ozanK
29 Aralık 2005 tarihinde eklendi
tam bir yılmaz erdoğan klasiği , yine bir sürü karakter ama hiç birinin hikayeye etkisi yok , yine ince laf oyunları kullanılarak çekilmiş komik sahneler... filmde amaç güldürmek , eğlenceli bir film yapmaksa başarılı , ama iyi bir film yapmaksa bence olmamış . yılmaz erdoğan ın deyişiyle başrol oyuncusu istanbul harika gösterilmiş. cem yılmazın rolü ise yine çok kısa
Senaryo oldukça zayıf . Konuya ne zaman giriliyor film nasıl sonuç bölümüne giriyor hepsi içiçe geçmiş..Konu ise ( Kapkaççılık , İstanbul Çeteleri )çok yüzeysel işlenmiş olsa da Yılmaz Erdoğan yine karakter yaratmaktaki başarısını sürdürmüş. Çete ve Süpermen ve Cem Yılmaz 'ın oynadığı karakter nevi şahsına münhasır. Tarantinovari diyalogları çok beğendiğimi söylemeliyim.İstanbul Görüntüleri çok güzel çekilmiş olsa da filmle bağlantısı biraz havada kalmış.Filmin finali ise tamamen inandırıcılıktan uzak tam bir facia olmuş.Filmin sonundaki Nil Karaibrahimgil 'in müziği ve şarkı sözleri ise tam oturmuş.
SPOİLER : Süpermen in kendini anlatırken - "tabut hikayesini" kastederek "Abi , ben nerde bir cenaze görsem hemen yardıma koşarım . ben böyleyim işte " demesine bittim valla ...
Şu filmi eleştirenlere soruyorum, filmin türü neydi? Bilim kurgu mu? Hayır. Film komedi-macera türünün gayet başarılı bir örneğiydi bence. Filme yanlış sinemada gidip on iki milyon vermiş olmama rağmen çok eğlendim. Ayrıca müthiş bir konu bu tarz filmlerin hiçbirinde yoktur zaten. Filmin senaristi de Alfred Hitchcock değil ve biz filme bunu bilerek gittik. Ayrıca bazı arkadaşlar filmlerden illâ bir mesaj çıkarma peşindeler aksi takdirde filmin onlara bir şey katmadığını düşünüyorlar ki bence bu tam bir zırvalık. Ama eğer o kadar çok istiyorlarsa filmin adı bile onları doyurmaya yetecek mesajı veriyor bence.
genel olarak baktığımızda eğlenceli bir film fakat beklentileri tam olarak karşılamıyo sadece cem yılmazın olduğu sahnelerde güldüm ben, adam konuşmasa bile gülüosun. yinede seyirlik bir film olmuş...10/7
Daha önceden düşündüğüm gibi bu film den çok şey bekledik açıkcası cem yılmaz bile bu filmi kurtaramaz istanbul görüntüleri çok iyi ama istanbul belgeseli izlemeye gidenler için karakterler çok yüzeysel işlenmiş espiriler hiç yok gibi sırf yılmaz erdoğan ve tayfası için gidilecek bi film
ülkemizdeki sinema endüstrisinin gelişimi için böyle filmlere testek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Harcanan paraların büyük kısmı kamera çekimleri için kullanan özel aletlere ve onların operatörlerine gitti.. Ve hepsi de yabancı!! Türk izleyicisinin filmin arkadasında durması gelişim yolunu açar,daha sonra kalite de arayabiliriz.Ki ben zaten filmin birkaç gereksiz sahnesi dışında 'türk filmleri sıcaklığı' nı yakalamış,başarılı bir yapıt olduğunu düşünüyorum.
Film için sadece kaliteli(bütçe de ondan kabarık) diyebilirim.Ama film sonunda keşke yan salondaki filme gitseymişim diyor insan.Hiç olmazsa gün boşa gitmezdi.Ben, film bittikten sonra King Kong u da izledim sonra günü kurtardım galiba dedim.inanın insanlar zorla gülüyordu ,ortada espri yokken bile.
film beklentileri karşılayamayan akılda hemen hemen hiç iz bırakmayan bir film iki de bir gözümüze sokulan helikopter bakışı istanbul görüntülerinin bile değeri kaybolmuş izleseniz de olur izlemeseniz de
güzel müzikler ve aşık olunabilecek tek şehir İstanbul'un eşsiz manzaraları dışında seyirciye pek de bir şey vermeyen, yönetmeninin iddiasına göre de zaten bir şey anlatmayı amaçlamayan, komedi filmi olmasının gereğini ise; ilk beş, son on dakikada yerine getirebilen bir film...
