üsstad
25 Kasım 2009 tarihinde eklendi
bu film bir başyapıttır dediğimde herkez itiraz etmişti. sinema dergisinin çıkarttığı 15. yıl özel sayısında prestij filmi kaçıncı olmuş bir bakın. tekrar söylüyorum bu film bir başyapıttır
Film basarili senaryosuyla, Christopher Nolan gibi süper bir yönetmenle ve Hugh Jackman in ve Christian Bale in kaliteli oyunculuklariyla kesinlikle arsivinizde bulunmasini gerektirir
Bu senenin hatta son yılların en iyi filmi, izlediğim en iyi birkaç filmden biri. Christian Bale ve Hugh Jackman başta olmak üzere müthiş oyunculuklar, inanılmaz bir senaryo ve Christopher Nolan’dan enfes bir yönetim. Film boyunca 4-5 kez ters köşeye yatıyosunuz filmin sonunu tahmin etmek anca son 20 dksında mümkün olabilir 3 gün içerisinde 2 kez gittim hatta bi kaç kez daha da gidebilirim
emrenata arkdasıma katılıyorum.sonunu cok düşündüm.ve filmi cok dikkatli izledim ama hiç thmin etmediğim şekilde bitti ve müthişti.cok güzel bir kurgu ve akıl oyunu olmul diye düşünüyorum.göz yanılmaları müthişti.hugh jackman ve baleyi aynı filmde görmek güzeldi.oyunculukları her zmnki gibi cok iyiydi.
bence sihirbaz filminden çok çok daha iyi.çok çok daha etkileyici ve sürükleyici.hem oyuncularıyla hemde konusuyla..film hakeetiği yorumu ve puanı almışş.
Cristopher Nolan’in Memento’da oldugu gibi yine agabisi ile beraber yazdigi senaryonun (beklendigi uzere) muhtesem bir gorsellikle perdeye yansimis filmi. Cristopher ve agabisi de birer ilizyonist cunku bence onlarin filmlerini ozel yapan asil sey kurgu degil izleyicide uyandirilan (onceden hesaplanmis) karmasik duygu firtinasi. Memento’nun DVD’sinde Christopher ve ekibinin verdigi soyleside bu daha belirgin bir sekilde ortaya cikiyor. Ayrica David Bowie’yi tekrar sinemada gormekde muthisti. Hatirlarsaniz Memento’nun finalinde jenerik akarken filme o essiz sesiyle katkida bulunmustu: something in the air...
böyle bir film olurmu izlerken hiç bişey anlamıyosunuz neden böyle oluyor diye merak edip duruyorsunuz hem şaşırıyor hemde merak içinde bekliyorsunuz.sonunda bilmecelerin cevabı geliyor ve daha da şaşırıyorsunuz şok tan farksız.oyuncular süper ötesi idi .yalnız sihirbazlıktan tümden soğudum bu filmde
kardeşlerden bir tanesi çldü peki hugh jackman ne oldu suyun içinde bir ölü daha vardı ve neden tekrar şapkaları gösterirken kandırlmak istediğimizi söylüyordu.
sonu tam bi şoktu gerçekten. süper bi film ekranın karşısında ağzım açık kaldım zamanda geçişler olduğu için bazen karışıyo ama sonra herşeyi anlıyosunuz mutlaka izleyin!
Bi kere senaryonun muhteşem bir titizlik ve zeka ürünü olduğu bi gerçek.İnanılmaz detaylar var, her karesi ilmik ilmik işlenmiş.Defalarca izlediğim halde yeni keşfettiğim şeyler var.İşte tekrar tekrar izlenebilecek bir film varsa o da budur.Müthiş bişey.