wolkiwolki
17 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Diğer Ocean’s filmleri gibi, bunda da kadro çok çok iyi. Ancak bana öyle geliyor ki Ocean’s serisinin her filmindeki kurgu zeka açısından bir öncekini aratıyor gibi geldi. Her ne kadar zeka unsuru 13’te daha azsa da diğerlerine göre, kadro o açığı kapatıyor diye düşünüyorum. Ancak seriye yeni filmer çekilmeye devam ederse, bir yer gelecek ki artık 'kapatamaz' hale gelecek gibi geliyor bana...Özetle Ocean’s 13 de gayet başarılı ve eğlenceli, bir o kadar da sürükleyici bir film bence...
Ocean's serisine film iyimi kötümü diye bir ön yargıyla bakamıyorum.Çünkü bu kadar kaliteli oyuncunun bir arada bulunduğu ender yapıtlar kolay yapılmıyor.ve ister istemez yönetmen olsun,senarist olsun, oyuncu kadrosunu sırtına alıyor.Buda yaratıcılık konusunda biraz sıkıntılar çıkarıyor olabilir.Her oyuncunun belirli bir kitlesi olduğu düşünülürse yapımcıların ticari kaygısı ortadan kalkıyor zaten.Buda oyuncuların ağırlığını kaldıramama gibi bir sorun çıkarıyor.Bu sadece beklentileri karşılayamama yoksa film tabiki harika.Wankin Rubene numaradan sarılma sahnesi çok hoşuma gitti.Pacino mimik ,jest ,el, kol, ayak ne varsa kullanıyor.Buda kendini benzersiz kılıyor.Umarım 4 gelir.Eğer gelirse Al Pacinonun Oceans lara neler yapacağını hayal bile edemiyorum.8/10
akademi ödüllü steven soderbergh oceans'ın üçüncüsüyle yine kamera arkasına geçiyor.yetenekli yönetmen serinin bu son bölümünde de 70'li yılların filmlerine benzeyen zoomlar yapıyor.planlar,kamera hareketleri,kamera kullanımı ve çekimler yine çok ustaca.oceans ve ekibi ilk filmdeki gibi bir kumarhane soygununa kalkışıyorlar.ocean's 13,ilk filmi sevenleri daha bi hoşnut edecek cinsten.ikinci film,ocean's 12 daha farklıydı ve ne yazık ki bazı izleyiciler vede eleştirmenler tarafından kötü eleştiriler almıştı.ama ben ikinci filmi daha bi severim.bu son filmin kadrosunda julia roberts yok.ancak ocean's 13'de acımasız ve kibirli kumarhane patronunu başarıyla oynayan al pacino'yu ve onun hırslı yardımcısı(aynı zamanda filmin tek kadın oyuncusu olan) rolündeki ellen barkin'ı görüyoruz.geçtiğimiz sene cane film festivalinde yarışma dışı olarak gösterilen ocean's 13'de pacino harika oyunculuğuyla adından söz ettirirken;george clooney,brad pitt ve matt damon üçlüsü yine çok eğlenci ve çok komikler.ekibin diğer üyeleri de öyle tabii.kumarhanenin tasarımı,şık kostümleri,sinematografi ve sanat yönetmenliğiyle de övgüye layık bir devam filmi.
aslında bazı sahneleri zekice hazırlanmış ama yine de vasatın çok da üstünde bir film değildi benceee çok büyük beklentisi olanlara belki hayal kırıklığı yaratabilir ...........
Yani serinin diger filmlerinden farki alpacino nun gelmesi olmus tabi eski kadronun da degismemesi seri filmleri icin iyi bir performans sayilir.. Bu kadar kaliteli oyuncuyu bir arada izlemek filmin cazibesini cok arttiriyor.. oyuncular icin bile 10 uzerinden 9 verilir.. :-D
Bu kadar kaliteli oyuncuyu bir arada getirip ancak bu kadar vasat bir film yapılabilirdi.. Daha önceleri Tv'de her akşam çıkan görevimiz tehlike dizisinin herhangi bir bölümü şu filmden kat kat daha heycanlı ve güzeldir. Filmin ilk yarısı boyunca plan yapılıyor. İkinci yarı filmde patlama olamsını bekliyorsunuz fakat filmin sonu geliyor aynı sıradanlıkla film sona eriyor.. Ortaya konan plan kusursuz bir biçimde uygulanıyor.Hep bir aksilik çıkıp filmin heycanın artacağını bekliyorsunuz ama nafile.. Ayrıca filmde Türk'leri aşağılayıcı bir bölüm geçiyor. Meksikada bir Türk karakteri var. -spoiler- "Türk, haftalık 3,5 dolara mı çalışıyor?" "Bu %5 artmış hali."Yani şu cümlede ince ama kinci bir aşağılama var Türk insanına karşı.Bu film hala bir yerlerde vizyonda ise boş yere izlemeyin.Dvdsine para vermeyin.Senaristine saygı göstermeyin..5/10
George Clooney , Brad Pitt , Matt Damon , Al Pacino , Andy Garcia filmdeki kadroya bakarmısınız arkadaslar.Böle bir kadro ile böyle bir filmin yönetmeni olmak kolay iş değil bence Dünyanın en iyi aktörleri ve dünyanın en büyük egoları ile baş edebilmek çok zor bi iş. Hepsi profesyonel oyuncular olsada gerçekten zor.Zira Ocean's 13 için bu kadar farklı yorumların yapılmıs olmasını bu oyuncu kadrosuna bağlıyorum.Demekki bir film için muhtesem bir oyuncu kadromuz olsa bile bu Filmin mükemmel olacagı anlamına gelmiyormus.10/7 o da Ocean's 11 hatrına .
Biraz daha durağan geçse de 11 ve 12 serisinden yine her zamanki gibi çok iyi idi. Al Pacino gibi bir üstadın da filme katılması tabii ki herkesin gözünde olduğu gibi benim de gözümde filmin değerini en az 5 kat artırdı. Devamnı bekleyeceğim artık çıkar umarım.