Demirtas
6 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Film olarak değerlendirirsek vasat, belgesel olarak değerlendirirsek ne kadarının gerçek, ne kadarının kurgu olduğunu bilmiyoruz. Sonuçta o uçaktan canlı çıkan kimse olmadığı için olaylar sadec varsayılabilir. Film izleyiciyi yer yer gerse ve heyecanlandırsada yinede bir zirve yapamıyor.
Öncelikle film teknik olarak pekala başarılı.Gerilim ve heycan yaratabilmek için elde taşınabilir kameralar kullanılmış.Sürekli hareket eden kamera,zaman zaman da karekterlere yakın zoomlar yapıyor.Yönetmenlik gerçekten iyi film boyunca kendisini hissettiriyor.Ancak film her nekadar kurmaca da olsa bir belgesel film havası içinde.Zaten bir başrol oyuncusu,bir karekter gelişimi falan yok.Film anti-müslümancılık,-anti-islamcılık yapmakla meşgul bir de.Hollywood'dan da aksine beklemek aptallık olur zaten değil mi?Artık ellerinde böyle bir koz varken kullanır da kullanırlar
açıkçası filmi aman aman beğenmedim.özellikle ilk yarısı biraz durgundu,yavaştan ikinci yarıya ve finale hazırlıyordu seyirciyi.bana ortalama ve izlenebilir bir film gibi geldi.yalnız yapılan yorumlara bakılınca filmi ’amerikan milliyetçiliği,amerikan taraftarı’ diye kötüleyen ve belki de bu önyargıları yüzünden filmi beğenmemiş seyirciler olduğunu görüyoruz.’yapım:ABD’ yazıyor zaten orada, kalkıp müslümanlar’ı yücelten bir film beklemek yanlış olur.zaten o kısma hiç bulaşmadan ve olayın üzücülüğü,yolcuların psikolojisi tarafından izlersek filmi daha anlamlı birşey yapmış oluruz.izlemeyen ama izlemeyi düşünenlere önerim bu.
Belgesel tadında hoş bi film..ama çoookkk eksik, yolcular hakkında ayrıntıya girseydi,uçağı kaçıranlar hakkında daha ayrıntıya girseydi daha hoş olurdu..gerçi onlar hakkında pek fazla bilinen bişiy yok ama bu şekilde hafif kalmış...boş olmuş ha yinede izlenir ama çok eksiği var işte ...10/6
İnsan olduğumuz gerçeğine dayandırılmış güzel bir çalışma... Biraz amerikan milliyetçiliği koksa da, sıkıldığım anlar olsa da sonuna kadar sabırla izleyince bir çok soru işareti bırakıyor insanın kafasında...
film aslında belgesel tadında çekilmiş izlenimi veriyor taki son 20 25 dksına kadar.o kadar dogal ve inandırıcı bir çok oyunculuk varki iyiki izlemişim diyorsunuz.olaylar kesinlikle objektif bakış acısıyla incelenmiş kesin izleyin.yer yer sıkılabilirsiniz ama güzel bir yapım.