erdemmarasli
6 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Her ne kadar dost bir ülkenin milli marşına dil uzatacak kadar sınırı aşan, onuruyla oynayan bir yapım olsa da objektif bakınca bence son derece başarılı. Düşük puan verenler de itiraf etmelidir ki film özünde bir komedi filmidir ve güldürerek amacına ulaşmıştır. Benden 8 puan helal olsun...
ya kazak olsaydım nefret ederdim,bir ulusun böle aşağılanması da hoşuma gitmio ama filmde zaten aşağılanmayan kimse kalmamış ki. borat herkese bi güzel giydirdi. amerikaya, zenginlere, ünlülere vb vb. ama çok iğrenç hele kavga sahnesi otel odasındaki. ama komik de..
herkeze göre değil. film öncelikle yahudileri aşalıyan bir film. sadece bikaç sahnesi komikti bana göre ama tabi seviyesiz olan yerlerine gülen var tabi bizim ülkemizde o kadar sevilmesede. böceklere rüşfet verdiği dığında bir yer göremedim komik olan. 10/5
Sacha Baron Cohen başrol oynadığı ''Dikdatör'' filmine benzer absürt bir komedi ile tekrar karşımızda. Filmin senaryosu gayet basit fakat bir komedi filminden ilk beklentiniz dolu dolu bir senaryo değil sizi güldürecek unsurlar olur. Sacha Baron Cohen bu absürt komedi rollerini gerçekten çok iyi başarıyor. Evet filmde aile ortamı içinde izleyemeyeceğiniz sahneler var ama filmin absürt komedi olduğunu unutmayalım. Ayrıca filmde çeşitli kalıplaşmış inançlar ve ideolojilere de gönderme var.Özetle kısa süresiyle sizi yormadan izletecek, güldürecek bir film.
Tuvalet mizahı kullanan bir filmden ne beklenir ki? ’’Borat’’,insanın midesinin kaldıramayacağı kadar iğrenç sahneleriyle derhal unutmak istediğimiz bir filmimsi.
Böyle gereksiz,aşağılık derecesinde kötü olan filmlere en iyi komedilerden diyen varya böyle adamların sırtı yere gelmez.Bruno geldi kaçırmayın arkadaşlar tam size göre :)
Bu güne kadar izlediğim onlarca film içerisinde TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ olduğu için dahi izlenmesi gereken bir film Tam manasıyla komedi tabii ki değil ama Film in çoğunu filmi Ağzım resmen açık kalarak izledim. Hele; İhtiyacını torbaya gidermesi Otel odasında Azamat işle dövüşmesi Pamela ya çuval geçirmesi Sonundaki milli marş ( Wayt be dedim zaten )
Ya bu arada Pamela ya yaptığı gerçek mi, bilen var mı yani Pam in haberi var mıymış ? Dipnot: Pamela nın arkasına bakmadan kaçış sahnesinde gülmekten yarıldım
Kim ne derse desin ben bu Borat karakterine ve Sascha Boron’a hayranım. Adam bana göre tam bir fenomen. Evet, belki zaman zaman çok itici, gıcık bir tip ama onun altında yatan müthiş bir zekâ var. Ben, Sascha’yı rahmetli Kemal Sunal’a ama en önemlisi Borat’ı da Şaban karakterine çok benzetiyorum, tabii Şaban Borat kadar itici, gıcık hatta cinsel sapkın değildi ancak ben her iki karakterin saf, köylü, şaşkın ve sakar özelliklerinden bahsediyorum. İddia ediyorum Sascha Baron son dönemin en başarılı ve en doğal komedyenlerinden biri. Kendiyle ve kendi diniyle bile dalga geçerken çok doğal. Müthiş bir yetenek ve çok başarılı bir komedi var karşımızda.
abi acayip film olmuş bazı sahneler harbidende komik bazı yerlee ise igrenc ben beyendim filmi güzel olmuş.ama kafama birsey takıldı kazakistan milli marsı harbidende öylemi yav öyleyse gerçektende komik bir mars.bide yahudi eşpirileri güzeldi..