Yusuf A.
8 Nisan 2021 tarihinde eklendi
Vermek istediği mesajdan çok saçmalıkları ile ön plana çıkmış bir film. Bu saçmalıklar bizi yer yer güldürsede belli bir süre sonra dayanılmaz oluyor ve işkence gibi geliyor. Ayrıca keşke hayali bir ülkenin ismi verilmiş olsa idi Kazakistan halkını aşağılıyor gibi olmuş(altında yatan bir neden ver mı bilmiyorum!) ve hangi ülke olursa olsun kabul edilebilir bir şey olduğunu sanmıyorum.
komik flan değil de tamamen kültür salatası olmuş bide laf salatası yapılmış bir film.filmden bi şeyler öğrendim amerikan kültürü hakkında ama kendi kültürünü de bu kadar yerin dibine sokmaz bi insan.sonuçta kültürler geçmişte yaşananlardan oluşmuştur.geçmişte kimin kültürü daha şanlı ve onurlu olduğu belli.batı sonra o barbar acımasız kültürleri sayesinde parayı buldularda şimdi bizim kültürümüz şöle böle diye onurlandırılıyorlar. çok yanlış çok..
Bu filmde Kazakistan'la alay edildiği için haksız tepkiler verilmiş filme... Kazakistan'la ne kadar alay edildiyse amerikaylada bir o kadar alay edilmiş. Özellikle amerikanın kendi gerçekleriyle ile alay edilen sahnelerde büyük kahkahalar atmama neden olmuştur. Filmin neresinde yahudi propagandası yapıldığınıda anlayamadım, gördüğüm kadarıyla onlarla da alay edilmiş. (iyide edilmiş) Kesinlikle önyargıların bir kenara bırakılıp izlenmesi gereken bir film.
filmin amacı güldürmek tamam kiminin hoşuna gider gitmez ama amerikan halkının aciz durmu müthiş yansıtılmış teksas sahnesindeki yaşlı amcanın sözleri (müslümanlar hakkında) şok edici filmi beyendim bu arada boratın (sasha baron cohen) yahudi olduğunu ekleyelim.
Hayatımda izlediğim en saçma 3-5 filmden biriydi. Komedimiydi bu. Kendimi tuttum; Yok bu filmde birşey olacak diye, fakat yarım saat sonra filmi kapattım. İğrenç ötesi. berbat ..
komik yanları vardı ama açıkçası beğenmedim çoğu yerde midemi bulandırdı eğer komedi filmi izleyecekseniz ve ailece bu filmi izlemeyin derim ayrıca boratla azmatın bir kavga edişleri varki orada gözünü kapamayı unutmayın:)
starmash haklı.Türkiye'de birçok kişi bu filme Kazakistan'ı küçük düşüren dünyaca ünlü "şapşal" Borat'ın beyazperdeye gelişi olarak gitti.Aslında amaç Amerika'yı aşağılamak.Esprilere dikkatli bakılırsa bu iyice anlaşılır.Bence harika bir film.Musevi karşıtlığı da hat safhada.(Halbuki Sacha Baron Cohen musevi).Bu film Türkiye'de,anlamayanlar için çok sıkıcı bir film olabilir.
zevkler ve rekler tartışılmaz. ona diyecek bir şeyim yok ama komedi filmlerini seven birisi olarak ben hiç beğenmedim filmi. hele hele bayanların izlemesini hiç tavsiye etmiyorum. elle tutulur bir yanı olsa tutacağım ama yok. valla bu filmi beğendiyseniz helal olsun demek düşer bana. bana göre puanı normal fazlada çıkacağını sanmam 10/4 veririm
ÇOK SAÇMA.Bu filmi izlemeye bile değmez.Birkaç ufak 'ince esprinin' dışında gülemedim.Ayrıca Türkiyede filmi çok makaslamışlar.Lafın yarısında kesiliyor.En sonunda amerikada yaptıklarını hatırladığı sahnede izlemediğimiz yerler var.Niye böyle yapılıyor anlamıyorum.bunları aşmış olduğumuzu düşünüyorum.