Borat

Müthiş bir komedi filmi. Brünodan daha komik. 8/10
Engin Yüksel
Engin Yüksel

21 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
imdb.com’da yaklaşık olarak 80.000 kişi 7.7 vermiş ama burda 4.9 ilginç. ben 9 verdim çünkü komik
Meet-in
Meet-in

17 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Ben beğendim.Gerçek bir film gözüyle bakmadan,sadece show amaçlı birinin stand-upını izlermiş gibi izlerseniz çok başarılı vede çokta komik bence.Hayatı şakaya vuran,küçük bir olaydan eğlenmeyi,gülmeyi sevenler bu filme bayılacaktır.
erdemmarasli
erdemmarasli

6 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Her ne kadar dost bir ülkenin milli marşına dil uzatacak kadar sınırı aşan, onuruyla oynayan bir yapım olsa da objektif bakınca bence son derece başarılı. Düşük puan verenler de itiraf etmelidir ki film özünde bir komedi filmidir ve güldürerek amacına ulaşmıştır. Benden 8 puan helal olsun...
cudiferat
cudiferat

3 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Bu güne kadar izlediğim onlarca film içerisinde TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ olduğu için dahi izlenmesi gereken bir film
Tam manasıyla komedi tabii ki değil ama Film in çoğunu filmi Ağzım resmen açık kalarak izledim.
Hele;
İhtiyacını torbaya gidermesi
Otel odasında Azamat işle dövüşmesi
Pamela ya çuval geçirmesi
Sonundaki milli marş ( Wayt be dedim zaten )

Ya bu arada Pamela ya yaptığı gerçek mi, bilen var mı yani Pam in haberi var mıymış ?
Dipnot: Pamela nın arkasına bakmadan kaçış sahnesinde gülmekten yarıldım
ilsalaron
ilsalaron

3 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Kim ne derse desin ben bu Borat karakterine ve Sascha Boron’a hayranım. Adam bana göre tam bir fenomen. Evet, belki zaman zaman çok itici, gıcık bir tip ama onun altında yatan müthiş bir zekâ var. Ben, Sascha’yı rahmetli Kemal Sunal’a ama en önemlisi Borat’ı da Şaban karakterine çok benzetiyorum, tabii Şaban Borat kadar itici, gıcık hatta cinsel sapkın değildi ancak ben her iki karakterin saf, köylü, şaşkın ve sakar özelliklerinden bahsediyorum. İddia ediyorum Sascha Baron son dönemin en başarılı ve en doğal komedyenlerinden biri. Kendiyle ve kendi diniyle bile dalga geçerken çok doğal. Müthiş bir yetenek ve çok başarılı bir komedi var karşımızda.
vedek-2
vedek-2

21 Mart 2008 tarihinde eklendi
Film hakkında olumsuz eleştiri yapanlar filmin verdiği mesajı anlamanın yanından bile geçmemiş. Bir kere film başarıyla amerikan kültürüyle dalgasını geçmiş. Borat karakterini canlandıran Sasha Baron Cohen kendini tüm tehlikeli durumlara atmış ve bunu yaparken doğallığından hiçbir şey kaybetmemiş. Adamın yaptıkları gerçekten cesaret gerektiren şeyler. Ayrıca film de öyle zekice sahneler var ki bu sahnelerle verilmek istenen mesaj cuk diye yerine oturmuş. Ama verilen düşük puandan görülüyor ki bu mesajı bambaşka türlü algılayan -daha doğrusu algılayamayan- pek çok kişi var. Film gerçekten Kazakistan'ı aşağılıyor ya da Kazakistan'la alay mı ediyor? Yoksa Kazakistan'ı övüyor mu? Filmde Borat'ın Amerika'da yaşadığı tüm o olaylardan sonra bunu iyi düşünmekte fayda var. Önyargılarımızla hareket ettikçe hakikati görmekte zorlanırız. Filmi iyi analiz ederseniz kimin daha rezil bir duruma düştüğünü fark edebilirsiniz. Borat'ta iki ayrı dünya birbirine çarpıştırılmış ve aradaki uçurumun altı çizilmiş. Eğer Kazakistan'la alay edildiğini düşünüyorsanız bunun nedeni Kazakistan'ı alay edinileceğini düşünecek kadar küçümsüyor oluşunuzdandır. Yoksa neden filmin bariz bir şekilde dalgasını geçtiği Amerika'nın değil de "Kazakistan'ın küçük düşürüldüğü" neticesi üzerinde yoğunlaşasınız ki...
Film 9 puanı hak ediyor...
alcatrazzgs
alcatrazzgs

20 Kasım 2006 tarihinde eklendi
valla iyi kötü derken film 90 milyon $ hasılat yaptı bu arada. bu borat tiplemesi baron cohen in önceki filminde de vardı hatırlıyorsanız. filmin adı başbelası idi yanılmıyorsam. adam iyi komedyen ne yapalım bize alkışlamak düşer
clubber80
clubber80

22 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bence gayet iyi bi komedi filmi puanlama cok dusuk kalmıs,ama belden aşagi cok vuruyo bazen rahatsiz etsede yinede 10 üzerinden en az 7 eder bazi yerleri gercekten cok komık ve siyasi inceden dokundurarak mesajlarda veriyo
lord-of-warr
lord-of-warr

30 Kasım 2006 tarihinde eklendi
bu ali g. cok komik bir adam. filmi izleme fırsatını bulamadım ama iyi bi çalışma olmuştur sanırım.ilk filmi baş belasını izlerken altımıza yapmıştık.buda oyledir zannersem
kallanba
kallanba

11 Kasım 2006 tarihinde eklendi
bu film reklamlarına bile bakarken güldüm yaşı 11-13 yaş arası olan çocuğun bile araba kullanması komik
sorcerer-ye
sorcerer-ye

19 Aralık 2006 tarihinde eklendi
filmin amacı güldürmek tamam kiminin hoşuna gider gitmez ama amerikan halkının aciz durmu müthiş yansıtılmış teksas sahnesindeki yaşlı amcanın sözleri (müslümanlar hakkında) şok edici filmi beyendim bu arada boratın (sasha baron cohen) yahudi olduğunu ekleyelim.
cdomanic
cdomanic

22 Ocak 2007 tarihinde eklendi
starmash haklı.Türkiye'de birçok kişi bu filme Kazakistan'ı küçük düşüren dünyaca ünlü "şapşal" Borat'ın beyazperdeye gelişi olarak gitti.Aslında amaç Amerika'yı aşağılamak.Esprilere dikkatli bakılırsa bu iyice anlaşılır.Bence harika bir film.Musevi karşıtlığı da hat safhada.(Halbuki Sacha Baron Cohen musevi).Bu film Türkiye'de,anlamayanlar için çok sıkıcı bir film olabilir.
diablo3509
diablo3509

25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Bu filmin tamamen tepki oyları nedeniyle puanları bu kadar düşük.Tabikide aile ile izlenmesi tamamen uygunsuz bir film.Ama bu kadar cesur ve komik bir filmin bu puanı alması acımasızlık. Ayrıca Kazakistan hükümetide artık filmin ülkenin tanıtımına ve turizmine katkısından dolayı artık borata ülkede sıcak bakılıyor ilgilenenlerin dikkatine. 8/10
sinekral-88
sinekral-88

30 Nisan 2007 tarihinde eklendi
hoş bir komedi izleyin pişman olmayacaksınız 10/8
(puanlama çok düşük kalmış)