Altın Çiçeğin Laneti: Kullanıcı yorumları - Sayfa 5
Altın Çiçeğin Laneti
mesutcenki
1 değerlendirme
23 Ocak 2007 tarihinde eklendi
fragmanı mükemmeldi filmde de inş öyle olur... özellikle uçan hançerlerin kostum dizaynına bitmiştim bu filmde de kostumlere çok önem vermişe benziyolar .. merakla bekliyorum
gorsellik muhtesem... "hero" "kaplan ve ejderha" ve daha bircok yapimda oldugu gibi, yine harikalar yaratilmis bence... goze hitap ediyorr hem de zevke :) iyi seyirlerr
kaplan ve ejderhayla başlayan bu film serileri parlayan hançerler hero vb. gibi inanılmaz güzel filimler zincirine yeni bir film daha ekleniyo sabırsızlıkla bekliyorum ayrıca burdan film şirketlerine bi eleştiri film 2006 gösterime girmiş ama biz hala filmi izleme hayali kuruyoruz umarım yetkililer daha duyarlı olur herkesin izlemesini tafsiye ederim çünkü ouncuların geçmiş film kariyerleri ve asya kültürü filmlerin kaliteside ortada
Aşk,ihanet ,entrika tüm bunlar görsel bir şölenle bizlere sunulmuş.Uzak doğu dövüş sahneleri bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilirler.Sadece kostümler için bile bu film izlenir
Gerçekten yönetmenin tüm filmlerinde büyüleyici bir görsellik ve zeka oyunları yumağı var.En başta karışan tüm hikaye inanılmaz bir akıcılıkla çözülüyor. Bu sayede sinemanın ne işe yaradığını anlamak mümkün oluyor. İhtişamlı sahneler ve incelikli bir senaryo sizi o döneme götürüyor. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.
Film çok güzel. Sonuna kadar ilginizi hiç kaybetmeden izleyebilirsiniz. Çünkü sürekli düşünüyor, bağlantılar kuruyor ve karar vermeye çalışıyor olacaksınız :) Görsellik mükemmel...
Tüm yeni nesil uzakdoğu sinema filmleri gibi bu film de görsel zenginlik ve ihtişamıyla dopdolu ve kendine özgü çizgileri felsefesi olan ,hollywood filmlerinde severek izlediğimiz klişeler ve yozlaşmalara karşı yeni bir nefes alternatif sunan uzakdoğu sinemasının estetik çizgileri bu filmde de karşımıza çıkıyor
Tipik saray entrikaları çerçvesinde, saray içinde taht mücadelesine güzel bir örnek.Sürükleyici bir film.Film gerçek yaşamdanmı alınmış bilmiyorum ama güçlü çin imparatorluğundaki taht mücadelesi romantik özellikler içeren bir dille anlatılmış.Hoş bir film ,izlenebilir.
Bence kötü bir film olmuş tutulacak bir yanını bulamadım,aksiyon desen çok zayıf,filmde sarayın haricinde hiç bir görsellik yok,dram desen en sonunda biraz ama 2.5 saat beklemeye değmez,oyunculuklar kötü,birkaç kişi arasında geçen sıradan bir film,illede sorarsanız kostümler gerçekten etkileyiciydi ve dönemi iyi yansıtılmııştı.Bence sadece DVD de izlenebilir
Altın Çiçeğin Laneti Kahraman ve Parlayan Hançerlerden daha iyi.Zhang Yimou epik film konusunda uzmanlaşmış.Filmde görsel estetik tavan yapıyor.Filmin en iyi yabancı film oscarına aday olamamasına hayret ediyorum.Yönetmen 10 tane daha epik film çeksin;hepsine giderim.Aksiyonun az olması filmin yararına olmuş.Filmin yenilik içerip içermemesi önemli değil.Tüylerimi diken diken etmesi yeterli.Alman filmi Başkalarının Hayatı yenilikçi bir film değildi;ama en iyi yabancı film oscarını aldı,aday olamamasına rağmen Altın Çiçeğin Lanetini yabancı film oscarı için tercih ederim.İçi boş,yüzeysel ve vahşet içeren amerikan epiklerine(300) gideceğime konu ve karakter derinliği olan estetik aksiyon içeren uzakdoğu epiklerine gitmeyi tercih ederim.