ferdikibar
25 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Evet film harika, evet film çok farklı, evet her şey çok iyi... Ama şunu görüyoruzki, Nolan Memento'dan beri düz kurgu ile film anlatmıyor. Belki de anlatamıyor. Bu bir eksiklik mi, hayır. Ama artık seyredeceğimiz bir Nolan filminde, yönetmenin teknik olarak neler yapacağını önceden biliyoruz. Bu biraz sıkıcı bence. Buna rağmen kesin olan bir şey varki, Prestij olağanüstü bir deneyim.
7.510Filmi izlememiş olanlar okumasa iyi olur..Öncelikle şunu söyleyeyim film beni fazla heyecanlandırmadı. Hatta ilk 1 saat sıkabilir. Yönetmen, Memento daki gibi zaman geçişleri yapmış ama bence biraz abartmış. Memento konu itibariyle buna uygundu fakat The Prestige de pek olmamış. Ayrıca bir bilim kurgu filmi olarak geçmesine rağmen mantıksal olarak çelişkiler içerebiliyor. Edison ampulu henüz bulmuş fakat sihirbazlar ışınlanma (!) olayına girmişler bile. Tamam bilim kurgu ama o ana kadar her şey bir mantığa oturtulmuştu. Dublör kullanma olsun, kuşu öldürme olsun. Görmek istemediğimiz için göremiyormuşuz ama ışınlanma bile diyemeyeceğimiz bir şeyi nasıl görelim. Sonu şaşırtıcı tahmin edilebilir ki ben edemedim. Son olarak karşılaştırmak gerekirse ben The Illusionist i daha çok sevmiştim. Daha heyecanlıydı film boyunca ve sonu da şaşırtıcıydı. CD den izlenebilir ve aynı keyif alınır diye düşünüyorum. Teşekkürler
film tek kelimeyle müthiş ben bi kusur bulamadım...herkese tavsiye ederim oyunculuk üst düzeyde zaten başrol oyuncuları harika özellikle bi christian bale hayranıyım...favori aktörlerimden birisidir...izleyin kesinlikle izleyin...daha ne diyim canımmm :))
şimdi gördüm filmi sihirbaz'la çok fazla karşılaştırmışlar, her ne kadar birbirilerine benzese de, senaryo olarak prestij daha üstün.. Ama yapılan numaralar bakımından sihirbaz daha etkileyiciydi..
Vizyondaki filmlere kıyasla oldukca basarili bir film olmus diyebiliriz ama bazı filmler vardır guzeldir ama vakit kaybından öteye götürmez insanı Prestij de öyle bir filmdi herkesin bahsettiği süpriz finali nedense göremedim çünkü ilk yarının sonlarına doğru zaten herşeyi çözmüş oluyorsunuz ve sadece bu sırrı nasıl açıklayacaklarını bekliyorsunuz, film uzun olmasına rağmen evet insanı pek sıkmıyor ama zevkte vermiyor, salondan çıktıktan sonra aklınıza gelecek tek şey keşke başka bir filme gitseydim oluyor.İyi seyirler...
son zamanlar izledigim en güzel film.kesinlikle izlenmesi gerek.kötü yorumları geçin.ayrıca ilizyonla ilgili en guzel film oldugunu dusunuyorum.tabii aslında bugun sihirbazı izlicem.ondan sonra karar versem daha iyi olur tabi.
güzel film ama fazlaca abartılmış çok şahane değil açıkçası.benzer konu itibariyle edward norton'un 'sihirbaz' filmi çok çok daha iyi bence.bir de izlemeyenlere onu görün derim ben..
Sinemada kurgunun, senaryonun, oyunculuğun, yönetmenin ne demek olduğunu nasıl iyi yapılacağını çok iyi anlatan türünde kült olabilecek örnek bir yapıt. Herşey şahene, zaman, mekanlar, kostüm, müzik vs. Oyuncular ise beni şok etti. Özellikle Bale film finalinde bunu çok iyi kanıtladı.
10/10 verdigim ender filmlerden biri. Oyuncuların hiçbirini ayırmak istemiyorum ama Christian Bale ve Michael Caine inanılmaz oynamışlar. Ayrıca Christopher Nolan 4/4 lük bir yönetim sergilemiş. Tek kelime ile muhteşem bir film! Tam üç kez izledim ve her izleyişimde biraz daha etkilendim. DVD si çıktığı gün kolleksiyonuma katacağım ve canım sıkıldıkça izleyeceğim...