Altın Çiçeğin Laneti: Kullanıcı yorumları - Sayfa 3
Altın Çiçeğin Laneti
kuthmatar
19 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Eh, yönetmenin diğer filmlerinin verdiği heyecanla izlenmiş bir filmdi. Aksiyondan çok dram üzerinde durmuş bu sefer. Güzel de çekmiş. Ama daha çok aksiyon olsa hayır demezdik. Görsellik yine etkileyici hatta bu sefer zaman zaman baş döndürücü. İnsanın bazen gözü yoruluyor altın sarısının yoğunluğundan. Kurgu güzel. Karakterler iyi. Güzel bir film.
Cin sinemasinin en pahali prodiksuyonu olarak karsimiza gelen Altin cicegin laneti gorsel efektler ve gosterilen titizlik bakimindan her ne kadar alkisa takdir olsada dogu felsefesinin ve sozlerinin agirligi filme durgunluk veriyor. Imparatorluk ailesinin dustugu durum ise bir imparatorlugun dusebilecegi en kötü durumu bize yansitiyor. İzlenmesi muhakkak gerekli filmlerden bir tanesi olmasada izlemektende bir sey kaybetmeyeceginiz bir film.
hero ve bu film aynı yönetmenin filmi bir arkadaşımız heronun görselliği bu filmin senaryosu iyi demiş ama bence heronun senaryosu daha iyi farklı üç hikaye var orda bu filmden kuşkusuz daha başarılı ama burada görselliği yüksek biraz karışık ama bu birazda filme gizem katıyo ve bazı arkadaşların aksine hiç sıkılmadan izledim tersine sürükleyici bir durgunluğu var
flim konusu osmanlının son zamanlarını taht mücadelerini anlatıo gene perde arkaısnda bir bayan var ve ortalık karışıor sürekleyici ve izlenmesi gereken bir yapıt
Aksiyon sahnelerinde binlerce figüranın kullanıldığı, kostüm ve dekor tasarımlarının müthiş olduğu bir solukta izleyeceğiniz tipik bir Yimou Zhang filmi herkese tavsiye ederim.
filmi izlemedim ama izlemek için can atıyorum uzak doğu aştı zaten kendini film konusunda hero kaplan ve ejderha bir geyşanın anıları ve hatta son samuray...felsefelerini kültürlerini filmlerinin içine en iyi akıtabilenler uzak doğu sinemacıları bence.çok renkli çok etkileyici tüyleri diken diken oluyor insan izlerken.bir an önce gelse de izlesem diyorum
Mekanlar ve kıyafetler mütiş bir ihtişam ve gösteriş içinde hazırlanmış gercekten sizde o kıfetlerin ve ihtişamın içinde yer almak istiyorsunuz ama sadece okadar.Bide bu görsel şölenin yanına daha iyi daha tamamlayıcı bir konusu olsaydı keşke.Bizim eski türk filmlerimizde de bu tür konular cok vardı tek farkı yeşilçamın olanaklarının yetersiz olmasıydı bu havayı aynı yansıtamamasının nedeni.Çok büyük beklentim yok görmek istiyorum derseniz izleyin ama izlemesenizde konusu yada konusuzluğumu demeli artık itibari ile birşey kacırmayacaksınz emin olun..........
filmde dövüş sahneleri çok az...dövüş ve savaş sahneleriyle dolu bir film bekliyorsanız hüsrana uğrarsınız.. ancak görsel açıdan güzel bir film olduğunu söyleyebiliriim