atakanozruh
10 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle çok farklı bir yapım olduğunu söylemeliyim. Daha önce bunun gibi bir şey izlememiş olduğunuzdan eminim. Bu yönden de herkese hitap eden bir film değil. Bazı kesimin beğeneceği bazı kesiminse nefret edeceği türden bir yapım. Bense ne iyi ne kötü buldum. Kazak toplumunu alaşağı eden rahatsız edici bir film olsa da güldüren sahneleri yok değil. İzlenmesi gereken bir film olduğunu düşünmüyorum ama farklı bir şeyler izlemek veya kafa dağıtmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. 5/10
Evet, Borat komiklikler, espriler yapıyor, bizleri güldürüyor ...Ancak film boyunca kendi kültürünü eleştirip batı kültürünü yüceltiyor izlenimi verdi bana ...Bilemiyorum ...
ya kazak olsaydım nefret ederdim,bir ulusun böle aşağılanması da hoşuma gitmio ama filmde zaten aşağılanmayan kimse kalmamış ki. borat herkese bi güzel giydirdi. amerikaya, zenginlere, ünlülere vb vb. ama çok iğrenç hele kavga sahnesi otel odasındaki. ama komik de..
herkeze göre değil. film öncelikle yahudileri aşalıyan bir film. sadece bikaç sahnesi komikti bana göre ama tabi seviyesiz olan yerlerine gülen var tabi bizim ülkemizde o kadar sevilmesede. böceklere rüşfet verdiği dığında bir yer göremedim komik olan. 10/5
Tuvalet mizahı kullanan bir filmden ne beklenir ki? ’’Borat’’,insanın midesinin kaldıramayacağı kadar iğrenç sahneleriyle derhal unutmak istediğimiz bir filmimsi.
komedi yönünden iyi ancak kazakları çok kötü tanıtmışlar Örneğin filmin bir sahnesinde kazakların tuvalet kültürünü bilmedikleri gösteriliyor halbuki tuvalet kurallarını türkler avrupaya öğretti
komedi mi? sorusuna cevap,kesinlikle komedi ama anlayana film amerikan kültürü dahilinde espiri yapıyor,nasıl ki kanadalı adam g.o.r.a yı komik bulmazsa sende bunu komik bulmamışsın.
Vermek istediği mesajdan çok saçmalıkları ile ön plana çıkmış bir film. Bu saçmalıklar bizi yer yer güldürsede belli bir süre sonra dayanılmaz oluyor ve işkence gibi geliyor. Ayrıca keşke hayali bir ülkenin ismi verilmiş olsa idi Kazakistan halkını aşağılıyor gibi olmuş(altında yatan bir neden ver mı bilmiyorum!) ve hangi ülke olursa olsun kabul edilebilir bir şey olduğunu sanmıyorum.
Hayatımda izlediğim en saçma 3-5 filmden biriydi. Komedimiydi bu. Kendimi tuttum; Yok bu filmde birşey olacak diye, fakat yarım saat sonra filmi kapattım. İğrenç ötesi. berbat ..