapek bu hısedılmıor olen ınsanlar on planda tutulmus ıyıdı yane ızlenır yınede
tamam hoş bi filmdi ama hep onları anlatmışlar nerdeyse bize çok yer vermemişler ama yinede ben çok üzüldüm askerlere o hissi bana verebildi film ama türklerde birazdaha bahsedebilirlerdi
ben belgeseli oldukça güzel buldum. olaya objektif yaklaşılmış . hiçbir taraf kötülenmemiş ve iki tarafında kaybettikleri ve kazandıkları vurgulanabilmiş. jeremy ırons'ın seslendirmeside yurtdışında belgesele olan ilgiyi arttırmış olmalı ki bu çanakkale savaşının içyüzünün yabancılar tarafından daha kapsamlı bir şekilde öğrenilmesine büyük katkıları olan bir durum olur
Ben bütün söylenenlere rağmen belgeseli beğendim. Gerçekten tarafsız olmuş. Bir kahramanlık destanından ziyade bir belgesel tadında izlenmeli. Savaşın ağır yük ve kaybını güzel anlatmış. Müttefiklerin daha çok yazılı belgesi olduğu için sanırım o tarafa ağırlık verilmiş diye düşünüyorum. (8/10)
sinemada izledim ve bazı yerlerde gözlerim doldu.bence yorumlara aldırmadan izleyin ve objektif olmaya çalışın .çoğu kişi olumsuz yorumlardan etkileniyor çünki.arşivimde olması gerekiyor...
gerçek türkiye tarihi tüm gerçekliğiyle tam anlamıyla yansıtılmış..son derece başarılı ce çok emek harcanmış bir yapım!!! herkesin gitmesini tavsiye ediyorum....
Gelibolu yapılması gereken tarihi filliklerimizden biri fakat neden belgesel tarzında yapılır, tam bir fillim ahenginde yapacak senarist ve yönetmen yetiştiremedik mi halla Tolga Örnek Hititler arkasından Gelibolu çekti onun arkasındanda İstanbullun fethini de belgesel gibi yapar bizde dünyanın her ülkesinde seyredilip yaşanan duyguları hissettiremeyen 3 fillime pardon belgesele sahip oluruz.