finallyfree89
20 Mart 2007 tarihinde eklendi
epik bir film olması bakımından işleniş zaten başlangıçta oldukça kolaydı ve yapımcılar bundan da yararlanmışlar ben beğendim filmi fakat dövüş sahnelerini gereğinden fazla abartı buldum onun dışında geçen ilişkiler filmin konu işlenişi kamera kullanımı mercek boyutları yani herşey güzeldi jet li de bütün yeteneğini konuşturmuş gördüğüm kadarıyla
güzel bir film..konusu da iyi..öfkeyle kalkan zarala oturur sözünün doğruluğunu gösteriyor..elbette Hero kadar iyi bir hikayesi yok..hatta bazı kopuk noktalar bile var..fakat dövüş sahneleri çok çok iyi..jet-lee’nin sevdiğim üçüncü filmi..cehennem silahı-4/hero/korkusuz..diğer filmleri rezalet zaten..aksiyon konusunda amerikan filmlerine taş çıkartacak kadar iyi..
bence jet li nin en iyi iki filminden biri.(diğeri de hero).duyduğuma göre jet li nin çekiceği son filmmiş.umarım yanlış duymuşumdur.özellikle de bu filmi izledikten sonra.gerçekten harika bir filmdi.herkes izlemeli.8/10
Aslında uzakdoğu filimlerini sevmem özellikle ’’old boy’’ felaketinden sonra ,ama bu filmi düşük maliyetle hollywood’a karşı oluşturmuşlar helal olsun.Jet Lee’nin performansı harika attığı her yumruk emperyalist güçlerede atılıyor adeta,dikkat çeken bir husus ise çinlilerin birbirlerine duyduğu bağlılık,çalışma azmi,başarıya doyamama,yenilgiyi kabullenmeme ,zaten 10 seneye kalmaz Çin süpergüç olur.Filmi tavsiye ediyorum,arşive alınabilinecek türden.
Film yaşanmış bir hikayeyi anlatıyor. Bir biyografi filmiydi. Huo Yuan Jia adlı Çinli Wushu ustasının hayatını anlatan bir filmdi. Beğendiğim bir film olduğunu söyleyebilirim. Konusuna şöyle bir bakacak olursak; filmi üç bölüme ayırabiliriz. İlk bölümde, Yuan Jia'nin çocukluğunu anlatıyor. Çocukluğunda babasından Wushu sporunu öğretmesini ister ama babası bunu yapmaz. Yuan Jia da bu sporu gizlice öğrenir. İkinci bölüm gençliğinde geçer. Gençliğinde usta bir dövüşçü olmuştur artık. Evlenip bir kızı olmuştur ama eşi erkenden ölmüştür. Gençliğinde birçok dövüş yapar, film bize Jia'nın ne kadar usta bir dövüşçü olduğunu bu bölümde belirtir. Bu bölümde ailesinden kayıplar da yaşar. Daha sonra uzaklara gider ve uzun süre geri dönmez. Sonraki bölümde artık yetişkin bir birey olmuştur. Dövüşçülüğünün yanında bilgelik de kazanmıştır. Uluslararası Spor kurumlarından gelen insanlar ile dövüşür. Onları alt eder. Son yaptığı müsabakada içeceğine zehir atılır ve bu müsabakadan sonra ölür. Film bu şekilde sona erer. Huo Yuan Jia, iyi dövüşçülüğünün yanında iyi kalpli bir insan olmasıyla da ün yapar. Filmde oyunculukları beğendim. Başrolde Jet Li iyi bir performans ortaya çıkarmış. Kurgusu da iyiydi. Sahne geçişleri yerli yerindeydi. Dövüş sahnelerindeki efektlerde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. O efektler filme fantastik bir hava vermiş, bu da filmin dokusuna zarar vermiş bence. Çin dövüş sanatçısı Huo Yuan Jia'nin hayatını anlatan, kaliteli dövüş sahnelerine sahip olan, kurgusuyla insanı içine çeken özellikle de dövüş hayranlarının büyük haz duyacağı bir biyografi filmiydi. Filme verdiğim puan= 7,8
Mükemmel.Dövüşlerdeki zerafet,müzkilerin her yumrukla uyuşması.Kesinlikle sinemalık bir film.Ve hiç çekinmeden 9/10 verebiliyor insan.Sanırım Jet Li artık Hollywood sularında kendine ait kocaman bir yer edindi.Korkusuzca...
hollywood a karşı bu kadar ayakta duran bi sinema kültürü düşük bütçelerle çekilmiş muhteşem filmler .... Jet Li fazla söze gerek yok inanılmaz güzel bi film herkezin izlemesi gerek ... özellikle vurdulu kırdılı sevenler
Çok hoş bir filmdi , dövüş sahneleride çok hoştu ama kendi içinde elde ettiği o izleyenlere bi ders verme çok iyi işlenmişti.İzlenmesi gerekir özellikle dövüş filmleri sevenlere.
ustayı yine hongkong yapıtlarında görmek güzel dürüst olursak bundan önceki son filmi unleashed ,danny the dog istisna görürsek hollywood elinde yada avrupa menşeyli yapımcılarında elinde çıkan filimlerinden sadece kiss of the dragon beğendim gerek romeo must die gerekse cradle to the grave jetlinin yeteneklerini kısıtlamıştı...the one den hiç bahsetmek bile istemiyorum..ama hongkong yapıtlarında ise onu son yapıtlarına göre daha başka görüyoruz zaten abimizi biz oralardaki filimleriyle sevidik..once upon a time in china serisi ,the defender(the bodyguard) my father is hero,legend of fonk sai,the legend of swordsman..legend of red dragon.shaolin tamples.twin warriors. filimlerinde gercekten muthişti hem dövüş sanatlarındaki muazzam yeteneği hemde oyuncu performansı bu hongkong yapıtlarında muthişti..tabiki hollywoodki dövüş sahnelerindeki performansını göz ardı etmesekte hongkongun gölgesinde kaldıgı gercek..büyük ustayı yeniden özünde görmek bizleri, biz jetli fanlarını sevindirdi..sabırsızca bekliyoruz.......