Borat
1,9

l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

24 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Herkese göre olmayan, matrak bir eğlence...
Engin Yüksel
Engin Yüksel

21 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
imdb.com’da yaklaşık olarak 80.000 kişi 7.7 vermiş ama burda 4.9 ilginç. ben 9 verdim çünkü komik
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

5 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Tuvalet mizahı kullanan bir filmden ne beklenir ki? ’’Borat’’,insanın midesinin kaldıramayacağı kadar iğrenç sahneleriyle derhal unutmak istediğimiz bir filmimsi.
ozzy-badd
ozzy-badd

25 Şubat 2010 tarihinde eklendi
sacha boran ın değişik tarzı var...milletle dalga geçmeyi pek sewior ve her filminde garip bir tip i canlandırıor...ağır hakaretler var filmde...ama yinede komik olamayı başarıor...belgesel tarzında garip bir film...izlenebilir ben 6 verdim...
kemerlee
kemerlee

15 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
İngiliz(beyaz) komedyen Sacha Baron Cohen, siyahi rapçi Ali G tiplemesiyle dünya çapında üne kavuştu,son filmiyle The Dictator arap şehlerini tiye alıyor.Bu filmde ise Kazakistanı resmen ortaçağı yaşıyormuş gibi resmediyor, kazak halkın cahil, ırkçı, kadın düşmanı, namussuz olarak gösteriyorki ilk dakikada beni fazlasıyla rahatsız etti.Buna sahte belgesel formatında köyden indim şehre mantığıyla inanılmaz abzürt sahneler ve aptallıklarda ekleyince seğretmek tam anlamıyla işkenceye dönüştü.Filmin tek iyi yanı Amerikada aşırı uç noktadaki toplulukları göstermesi diyebilirim, büyük homeseksüel korkuları, Irkçılıkları, kendi yok ettikleri ikiz kuleler için tüm müslümanları düşman olarak görmeleri gibi ama buda filmi kurtarmaya yetmiyor.Hele Coenle yapımcının çıplak olarak dövüştükleri(güreştikleri) sahneler mide bulandırıyor.
10/2
Burakrises
Burakrises

25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
herkeze göre değil. film öncelikle yahudileri aşalıyan bir film. sadece bikaç sahnesi komikti bana göre ama tabi seviyesiz olan yerlerine gülen var tabi bizim ülkemizde o kadar sevilmesede. böceklere rüşfet verdiği dığında bir yer göremedim komik olan. 10/5
volkanick
volkanick

5 Mart 2008 tarihinde eklendi
bazıları bu filmde bir ironi olduğundan dem vuruyorlar.ama ne kadar iyimser olursanız olun böyle bir ironinin varlığından bahsetmek imkansız..espriler ve özellikle filmin tarzı müthiş ama resmen bir ülkenin onuruyla oynanmış..
ilsalaron
ilsalaron

3 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Kim ne derse desin ben bu Borat karakterine ve Sascha Boron’a hayranım. Adam bana göre tam bir fenomen. Evet, belki zaman zaman çok itici, gıcık bir tip ama onun altında yatan müthiş bir zekâ var. Ben, Sascha’yı rahmetli Kemal Sunal’a ama en önemlisi Borat’ı da Şaban karakterine çok benzetiyorum, tabii Şaban Borat kadar itici, gıcık hatta cinsel sapkın değildi ancak ben her iki karakterin saf, köylü, şaşkın ve sakar özelliklerinden bahsediyorum. İddia ediyorum Sascha Baron son dönemin en başarılı ve en doğal komedyenlerinden biri. Kendiyle ve kendi diniyle bile dalga geçerken çok doğal. Müthiş bir yetenek ve çok başarılı bir komedi var karşımızda.
Alp T.
Alp T.

2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Borat, ünlü komedi oyuncusu Sacha Baron Cohen'in Oscar'a aday olmuş sahte belgesel filmi. Benim içinse bu film, Cohen'in diğer filmlerinden farksızdı. Fikir oldukça yaratıcı ve 1-2 tane komik şakası vardı. Ama genel anlamda, başarısız Amerikan komedilerinden birisi olmuş.

Eğer Borat'ı 2 kelime ile anlatacak olsaydım: "sulu komedi" derdim. Her sahnesinde abartılmış komedi var ve bir süre sonra komik olmaktan vazgeçiyor. Film gittikçe zayıflaşıyor ve bütün potansiyelini kaybediyor. Kısacası, bildiğimiz klişe sulu komedilerden birisi olmuş bu film.

Beni en çok şaşırtan şeyse Oscar'a aday olmuş olması. Oscar mı? Gerçekten mi! Borat, gerçekten de zayıf bir komedi. Daha da kötüsü ortaya çıkabilirdi gerçi ama bu haliyle de, izlemenizi tavsiye etmiyorum. Konuyla ilgili çıkabilecek bütün başarılı malzemeleri harcamışlar.

TOPLAM PUAN: 3/10
theyurdal
theyurdal

6 Ağustos 2022 tarihinde eklendi
Zaman kaybı izlemeyin.
mehtap6
mehtap6

2 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
bu film kazakistan halkına hakaret gibi birsey ya cok asagılamıslar bence adamı.komikmi hiç de degil
suadiyekartali
suadiyekartali

7 Haziran 2011 tarihinde eklendi
"Borat" ve "Zohana Bulaşma" filmleri bende aynı izlenimleri uyandırdı.İkiside abd yapımı olmasıyla birlikte resmen ırkçı niteliklerinde filmler.Konu bu sentezde olunca benim pekte gülesim gelmiyor açıkçası...
mrs-durden
mrs-durden

14 Ekim 2008 tarihinde eklendi
mutlaka görülmesi gereken bir film değil ama gülmek için boş vakitte izlenir bu kadar düşük puanı haketmiyor
atakanozruh
atakanozruh

10 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle çok farklı bir yapım olduğunu söylemeliyim. Daha önce bunun gibi bir şey izlememiş olduğunuzdan eminim. Bu yönden de herkese hitap eden bir film değil. Bazı kesimin beğeneceği bazı kesiminse nefret edeceği türden bir yapım. Bense ne iyi ne kötü buldum. Kazak toplumunu alaşağı eden rahatsız edici bir film olsa da güldüren sahneleri yok değil. İzlenmesi gereken bir film olduğunu düşünmüyorum ama farklı bir şeyler izlemek veya kafa dağıtmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. 5/10
alba42
alba42

8 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Böyle gereksiz,aşağılık derecesinde kötü olan filmlere en iyi komedilerden diyen varya böyle adamların sırtı yere gelmez.Bruno geldi kaçırmayın arkadaşlar tam size göre :)