Prestij
4,6

Rebelheart
Rebelheart

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Bir kere kesinlikle konusu illüsyon ve sihirbazlık üzerine olan diğer filmlerden çok farklı.Oyunculuklar bence fena değil.Filmde anlatılanlara gelince iyi arkadaş olan iki insanın kıyasıya rekabet içine giren düşmana dönüştüğü anlatılıyor.Başta Crıstıan Bale’nin hırsı,kolay yola kaçmayan bunun için arkadaşının karısını bile feda eden kişi,daha sonra Hugh Jackman’ın hırsları için çok tehlikeli bir icat bulup kullanması gerçekten tehlikeli beyinlerin neler yapacağına işaret('İnsan beyni hala tam olarak sırlarına erişilememiş pandoranın kutusu gibi' Avelon),başından sonuna çok etkileyici ve son sahnesiyle de çok düşünülecek bir film...
selma-tezer
selma-tezer

7 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Filmi izledikten sonra vay be güzel senaryo zaten böyle bir sey olacagı belliydi diyorsunuz ve filmi sıkılmadan izliyorsunuz,ama filmden cıkınca bir bosluk duygusu yani bence de bu film bir sey vermiyor sadece filmi izlerken sonu tahmin etmeye calısıp tahmin edince de egonuzu kabartıp iyi bir senaryoymus dersiniz,bir de oyuncuların performanslarını görürsünüz,onun dısında alınacak bir sey yok.İzleyip izlememek size kalmıs ; iyi secimler ve iyi seyirler :)
nilufererdal
nilufererdal

22 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
prestiji de sihirbazı da izledim , niye herkes ikisini karşılaştırıyor, anlamadım :S çoğunlukla prestiji daha çok beğenmişler fakat ben sihirbazı daha çok beğendim. prestijin de karmaşık olduğunu düşünüyorlar, karmaşık filmleri çok seferim ama bana o kadar karmaşık gelmedi, ama yine de bana göre sihirbaz kadar olmasa da çok güsel bi filmdi
9060aragorn
9060aragorn

17 Şubat 2007 tarihinde eklendi
harika bir filmdi..filmi izlerken kendinizi o kadar kaptırıyorsunuz ki sanki filmde siz oynuyorsunuz.Beni çok etkileyen bi film oldu prestij..Konusu süper seçilmiş ve oyunculara diyecek laf yok .Tek kelimeyle süper oynamışlar.ve son olarak burdan yönetmene ve bütün cast'a bir sinemasever olarak sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum bize böyle muhteşem bür filmi izleme şansı verdikleri için
10/10
09tekke
09tekke

15 Eylül 2007 tarihinde eklendi
film başlarda biraz sıkıyor.sonra filmi sizi içine alıyor ve sürüklüyor.bazı şeyleri anlamıyorsunuz derken ilerleyen sahnelerde ha tamam anladım diyorsun.sonra tekrar anlamadım diyorsun. neyse film bitti bende jeton sonradan düştü.enteresan sürükleyici çok hoş bir film
marshmallow-2
marshmallow-2

30 Aralık 2006 tarihinde eklendi
en başlarda temposu biraz düşük gelebilir ama film giderek güzelleşior..şaşırtıcı sonuyla bu yılın en iyilerinden....
genius-chemist
genius-chemist

22 Aralık 2009 tarihinde eklendi
zeka işi...helal olsun...10/10
good88
good88

14 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Açıkçası filmin sonu öyle biteceğini kestirmek imkansız gibi .Zekice kurgulanmış konusu , oyunculuklarıyla 10 üzerinden 10luk bir film .
haribo83
haribo83

26 Aralık 2006 tarihinde eklendi
özellikle oyuncuların performansı bakımından iyi bir film olduğunu kabul etmek gerekir ama bu filme bu kadar övgüler yağdıranlar sanırım Edward Norton'ın illusionist'ini izlememiş :) bence iki film de izlenip karşılaştırılıp öyle değerlendirilmeli.o filmi izledikten sonra bana çok da orjinal bir senaryo gibi gelmedi :) 7/10 yeter derim..
Demirtas
Demirtas

11 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Müthiş, şahane, olağanüstü. Bu sıfatları hak eden kaç film vardır acaba. Benim ölüçülerime göre bu film hepsini hak ediyor. Son yıllarda izlediğim en iyi film. Oyunculuklarıyla, çekimleriyle, senaryosuyla, kurgusuyla, sürprizleriyle, kısacası herşeyiyle mükemmel bir film. Bu film bir sinema şöleni. Mutlaka izleyin derim.
Burakrises
Burakrises

18 Aralık 2010 tarihinde eklendi
bu nolannın her filmi Imdb de o listede olmak zorundamı ya :SS
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

2 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Beklediğimden fazlasını buldum filmde. Birçok film eleştirmeninin yorumunu okuduktan sonra çok fazla merak ediyordum. Mantığa uygun değil deselerde günümüzde çok fazla mantık dışı hayal gücü olgular izliyoruz ki bence çok hafif bir olay işlenmiş. Onun dışında senaryo oyunculuk çok başarılıydı seyrine doyum olmayan bir yapımdı.
Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

15 Nisan 2010 tarihinde eklendi
eeeeagle bencede sen dediğin gibi çizgi film izle ve uzak dur sinemadan:)..
Alp T.
Alp T.

10 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Böyle bir filme denilecek pek bir söz yok. Nolan yine çok başarılı bir film ortaya çıkarmış. Oyunculuklar mükemmel ötesi, kurgulanma gerçekten başarılı ve senaryo ise en az Inception kadar karışık, orjinal ve sonuna kadar merak ile izlettiren, zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmeyen bir senaryo. Gerçekten sihirbazlık ile ilgili yapılmış, çok başarılı bir film. Geçen yıl vizyona giren Now You See Me ile benzerlikleri var (çünkü o da sihirbazlık filmi) fakat bu ondan daha da farklı. Hikayenin içinde hikayeyi bozabilen, değiştirebilen ve hatta daha önce hiç görülmemiş şeyleri koyabilen bir film bu. Ayrıca filmdeki Hugh Jackman ile Michael Caine'in oyunculukları filmin en akılda kalan oyunculuklarıydı. Gizem, sihirbazlık ve sürükleyici olan çok başarılı filmleri seviyorsanız, bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. 4.5/5
Engin Gürses
Engin Gürses

29 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Prestige , sihir üzerine gayet iyi anlatılmış bir öyküsü olan The Illusionist'ten daha başarılı bir dönem filmi olmuş.filmin yan öyküsü Tesla - Edison rekabeti de aslında iki sihirbaz hakkındaki rekabetin doğasını sunuyor.Dawid Bowie müthiş bir Tesla portresi çizmiş.Filmin bana göre tek eksiği finale doğru klonlama - ışınlama olaylarına fazlaca girip bilimkurgu sularında boğulmasıydı. 2 rakip sihirbazın tutkuları - hırsı zaten başlı başına çok sağlam bir öyküydü fazla dallanıp budaklanmaya ihtiyaç yoktu.