Olmamış , olmamış olmamış....Tamam bazı yerleri gerçekten komikti güzeldi ama ben mi çok şey bekleyerek gittim bilmiyorum beklediimi hiç veremedi bu film bana.Bu kadar usta bi araya gelmiş film vasatın üstüne çıkamamış hayret eilecek bi olay gerçekten..Filmdenm çok bi şey beklemeyerek giderseniz belki hoşunuza gider ama siz de benim gibi tüm o yapılan reklamlardan etkilenip müthiş bi film bekliosanız hiç gitmeyin derim ben çünkü yok öle bişey bi kere cem yılmaz direkt yardımcı oyuncu rolünde ama sağolsun yine filmdeki en komik ssahneler onun eseriydi..Altan Erkekli çok ikinci planda kalmış oyunculuğunu tam sergileyememiş -ki bence şu anda Türk sinema ve tiyatrosunun en kalite oyuncularından bi tanesi kendisi- son olarak Tolga Çevik'i tebrik etmek istiorum gerçekten tüm film boyunca müthiş oynamış helal olsun ...Umarım yılmaz erdoğan bi dahaki sefere bizi hayal kırıklığına uğratmaz ve tıpkı vizontele gibi bi filmle çıkar karşımıza organize işler ona yakışmıyo çünkü....
Yılmaz Erdoğan'ın üçüncü filmi "Organize İşler" üç tip insandan bahsediyor:tabutun içindekiler,tabutu taşıyanlar ve bu işi organize edenler.Filmde suç ortamının daha detaylı ele alınacağını,daha detaylı suçlar veya daha enteresan suçlular bekliyordum.Bu anlamda filmi zayıf buldum.Yılmaz Erdoğan benim gözümde çok iyi bir diyalog yazarı,çok beğenirim.Ama filmde çok gereksiz karakterler var.Mesela Altan Erkekli ve Demet Akbağ'ın canlandırdıkları karakterler gereksiz.Ama sırf iyi oyuncu oldukları için yönetmenin bu oyuncuları kullandığı belli.Aynı şey medyatik oldukları için Ebru Akel ve Berrak Tüzünataç için de geçerli.Bu kadar çok karakter olunca da sinema filminden çok tiyatro havası veriyor filme.Daha az karakterle de daha çok şey söylenebilir kanısındayım.Mesela Nuran Ocak ve Yusuf Ziya Ocak'ın atışmalarında geçen uzun cümleler,tiyatroluk cümleler.Ayrıca o bonus esprisi de çok sırıtıyor.Keşke sponsoruna daha az göze batan bir şekilde teşekkür edebilseydi,Cem Yılmaz'ın canlandırdığı karakterin sahnesi daha fazla olsaydı,"Zira ne" gibi tipik gişe filmi esprisi taktikleri de olmasaydı daha iyi olurdu.Super Gyron FS kamera stabilizasyon sistemi eşliğinde çekilen İstanbul görüntüleri ise mükemmel.Ama Yılmaz Erdoğan'ın en büyük şansı:Uğur İçbak gibi bir görüntü yönetmeniyle çalışması.Tolga Çevik,canlandırdığı karakterin takma adı gibi süper bir performans sergiliyor.Gelecekte de çok iyi yerlere gelecektir.Özgü Namal da iyi.Filmin başında ve sonunda görünen Cem Yılmaz ise hiç gülmeyen,ağır bir mafya babasını canlandırıyor.Ne kadar iyi ve çok yönlü bir oyuncu olduğunu da kanıtlamış oluyor.Yılmaz Erdoğan'ın açıklaması bana ilginç geldi:"Cem dünya çapında bir oyuncu.Masayı bile oynar".Cem Yılmaz iyi bir oyuncu ama Yılmaz Erdoğan çok abartmış ve bu açıklamasından sonra benim de kafamda 2 tane soru işareti oluştu:
1)O zaman neden 3,5 dakika göründü? 2)Masayı bile oynayacak kadar iyiyse "Babam ve Oğlum"daki "Sadık" karakterini oynasaydı film başarılı olur muydu?6/10
bende gösterime girdiği ilk gün izledim,yılmaz erdoğanı duyunca çok güzel bir film olacağını düşünüyordum fakat beklediğim gibi olmadı.yinede güzel bir film ve izlemenizi tavsiye ederim ayrıca cem yılmazı tanımasam mafya babası zannederdim(rolünü gerçekten çok güzel oynamış).
hiçbişey beklemeden gidince insanı biraz eğlendiren, bol bol istanbul'a aşık eden bir film. ebru akel çok gereksiz duruyor filmde ayrıca.. cem yılmaz hastalarına aman cem yılmaz var ölürüz gülmekten diye gitmemelerini tavsiye ederim zira cem yılmaz şimdiye kadar oynadığı rollerin dışında küçük bir rol oynamış, çok da iyi oynamış.
çok çok daha iyi olmasını beklediğim bir filmdi.ancak bugün izledim ve hayal kırıklığı yaşadım.konu havada kalıyor.ayrıca yılmaz erdoğan ve cem yılmaz haricinde oyunculuklarda biraz daha iyi olabilirdi.